مرهم هنرمندان بر تالاب کجی تالاب کجی نمکزار در شرقیترین نقطه کشور ظرفیتی ملی و جهانی است که خشکسالی این روزها نفس آن را گرفته اما یک جشنواره ملی روزنه امیدی برای حفظ این تالاب باز کرده است. به گزارش مهر، حدود ۶ سال قبل، زمانی که خشکسالی آب را از قلب «تالاب کجی نمکزار» […]
مرهم هنرمندان بر تالاب کجی
تالاب کجی نمکزار در شرقیترین نقطه کشور ظرفیتی ملی و جهانی است که خشکسالی این روزها نفس آن را گرفته اما یک جشنواره ملی روزنه امیدی برای حفظ این تالاب باز کرده است.
به گزارش مهر، حدود ۶ سال قبل، زمانی که خشکسالی آب را از قلب «تالاب کجی نمکزار» نهبندان بیمهابا میمکید، ایدهای هنری سرنوشت یکی از زیباترین تالابهای کشور را تغییر داد و نگاه بسیاری از مسؤولان را به ۷۵ کیلومتری نهبندان جلب کرد، موقعیتی جغرافیایی که در وسعت آن تالاب نمکی نهبندان، اکوسیستمی کمنظیر ایجاد کرده است.
هرچند هجمه خشکسالی هرسال بیشتر از قبل تالاب را میخشکاند اما محکم شدن پایههای برگزاری یک جشنواره هنری ملی روزنه امیدی برای حفظ این تالاب باز کرده است و تا امروز توانسته به پیکر بیرمقش جان تازهای ببخشد.
این سالها به موسم آبگیری تالاب که میرسیم هنرمندان مجسمهساز در جایجای کشور خود را به تالاب کجی نمکزار نهبندان میرسانند تا از ترکیب طبیعی گل خوشدست تالاب، تندیسهایی از جنس طبیعت خلق کنند یا گوشهای از طبیعت را بر اندام تالاب بسازند و در دامان سفیدش هنرنمایی کنند.
یک طرح، یک جشنواره ملی
سابقه تالاب بهعنوان وسعتی بکر برای اجرای ایدههای هنری مجسمهسازان خیلی طولانی نیست. وقتی یکی از هنرمندان استان، گل تالاب را برای مجسمهسازی خوش دوام و قوام دید، طرحش را با مسؤولان به اشتراک گذاشت.
سال ۸۹ بود که «بلقیس افضلیان» طرح برگزاری جشنواره مجسمهسازی با استفاده از گل چسبنده تالاب را مطرح کرد و بررسیها برای اجرایی شدن این ایده شروع شد. او که کارشناس اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است، میگوید: نتیجه بررسیها پاسخی مثبت به اجرای ایده داد و سال ۹۰ اولین کارگاه برای مجسمهسازی در تالاب کجی نمکزار نهبندان تشکیل شد.
سال ۹۱، جشنواره استانی مجسمهسازی، باعث مطرحشدن نام تالاب و جذب هنرمندان مجسمهساز و عکاس استان به منطقه شد. در سال ۹۳ جشنواره بهصورت منطقهای برگزار و هنرمندانی از کرمان، خراسان رضوی و شمالی و سیستان و بلوچستان به «کجی نمکزار نهبندان» آمدند و رقابتها جدیتر شد.
و اکنون شرایط برای برگزاری این جشنواره بهصورت ملی در سال ۹۶ فراهم شده است.
افضلیان که از ابتدا مسؤولیت اجرایی جشنواره را بر عهده داشته حال بهعنوان مسؤول دبیرخانه جشنواره در حال انجام اقدامات برای برگزاری این برنامه ملی فرهنگی- هنری است.
به گفته مسؤول دبیرخانه این جشنواره در استان، امسال امکانات رفاهی و اقامتی بهتری در اختیار هنرمندان قرار خواهد گرفت، به عنوان مثال برای اسکان آنان هتل در نظر گرفته و اطلاعرسانی هم نسبت به سالهای گذشته قویتر و با انسجام بیشتری انجامشده است.
به گفته محبی هر هنرمند میتواند در مرحله نهایی یک نفر را بهعنوان دستیار معرفی کند و همراه داشته باشد و بهعلاوه هنرمند شرکتکننده مجاز است با ارایه حداکثر ۵ اثر در مرحله اول شرکت کند.
از نظر محبی این جشنواره با هدف توسعه مجسمهسازی و هنر محیطی معاصر ایران برپا میشود و فراهم آوردن شرایط بروز و شکوفایی استعدادهای هنری، تأمین نگاه زیباییشناسانه در جامعه، تبادل تجربیات، اطلاعات و مهارتها در زمینه هنر محیطی در میان هنرمندان و حضور و بازدید شهروندان حین اجرای آثار، اهداف دیگری است که با برگزاری این جشنواره به دست میآید.
محبی یکی از مهمترین دستاوردهای این همایش را معرفی جاذبه محیطزیستی غنی تالاب کجی نمکزار نهبندان عنوان میکند که در این سالها بیشتر مورد توجه قرار گرفته و شناخته شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.