دیدگاه جدید کارشناسان درباره افق بازارها

    دیروز نتیجه نشست کمیته سیاست‌گذاری بانک مرکزی آمریکا مشخص می‌شود و پیش‌بینی شده در بیانیه پایانی این نشست به نکاتی اشاره شود که برخی ابهام‌ها درباره زمان افزایش نرخ‌های بهره از میان برود. به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، سیاست‌های پولی بانک مرکزی آمریکا تأثیری بزرگ بر تمام بازار‌ها دارد در نتیجه […]

 

 

دیروز نتیجه نشست کمیته سیاست‌گذاری بانک مرکزی آمریکا مشخص می‌شود و پیش‌بینی شده در بیانیه پایانی این نشست به نکاتی اشاره شود که برخی ابهام‌ها درباره زمان افزایش نرخ‌های بهره از میان برود.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، سیاست‌های پولی بانک مرکزی آمریکا تأثیری بزرگ بر تمام بازار‌ها دارد در نتیجه نظرسنجی‌هایی در باره جهت این سیاست‌ها انجام شده است.

در تازه‌‌ترین نظرسنجی که از سوی خبرگزاری سی‌ان‌بی‌سی انجام شده ۴۸ تحلیلگر، مدیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری و اقتصاددان دیدگاه خود را در باره مسیر حرکت بانک مرکزی آمریکا در ماه‌های آینده، نرخ رشد اقتصاد و بزرگ‌‌ترین تهدیدی که متوجه اقتصاد آمریکاست بیان کرده‌اند. در ادامه به نتیجه این نظرسنجی اشاره می‌کنیم.

اکثر شرکت‌کنندگان در نظرسنجی پیش‌بینی کردند در بیانیه پایانی نشست از تداوم سیاست‌های حمایتی بانک مرکزی حمایت شده و افزایش نرخ‌های بهره اواخر سال جاری میلادی و تنها یک بار انجام خواهد شد. تمامی شرکت‌کنندگان پیش‌بینی کردند بانک مرکزی در نشست این هفته نرخ‌های بهره را بالا نخواهد برد. ۹۴ درصد آن‌ها معتقد بودند ۴ ماه دیگر این اقدام انجام می‌شود. در نظرسنجی قبلی پیش‌بینی شده بود دو ماه دیگر نرخ‌های بهره بالا برده خواهد شد.

بدین ترتیب مشاهده می‌شود که دیدگاه متخصصان و تحلیلگران در باره افق اقتصاد به گونه‌ای است که تصور نمی‌شود بانک مرکزی سیاست‌های حمایتی خود را در آینده نزدیک محدود کند.

البته برخی از آن‌ها معتقدند بانک مرکزی باید هم اکنون اقدام کند، زیرا اقتصاد در مسیر حرکت به سمت اشتغال کامل در حرکت است و نرخ تورم به سرعت بالا خواهد رفت. همچنین احتمال بروز شوک در اقتصاد بسیار کم است. یعنی اقتصاد آمریکا در مسیر بهبود حرکت می‌کند. به همین دلیل بانک مرکزی باید هر چه سریع تر سیاست‌های حمایتی خود را متوقف کند در غیراین‌صورت مشکلاتی در اقتصاد پدید خواهد آمد.

در بخش دیگری از نظرسنجی مشخص شد احتمال بروز رکود در اقتصاد تنها ۲۱ درصد است. در نظرسنجی قبلی این میزان ۲۹ درصد اعلام شده بود. شرکت‌کنندگان در نظرسنجی پیش‌بینی خود از نرخ رشد اقتصاد در سال جاری میلادی را ۱.۹۵ درصد اعلام کردند. ضعف اقتصاد جهان همچنان مهم‌ترین تهدید برای روند بهبود شرایط اقتصاد آمریکا قلمداد می‌شود.

اکثر کارشناسان شرکت کننده در نظرسنجی نسبت به افق بازار مالی آمریکا ابراز خوش‌بینی کردند. آن‌ها معتقدند امسال شاخص استاندارد‌اند پورز یک درصد دیگر رشد می‌کند. برای سال آینده رشد این شاخص ۷ درصد پیش‌بینی شده است.

 

با توجه به نتیجه نظرسنجی جدید از تحلیلگران و فعالان بازار مالی آمریکا، می‌توان انتظار داشت ارزش دلار برای ماه‌های آینده تحت فشار قرار داشته باشد و قیمت مواد خام حمایت شود. البته همه چیز به شرایط اقتصاد جهان وابسته است. اگر در سه ماهه سوم امسال اقتصاد چین و منطقه یورو به ثبات و رونق برسد نرخ‌های بهره در آمریکا بیش از یک بار بالا برده می‌شود. البته بهبود شرایط اقتصاد جهان سبب رونق بازار مواد خام خواهد شد. در نتیجه در ماه‌های آینده عملکرد این بازار‌ها مثبت ارزیابی شده است.