بودجه‌های سالانه به‌طور متوسط ۳۵درصد کسری دارد

بودجه‌های سالانه به‌طور متوسط ۳۵درصد کسری دارد علیرضا محجوب، در همایش سالانه دبیران اجرایی خانه کارگر سراسر کشور که به میزبانی شهر قم و در تالار اجتماعات تأمین اجتماعی این استان برگزار شد، اظهار داشت: با وجود بحران صندوق‌های بیمه‌ای، در بودجه سال ۹۷ دولت، هیچ چیز قابل ملاحظه‌ای در این خصوص دیده نشد. به […]

بودجه‌های سالانه به‌طور متوسط ۳۵درصد کسری دارد

علیرضا محجوب، در همایش سالانه دبیران اجرایی خانه کارگر سراسر کشور که به میزبانی شهر قم و در تالار اجتماعات تأمین اجتماعی این استان برگزار شد، اظهار داشت: با وجود بحران صندوق‌های بیمه‌ای، در بودجه سال ۹۷ دولت، هیچ چیز قابل ملاحظه‌ای در این خصوص دیده نشد.

به گزارش خبرآنلاین، وی در ادامه سخنان خود با بیان این که کشور ایران از وضعیت رکود اقتصادی رنج می‌برد، گفت: اصولاً یک تعبیر ناقص از رکود وجود دارد؛ با این توضیح که نرخ بالای رشد اقتصادی در همه کشور‌‌ها نشان از رونق اقتصادی است اما در اقتصاد ایران و برخی از کشور‌‌ها که نرخ رشد متکی به برخی چیزهای مشخص مثل نفت است، می‌توان شاخص رشد اعلام شده را نشان از رونق اقتصادی دانست؛ امروز گرچه نرخ رشد اقتصادی ایران بالاست، اما بسیاری از کارخانه‌های کشور تعطیل و نیمه‌تعطیل هستند و این نشانه عدم رونق اقتصادی و نشانه رکود اقتصادی است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با بیان این که اقتصاد رو به رشد، اقتصاد رو به بیرون است، گفت: امروز اگر دست به واردات بزنیم، صدای خیلی‌‌ها در می‌آید اما اگر هزاران فقیر با مشکل مواجه شوند، ممکن است صدایی بلند نشود.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مطالب مختلفی که در خصوص اصل ۴۴ قانون اساسی در کشور مطرح می‌شود، گفت: دایم می‌گویند اصل ۴۴ و خصوصی سازی، در حالی که اصل ۴۴ بیش از هر چیزی بر دولتی‌سازی صراحت دارد؛ یعنی مشخص کرده چه دستگاه‌هایی باید دولتی باشند و همین‌طور چه دستگاه‌هایی، تعاونی و یا این که خصوصی باشند.

محجوب اضافه کرد: از دوره شروع خصوصی‌سازی در اقتصاد ایران، مشکلات بسیار متعددی گریبانگیر کشور شده که مهم‌ترین آن عدم شفافیت اقتصادی است؛ همین اقتصادی که امروز پیوندهای وسیعی با صاحبان ثروت پیدا کرده، برخی هم که در قدرت هستند از آن ذی‌نفع شده‌اند، باعث شده تا امروز در مجلس صدای فقرا شنیده نشود.

وی با اشاره به طرح جدید دولت برای حذف ۲۰ تا ۳۰ میلیون یارانه‌بگیر کشور، گفت: همگان می‌دانند که ما و دوستانمان با اجرای غلط طرح هدفمندی یارانه‌ها که به جای هدفمند کردن، فقط پخش یارانه بود، مخالف بودیم، اما امروز هم با این طرح که بسیاری از مردم را از این چرخه حذف کنند، مخالف هستیم و دلیل هم داریم که این کار اشتباه است، چون از ابتدا با صدقه دادن به مردم مخالف بودیم و معتقدیم این نحوه برخورد با طرح یارانه‌ها، سیستم صدقه‌ای را گسترش می‌دهد؛ بی‌حیا‌‌ترین بخش اقتصادی، دوست دارد این طور پول توزیع شود.

رییس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، در ادامه سخنان خود با بیان این که بودجه سال ۹۷ براساس تفکر اقتصاد تجاری بسته شده است، گفت: پوپولیست‌‌ها طرفدار اقتصاد تجاری هستند و اصولاً پوپولیست‌‌ها همچون رییس‌جمهور سابق، آدمک این نوع تفکر هستند.

 

وی در ادامه انتقاد از بودجه ارایه شده از سوی دولت به مجلس برای سال ۹۷ گفت: بودجه نباید کسری داشته باشد در حالی که اکنون این گونه نیست؛ امروزه باید گفت که بودجه‌های سالانه کشور به‌طور متوسط دارای ۳۵درصد کسری بودجه است و در این شرایط، تولیدکنندگان کشور نسیه خدمت می‌کنند؛ باید گفت که عدم شفافیت اقتصادی این است که من کسری بودجه داشته باشم اما آن را ننویسم.