نمک‌پاشی معابر در تعارض با محیط‌زیست است

نمک‌پاشی معابر در تعارض با محیط‌زیست است   فصل سرما با کاهش دمای هوا همواره مشکلات جدیدی را به زندگی شهرنشینان می‌افزاید. اما گاه روش‌های نادرست مدیریت شهری برای مقابله با این مشکلات، تأثیر تخریبگر آنها را چند برابر می‌کند. به گزارش سینا پرس گاه روش‌هایی که برای مواجهه با مشکلات فصل سرما انتخاب می‌شوند، […]

نمک‌پاشی معابر در تعارض با محیط‌زیست است

 

فصل سرما با کاهش دمای هوا همواره مشکلات جدیدی را به زندگی شهرنشینان می‌افزاید. اما گاه روش‌های نادرست مدیریت شهری برای مقابله با این مشکلات، تأثیر تخریبگر آنها را چند برابر می‌کند.

به گزارش سینا پرس گاه روش‌هایی که برای مواجهه با مشکلات فصل سرما انتخاب می‌شوند، دست‌وپاگیر و آسیب‌رسان هستند. نمونه بارز این روش‌های نادرست که این روز‌ها مطرح است، موضوع نمک‌پاشی معابر شهری است.

به گفته محمدحسین بازگیر، رییس محیط‌زیست شهر تهران، نمک‌پاشی در معابر برای مقابله با یخبندان روشی ناسازگار با محیط‌زیست و مخرب است. او تأکید کرده که این روش سال‌هاست که در کشورهای جهان منسوخ شده و اگر قرار باشد که بنا بر ضرورت به‌کار گرفته شود، باید از ترکیب مناسب نمک با شن و ماسه کمک گرفته شود.

بازگیر عواقب نمک‌پاشی معابر شهری به‌خصوص در مجاورت فضاهای سبز و درختان را یادآوری کرده و به مسایلی مثل شور شدن آب، آسیب رسیدن به درختان، تغییر ترکیب آب‌های سطحی و زیرزمینی، تخریب بافت خاک، تخریب آسفالت خیابان‌‌ها و بروز غبار نمکی در اثر وزش باد و تأثیر منفی آن بر سلامتی شهروندان اشاره کرده است.

در همین راستا شورای شهر تهران ممنوعیت نمک‌پاشی معابر را تصویب کرده و شهرداری نیز تأمین مواد جایگزین را بر عهده گرفته است. «محلول یخ‌زدا» ترکیب جدید جایگزین روش نمک‌پاشی برای مقابله با یخبندان است که با محیط‌زیست سازگار بوده و آسیبی به آن نمی‌زند.

معضل دیگری که همراه با شروع فصل سرد بلای جان شهرنشینان می‌شود، موضوع «وارونگی دما» است. در شرایط طبیعی، آلاینده‌ها با هوای گرم به سمت بالا حرکت کرده و از جو زمین خارج می‌شوند اما در حالت وارونگی دما، هوای سردِ سنگینِ مجاور جو زمین اجازه خروج به آلاینده‌ها را نمی‌دهد.‌ درنتیجه آلودگی هوا بر کلان‌شهر‌ها و شهرهای صنعتی غلبه می‌کند. عوامل متعددی در تشدید آلودگی هوا به هنگام بروز پدیده وارونگی دما نقش دارند که با عدم مدیریت شهری درست، این معضلی را تشدید کرده و حتی آن را به بحران تبدیل می‌کنند.

 

بنزین کم‌کیفیت، خودروهای غیراستاندارد، فرسودگی ناوگان حمل و نقل درون‌شهری، استفاده از دستگاه‌های دارای نقص فنی در ساخت‌وساز و عمران شهری، نقص فنی خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها، وجود کارخانه‌ها در محدوده شهری و افزایش ترددهای درون‌شهری نمونه‌هایی از این عوامل تشدیدکننده آلاینده‌ها در فصل سرما هستند.