یک پژوهشگر رشد اقتصادی ناشی از افزایش اشتغال منجر به نزولی شدن روند فقر میشود یک کارشناس پژوهش گفت: کاهش فقر در جامعه از رشد اقتصادی حاصل از افزایش اشتغال در بخشهای مختلف اقتصادی میسر است و رشد اقتصادی حاصل از فروش نفت به تنهایی نمیتواند فقر را کاهش دهد. به گزارش ایرنا، داوودسوری اظهارکرد: […]
یک پژوهشگر
رشد اقتصادی ناشی از افزایش اشتغال منجر به نزولی شدن روند فقر میشود
یک کارشناس پژوهش گفت: کاهش فقر در جامعه از رشد اقتصادی حاصل از افزایش اشتغال در بخشهای مختلف اقتصادی میسر است و رشد اقتصادی حاصل از فروش نفت به تنهایی نمیتواند فقر را کاهش دهد.
به گزارش ایرنا، داوودسوری اظهارکرد: از سال ۱۳۹۰ روند فقر در کشور صعودی بوده و روند فزاینده فقر در دوره ۱۱ ساله ۹۴-۱۳۸۴ در کنار کاهش نرخ رشد اقتصادی و بیثباتی مشهود است.
وی افزود: فقر دارای چند بعد است که شامل آموزش، دارایی، درآمد و مسکن است.
سوری توضیح داد: فقر آموزشی مواردی از قبیل ثبت نام فرزند در مدرسه و سالهای تحصیل؛ فقر دارایی، وسایل ارتباط جمعی و وسایل زندگی؛ فقر درآمدی، تأمین کالری مورد نیاز و پایداری درآمد و فقر مسکن، تسهیلات محل زندگی و ساخت محل زندگی را در بر میگیرد.
وی گفت: در سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ متوسط سن خانوار از ۲۷٫۹۵ به ۳۲٫۱۶ سال، متوسط سن سرپرست خانوار از ۴۵٫۷ به ۴۵٫۹ سال، متوسط اندازه خانوار از ۴٫۲ به ۳٫۶ نفر و متوسط درآمد سالانه خانوار از ١٠٨ میلیون ریال به ٨٨ میلیون ریال رسیده است.
سوری در خصوص فقر توضیح داد: خط فقر عبارت است از حداقل درآمد لازم برای تأمین مایحتاج خوراکی، حداقل پوشاک مناسب، سرپناهی با حداقل امکانات، حداقل بهداشت و دیگر ملزومات اولیه زندگی است.
این کارشناس پژوهشی ادامه اظهارداشت: از سال ۲۰۱۰ میلادی شاخص فقر چند بعدی جایگزین شاخص توسعه انسانی شده است.
به گفته سوری، مقایسه ایران با سایر کشورهای جهان نشان میدهد که کشورمان در میان ١١٠ کشور جهان به لحاظ فقر به نسبت وضع خوب دارد.
وی اظهارداشت: هماکنون اکثر خانوادهها دارای آب و برق هستند به عبارتی جایی که دولت سرمایهگذاری کرده نظیر اموزش بهداشت و توزیع آب و برق وضعیت به نسبت خوب است
وی گفت : آنچه فقر را پررنگ میکند این است که ما انسانهای سالم آموزش میدهیم اما از آنها استفاده نمیکنیم
وی ویژگیهای فقرا را اینگونه برشمرد: فقرا بیشتر زنان سرپرست خانوار، افراد مسن، دارای تحصیلات پایین، بیکاران و خانوارهایی که اندازه متوسط آنها بالا است، میباشند
وی با اشاره به هرم سنی سالهای ٨٤ و ٩٤ گفت: بیشترین تمرکز روی سنین ١٥ تا ٣٠ سال که در سال ٨٤ در پایین هرم بود در سال ٩٤ به بالای هرم رسیده که نشان میدهد خود آنها سرپرست خانوار شدهاند و قاعده هرم به دلیل زاد و ولد این گروه افزایش یافته است
این پژوهشگر در خصوص پیشبینی نرخ فقر گفت: نرخ رشد اقتصادی، افزایش سطح اشتغال بین بخشهای اقتصادی و تغییر رابطه مبادله تولیدکننده و مصرفکننده میتواند فقر را مهار کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.