غذای حلال و سلامت جامعه نخستین همایش بینالمللی فرآوردههای حلال در مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ برگزار شد. به همین بهانه نگاهی داریم بر غذای حلال و تأثیرات آن بر سلامت افراد، اقتصاد و استانداردهای آن. به گزارش سینا پرس،مسلمانان جهان با جمعیت حدود ۳ میلیارد نفر، نزدیک به یکسوم جمعیت مردم […]
غذای حلال و سلامت جامعه
نخستین همایش بینالمللی فرآوردههای حلال در مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ برگزار شد. به همین بهانه نگاهی داریم بر غذای حلال و تأثیرات آن بر سلامت افراد، اقتصاد و استانداردهای آن.
به گزارش سینا پرس،مسلمانان جهان با جمعیت حدود ۳ میلیارد نفر، نزدیک به یکسوم جمعیت مردم جهان را تشکیل میدهند. نمایشگاهها و همایشهای بینالمللی فرآوردههای حلال برای معرفی ظرفیتهای عظیم تولیدات محصولات حلال و برای آشنایی و تجارت متقابل بنگاههای اقتصادی برگزار میشود تا همه کشورهای مسلمان از این بستر استفاده کنند. دولتهای اسلامی و سازمان همکاری اسلامی نیز با توجه به آمار و ارقام این تجارت میلیاردی، پتانسیل بالای تجارت غذا و محصولات حلال را پیشبینی میکنند و برای آن برنامهریزی میکنند. کشورهای مسلمان اعتقاد دارند چنانچه موضوع حلال بودن محصولات بهصورت یک استاندارد درآید میتواند برای مسلمین کشورهای اسلامی ایجاد یک هویت مستقل کند.
طبق احکام متون اسلامی مالی که برای تهیه غذا استفاده میشود باید حلال و حاصل دسترنج خود آدم باشد. قرآن، کتاب مسلمانان نیز پیروان خود را به خوردن چیزهای «پاک» توصیه میکند.
غلامرضا اصغری، رییس سازمان غذا و داروی ایران در مراسم همایش بینالمللی غذای حلال گفت: «ارایه فرآوردههای حلال بر زندگی انسان و سلامت او تأثیرگذار است. غذای حلال سلامت روحی، معنوی و حتی جسمی را با خود به همراه میآورد.»
غذای حلال یکی از ضروریترین نیازمندیهای مسلمانان در هر نقطه از جهان است که ضروری است امکان فراهم کردن آن همواره وجود داشته باشد. مفهوم غذای حلال در اهمیت پاکیزگی مواد غذایی و نوشیدنی مستتر است. بهداشت و ضدعفونی، پیششرط لازم در آمادهسازی غذای حلال است و آن شامل جنبههای مختلف بهداشت فردی، لباس، تجهیزات و اساس کار برای فرآوری و تولید غذای حلال است. همچنین محصولات و یا عناصر آنها باید سالم بوده و مضر نباشند.
غذاها و نوشیدنیهای حلال باید قبل از مصرف با توجه به سه دستورالعمل مورد تایید قرار گیرند:
غذا و مواد غذایی مورد استفاده باید حلال باشد.
از طریق حلال بهدست آمده باشد.
در ارتباط با موادغذایی زیانآور برای سلامت بدن نبوده باشند.
نیره پیروزبخت، رییس سازمان استاندارد ایران گفته است: «در حال حاضر حدود ۲۰ نشان استاندارد بینالمللی برای عرضه موادغذایی حلال با همکاری نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد در دست تدوین قرار گرفته که این امر جایگاه ایران را در زمینه تولید غذای حلال بالا میبرد.»
تدوین «استاندارد غذای حلال» توسط کارشناسان استاندارد کشورهای اسلامی از اقدامات مهمی است که راه را برای اجرای استاندارد حلال سازمان کنفرانس اسلامی در کلیه کشورهای اسلامی آماده میسازد.
کشورهای اسلامی نیز در نظر دارند تا در زمینه خدمات مالی حلال، به تدوین «استاندارد خدمات مالی حلال» توسط بانکهای مرکزی و مراکز مالی کشورهای اسلامی عضو سازمان کنفرانس اسلامی بپردازند و شرکتها و بازرگانان کشورهای اسلامی را ترغیب به سرمایهگذاری بیشتر در صنایع حلال در جهان نمایند.
استاندارد حلال برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ در سطح بینالمللی مطرح شد و تعریف غذای حلال شکل جهانی به خود گرفت. در آییننامه این استاندارد، نه تنها تولید و فرآوری محصولات مشمول قوانین حلال میشود بلکه حمل و نقل، نگهداری، ذخیرهسازی و هر وسیله و ابزاری که به نوعی در این فرایند دخیل است را شامل میشود. به همین دلیل امروزه علامت حلال علاوه بر اینکه مورد توجه مسلمان است در بین سایر ادیان نیز به علت سلامت و کیفیت مواد غذایی مورد توجه قرار گرفته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.