آمادگی سازمان خصوصی‌سازی برای فروش بنگاه‌ها به خارجی‌‌ها

  معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: اکنون حدود ۱۴۰ بنگاه اعم از شرکت‌های سهامی یا دارایی دولت، در فهرست واگذاری‌ها قرار دارد که سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی می‌توانند نسبت به خرید آن‌ها اقدام کنند. به گزارش مناقصه‌مزایده، داود خانی گفت: اجرای برجام و رفع تحریم‌ها، فرصت مناسبی ایجاد کرده است تا سازمان خصوصی‌سازی و سرمایه‌گذاران داخلی […]

 

معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: اکنون حدود ۱۴۰ بنگاه اعم از شرکت‌های سهامی یا دارایی دولت، در فهرست واگذاری‌ها قرار دارد که سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی می‌توانند نسبت به خرید آن‌ها اقدام کنند.

به گزارش مناقصه‌مزایده، داود خانی گفت: اجرای برجام و رفع تحریم‌ها، فرصت مناسبی ایجاد کرده است تا سازمان خصوصی‌سازی و سرمایه‌گذاران داخلی ارتباط و تعامل خود را با سرمایه‌گذاران خارجی افزایش دهند.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه منابع و امور پشتیبانی سازمان خصوصی‌سازی افزود: در این جهت، سازمان خصوصی‌سازی فهرستی از بنگاه‌های دولتی برای واگذاری به سرمایه‌گذاران خارجی تهیه کرده است تا از این طریق بتواند به توسعه زیرساخت‌ها و زیربنای اقتصاد ایران کمک کند. به‌طور قطع، هر قدر بخش خصوصی توانمند شود، اقتصاد ایران قدرتمند‌تر خواهد شد.

وی گفت: سازمان خصوصی‌سازی از ۱۱۰۰ شرکت که از سال ۱۳۸۰ تاکنون در فهرست واگذاری‌ها بود، بیش از ۵۰ درصد آن‌‌ها را واگذار کرده است؛ اما تعدادی از شرکت‌ها به دلیل فراهم نبودن شرایط واگذاری و تعدادی نیز به علت صدور مصوبه انحلال یا تحصیل یا ورشکستگی، از فهرست واگذاری‌ها خارج شده‌اند.

خانی ادامه داد: از تعداد شرکت‌های اشاره‌ شده، اکنون در حدود ۱۴۰ بنگاه اعم از شرکت‌های سهامی و یا دارایی دولت، در فهرست واگذاری سازمان خصوصی‌سازی قرار دارد که سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی می‌توانند نسبت به خرید آن‌‌ها اقدام کنند.

وی افزود: هم‌اکنون سازمان خصوصی‌سازی در برنامه‌ریزی خود، هیچ تکلیفی در جهت انتخاب نوع شرکت‌ برای سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی تعیین نکرده است و هر سرمایه‌گذاری، بسته به نوع سلیقه و تخصص و امکان مالی خود، می‌تواند هر یک از شرکت‌های حاضر در فهرست واگذاری‌ها را انتخاب کند.

 

معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: البته برخی از شرکت‌های دولتی موجود در فهرست واگذاری‌ها، مطابق با سلیقه سرمایه‌گذار خارجی نیستند. به‌طور مثال، برخی از بنگاه‌ها که شخصیت حقوقی مشخصی ندارند و یا شرکت‌هایی که سهام دولت، غالب نیست و دولت سهام اندکی دارد، مورد توجه سرمایه‌گذاران خارجی قرار نمی‌گیرد. عموماً سرمایه‌گذاران خارجی تمایل به خرید شرکت‌های با سهام بالای ۵۰ درصد را دارند.