سنجد تلخ، دارویی برای بیماری‌های گوارشی و کم وخونی

سنجد تلخ، دارویی برای بیماری‌های گوارشی و کم وخونی گروه محیط‌زیست- گیاه «سنجد تلخ» درختچه‌ای خاردار و به ارتفاع یک تا ۳ متر که به حالت وحشی و به صورت انبوه در زمین‌های آهکی می‌روید.  خواص درمانی میوه، برگ و بذر این گیاه دارای مصارف دارویی می‌باشند. این گیاه در درمان التیام زخم‌‌ها و امراض […]

سنجد تلخ، دارویی برای بیماری‌های گوارشی و کم وخونی

گروه محیط‌زیست- گیاه «سنجد تلخ» درختچه‌ای خاردار و به ارتفاع یک تا ۳ متر که به حالت وحشی و به صورت انبوه در زمین‌های آهکی می‌روید.

 خواص درمانی

میوه، برگ و بذر این گیاه دارای مصارف دارویی می‌باشند.

این گیاه در درمان التیام زخم‌‌ها و امراض پوستی مؤثر می‌باشد. برگ و گل‌های آن در بیماری‌های گوارشی و کم خونی در طب سنتی استفاده شده است. همچنین این گیاه دارای اثرات ضد اسکوربوت قابض و تقویت دید می‌باشد.

میوه سنجد تلخ موارد استفاده فراوانی دارد. استفاده از میوه‌ها به عنوان غذا که خاصیت دارویی نیز دارد(Nutraceutical)، استفاده در صنایع بهداشتی و آرایشی و با توجه به وجود رنگدانه‌ها با استخراج کارتنویید‌‌ها در صنایع غذایی به عنوان رنگ دهنده طبیعی استفاده شود در اروپا از میوه‌ها شربت، مربا یا مارمالاد درست می‌کنند. میوه آن و موادی که از این میوه تهیه می‌شود دارای طعم ترش و کمی گس است. خوردن آب سنجد تلخ می‌تواند از گرفتگی رگ‌‌ها پیشگیری کند. مواد مؤثره این گیاه روند پیری را کند می‌کند و مقاومت بدن را در برابر بیماری‌ها افزایش می‌دهد و برای رفع سرما خوردگی بسیار مؤثر می‌باشد مواد مؤثره آن دید چشم را بهبود می‌دهد مقوی قلب بوده. میوه سنجد تلخ به دلیل داشتن ویتامین C به عنوان ضد آسکوربوت شناخته شده است.

 

در این گیاه ترکیبات اولئین، استئارین، اینول، گلیسیرید اسیدهای پالمتین، گلوکز، ویتامین‌آ، ب۱، ب۲، ‌ای، و ث وجود دارد.