جذب سرمایه‌گذاری خارجی یکصد میلیون دلاری توسط یک استارت‌آپ ICT

جذب سرمایه‌گذاری خارجی یکصد میلیون دلاری توسط یک استارت‌آپ ICT یک کسب و کار نوین(استارت آپ) در راستای اهداف دولت یازدهم و دوازدهم برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق شد در بازه زمانی ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار برای اهداف توسعه‌ای از منابع خارجی جذب کند. به گزارش ایرنا، شامگاه بیست‌وششم دی […]

جذب سرمایه‌گذاری خارجی یکصد میلیون دلاری توسط یک استارت‌آپ ICT

یک کسب و کار نوین(استارت آپ) در راستای اهداف دولت یازدهم و دوازدهم برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق شد در بازه زمانی ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار برای اهداف توسعه‌ای از منابع خارجی جذب کند.

به گزارش ایرنا، شامگاه بیست‌وششم دی ماه ۱۳۹۴ و با انتشار گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته‌ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه ۱+۵) یعنی روند لغو تحریم‌های هسته‌ای غرب علیه تهران آغاز شد.

با اجرای این برنامه روند رفت و آمد هیأت‌های خارجی به کشورمان برای انجام سرمایه‌گذاری آغاز شد و بسیاری از کشور‌‌‌‌ها تمایل خود را برای سرمایه‌گذاری در کشورمان ابراز داشتند.

براساس گزارش عملکرد ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در سال ۱۳۹۲ حدود ۱٫۵ میلیارد دلار بوده که در سال ۱۳۹۵ به حدود ۲٫۱ میلیارد دلار افزایش یافته است.

ضمن این‌که سرمایه‌گذاری خارجی مصوب در سال ۱۳۹۲ حدود ۱٫۴میلیارد دلار بود که با پیشرفت مذاکرات هسته‌ای و تصویب برجام، حجم سرمایه مصوب در سال ۱۳۹۵ به ۱۰٫۴ میلیارد دلار رسید.

در ۳ ماه ابتدایی سال ۱۳۹۶ تعداد ۲۶ طرح به مجموع ارزش ۸٫۸۸۵ میلیون دلار و در ۳ ماه دوم تعداد ۳۶ طرح به مجموع ارزش ۳۰۱۲ میلیون دلار در هیأت سرمایه‌گذاری خارجی به تصویب رسیده است.

همچنین دولت دوازدهم در راستای پیگیری پروژه‌های اقتصاد مقاومتی طرح‌های زیر را در قالب برنامه اجرایی «افزایش سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به منظور گسترش بهره‌وری دانش‌بنیان حوزه‌هایی که قابلیت جذب بالا دارد» با جدیت بیش‌تری در دستور کار قرارداد، به‌طوری که در مجموع۹ طرح سرمایه‌گذاری خارجی در حوزه دانش‌بنیان با مشارکت طرف‌های اروپایی به ارزش بیش از یک میلیارد دلار مصوب شد.

یکی از این سرمایه‌گذاری‌های مصوب شده توسط یک کسب و کارنوپا (استارت‌آپ) صورت گرفته است که سرمایه‌گذاری خارجی که در این کسب و کارنوین بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان تنها سرمایه‌گذاری خارجی در بخش فناوری اطلاعات ایران در بازه زمانی ۱۰۰ روزه نخست دولت دوازدهم معرفی شده است.

این کسب و کارنوین ایرانی از دی‌ماه سال ۱۳۹۴ فرایند جذب سرمایه را از طریق شرکت یک شرکت خارجی و به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار در قالب افزایش سرمایه و در ازای ۲۱ درصد سهام آغاز کرد.

فرایند جذب سرمایه با اخذ «مجوز سرمایه‌گذاری خارجی (فیپا)»، از «سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران» در ماه‌های اخیر کامل شده است.

منابع حاصل از این سرمایه‌گذاری برای بهبود زیرساخت‌های لجستیکی، توسعه‌ پلتفرم نرم‌افزاری، خلق فرصت‌های شغلی بیش‌تر در سراسر کشور، تأسیس بزرگ‌ترین مرکز پردازش کالای خاورمیانه و راه‌اندازی مرکز مجازی فروشندگان و تولیدکنندگان ایرانی (Marketplace) اختصاص یافته است.

اکثریت سهام این کسب و کار نو همچنان در اختیار افراد و شرکت‌های ایرانی قرار دارد ضمن این‌که این سرمایه‌گذاری علاوه بر ارزش مادی منجر به انتقال دانش فنی و تجربیات مدیریتی تراز جهانی نیز شده است.

نتایج این اتفاق به رشد و توسعه تجارت الکترونیک در کشور و جذب بیش‌تر سرمایه‌گذاران خارجی کمک خواهد ‌کرد. پیش‌بینی می‌شود با توجه به توسعه زیرساخت‌ها و روند پیش رو، امسال ارزش این کسب و کار نوین ایرانی از مرز یک میلیارد دلار عبور کند.

سوم مردادماه امسال محمود واعظی به عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم از ورود ۸۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی به شبکه علمی کشور خبر داد و گفت: به‌زودی قرارداد سرمایه‌گذاری خارجی در فیبر نوری کشورمان به ارزش ۷۵۰ میلیون یورو با یک شرکت اروپایی نهایی خواهد شد.

وی بدون ذکر نام شرکت اروپایی در این قرارداد، ورود شرکت‌های خارجی برای انجام سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف کشور را از مزایای اجرای برجام عنوان کرد.

وی افزود: اجرای برجام ارتباط بخش‌های علمی و دانشگاهی کشورمان را که تا پیش از آن با مشکل مواجه بود، گسترش داد و ارتباط اساتید ایرانی را با جهان برای ارتقای سطح علمی کشور میسر کرد.

عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان این‌که برجام دستاوردهای مهم و مختلفی برای کشورمان داشته است، از مهم‌ترین دستاوردهای آن را در بخش‌های علمی و تکنولوژیک عنوان کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به تسهیل ارتباط بخش‌های فنی و تکنولوژی کشور با مجامع جهانی در سایه اجرای برجام اشاره کرد و گفت: برجام زمینه ورود فناوری‌های جدید را فراهم کرد.

به گفته واعظی، اکنون بسیاری از شرکت‌های ایرانی دارای بازارهای صادراتی شده‌اند و می‌توانند محصول‌های تولیدی خود را به راحتی صادر کنند.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این از علاقه یک سرمایه‌گذار خارجی برای سرمایه‌گذاری مشترک در پروژه فیبر نوری ایران خبر داده و گفته بود: با جذب این سرمایه‌گذاری، ۸ کلان‌شهر کشور با همکاری سرمایه‌گذار خارجی به شبکه فیبر نوری مجهز می‌شوند.