رضایت سنگ آهنی‌ها از بهره مالکانه ۲۰ درصدی

  از میان مهم‌ترین موضوعات لایحه بودجه سال ۹۵ که مرتبط با بازار سرمایه نرخ ۲۰ درصدی بهره مالکانه شرکت‌های معدنی می‌باشد که می‌تواند اثر مثبتی بر این مجموعه‌ها خصوصاً سنگ آهنی داشته باشد.  به گزارش ماین‌نیوز، در همین ارتباط مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ضمن ابراز رضایت از نرخ ۲۰ درصدی بهره مالکانه […]

 

از میان مهم‌ترین موضوعات لایحه بودجه سال ۹۵ که مرتبط با بازار سرمایه نرخ ۲۰ درصدی بهره مالکانه شرکت‌های معدنی می‌باشد که می‌تواند اثر مثبتی بر این مجموعه‌ها خصوصاً سنگ آهنی داشته باشد.

 به گزارش ماین‌نیوز، در همین ارتباط مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ضمن ابراز رضایت از نرخ ۲۰ درصدی بهره مالکانه در قانون بودجه سال جاری عنوان کرد: به‌طور تقریبی عدد پیشنهای از سوی دولت به واقعیت نزدیک شده است، البته همچنان انتظار داریم این رقم کمی کاهش یابد، زیرا مسؤولان دولتی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مشکلات را به خوبی مشاهده و لمس کردند.

محمد نوریان در ادامه افزود: ما پیش از این فشارهای وارد بر معادن سنگ آهن را پیش‌بینی می‌کردیم و طی جلسات متعدد موارد را به‌طور دقیق کارشناسی مورد بررسی قراردادیم و خوشبختانه هم نمایندگان مجلس و هم مجلس و هم مسؤولان دولتی متوجه این موضوع شدند و به دنبال همکاری هستند.

وی گفت: ما نیز امیدواریم این همکاری‌ها بیش‌تر شود. در هر حال از پیشنهاد اولیه دولت برای کاهش بهره مالکانه در سال جاری و تلاش نمایندگان نیز تشکر می‌کنیم و امیدواریم مجلس شورای اسلامی و دولت در جهت حمایت از بخش تولید بیش از پیش با فعالین این بخش همکاری نمایند.

نوریان در خصوص افزایش سرمایه «کچاد» گفت: از افزایش سرمایه ۱۰۵ درصدی چادرملو ۶۵ درصد آن در سال جاری و از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده سهامداران انجام می‌شود. پس از آن حداکثر دو سال از زمانی که این افزایش سرمایه به ثبت می‌رسد، ۳۵ درصد باقی می‌ماند که در اختیار هیأت مدیره است.

این مقام مسؤول یکی دیگر از امتیازات افزایش سرمایه «کچاد» را برخورداری از تبصره ۷ عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی شده اگر شرکت‌هایی که شامل این بهره مالکانه می‌شوند، افزایش سرمایه و طرح‌های توسعه داشته باشند ۱۰ درصد مبلغ افزایش سرمایه و یا سرمایه‌گذاری آن‌ها از بهره مالکانه کسر خواهد شد. این موضوع برای ما و با توجه به میزان افزایش سرمایه صورت گرفته حدود ۱۱۰ میلیارد تومان می‌شود که اتفاق بسیار مناسبی برای «کچاد» خواهد بود.

وی در خصوص آخرین وضعیت پروژه‌های چادرملو عنوان کرد: پروژه فولاد یک میلیون تنی به زودی راه‌اندازی می‌شود و با راه‌اندازی آهن اسفنجی در سال آینده ظرفیت آن به ۱٫۳ میلیون تن خواهد رسید. زیرا ما در طرح فولاد و احیای اردکان پیش‌بینی روش «هات‌شارژ» را کردیم که با راه‌اندازی واحد آهن اسفنج این هات‌شارژ انجام می‌شود و ظرفیت تولید از یک میلیون تن به ۱٫۳ میلیون تن می‌رسد. افتتاح کارخانه نورد ابرکوه هم نزدیک است و به زودی بخش بخاری نیروگاه ۵۰۰ مگاوات اردکان نیز راه‌اندازی و نیروگاه به‌طور کامل دارد مدار تولید می‌شود.

مدیرعامل «کچاد» یکی دیگر از برنامه‌های آتی این شرکت را بهره‌برداری از پهنه جدید معدنی D19 در مجاورت معدن چادرملو عنوان کرد و گفت: امیدواریم با طی آخرین مرحله مقدماتی و دریافت مجوز از طرف سازمان محیط‌زیست، عملیات اکتشافات در این معدن امسال آغاز شود.

 

نوریان در خاتمه خاطرنشان کرد: در زمینه توسعه تکنولوژی به دنبال همکاری با کشورهای دیگر هستیم. البته هدف اول ما بومی‌سازی دانش فنی و تکنولوژی است، نباید فراموش کرد که کشور ما به دلیل وضع تحریم‌ها سال‌ها از فن‌آوری‌های روز دنیا عقب مانده است، بنابر این ما فقط تمایل به بهره‌گیری از تکنولوژی هستیم و نیازی هم به سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در مجموعه‌های خودمان نمی‌بینیم ولی با شرکت‌هایی که قبلاً با ما همکاری داشتند و به علت تحریم‌ها روابطمان ضعیف شده بود، در حال مذاکره هستیم تا برای رفع نیازهای خود، بدون اتکا به واسطه‌ها تصمیم‌گیری کنیم تا بتوانیم در زمانی کوتاه با تکمیل کردن زنجیره تولید، محصولات نهایی خود را صادر کنیم.