کاشت بیش از ۲۲۰۰ اصله نهال و ۱۰۰۰۰ دانه بذر بلوط در بوستان کلاله

با حضور پدر بلوط ایران صورت گرفت کاشت بیش از ۲۲۰۰ اصله نهال و ۱۰۰۰۰ دانه بذر بلوط در بوستان کلاله همایش بزرگ کاشت نهال با حضور مسؤولین شهری و مظفر افشار پدر بلوط ایران و سازمان‌های مردمی محیط‌زیست در محل بوستان کلاله برگزار شد. به گزارش مناقصه‌مزایده، در این مراسم که با استقبال باشکوه […]

با حضور پدر بلوط ایران صورت گرفت

کاشت بیش از ۲۲۰۰ اصله نهال و ۱۰۰۰۰ دانه بذر بلوط در بوستان کلاله

همایش بزرگ کاشت نهال با حضور مسؤولین شهری و مظفر افشار پدر بلوط ایران و سازمان‌های مردمی محیط‌زیست در محل بوستان کلاله برگزار شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، در این مراسم که با استقبال باشکوه همشهریان و دوستداران محیط‌زیست برگزار شد بیش از ۲۲۰۰ اصله نهال بلوط و ۱۰۰۰۰ بذر بلوط مورد کاشت قرار گرفت.

عباسی، رییس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری در حاشیه برگزاری مراسم کاشت نهال با اشاره به اهمیت نقش فضای سبز در سلامت روح و جسم شهروندان اظهار کرد: فضای سبز در شهر‌ها به عنوان ریه‌های تنفسی شهرنشینان به شمار می‌آید و به همین دلیل فقدان آن به معنی عدم وجود سلامت و تندرستی در شهر‌ها است.

وی ادامه داد: توسعه فضای سبز شهری در جهت کاهش آلودگی‌های شیمیایی هوای شهر‌ها در کنار عواملی همچون ایجاد منابع گذران اوقات فراغت برای شهروندان ازجمله ضروریات زندگی شهرنشینی است، زیرا در شهر‌ها گذران اوقات فراغت برای کسب تعادل روحی نه تنها امری است واجب بلکه فقدان آن نیز حتی بر روی توانایی‌های کاری افراد نیز تأثیرگذار است.

رییس سازمان سیما و منظر شهری به اهمیت فضای سبز در شهر پرداخت و خاطرنشان کرد: امروزه مفهوم شهر‌ها بدون فضای سبز در اشکال گوناگون آن، غیرقابل تصور است، زیرا گسترش شهر‌ها موجب تشدید توسعه شهری بی‌رویه و ناپایدار شده که تشدید آلودگی‌های محیطی از مهم‌ترین آن به شمار می‌آید که خود زمینه‌ساز از بین رفتن فضاهای سبز درون شهری و تغییر کاربری این گونه اراضی است.

وی همچنین در ادامه افزود: به‌طور کلی می‌توان گفت که بخش قابل‌توجهی از فضای سبز در طرح‌های شهری را فضای سبز عمومی تشکیل می‌دهد که به دلیل بازدهی اجتماعی و اکولوژیکی به‌طور همزمان از اهمیت بالاتری برخوردار است.

عباسی به نقش مردم در حفظ و نگهداری فضای سبز اشاره کرد و افزود: یکی از مسایل عمده فضای سبز که در شرایط اقلیمی موجود نیاز به صرف هزینه و مراقبت مستمر دارد، مسأله نگهداری و توسعه فضای سبز است که فضای سبز موجود را اعم از مشجر، چمن‌کاری، گلکاری، آبنما و سایر وسایل رفاهی باید تا سرحد امکان پیوسته سرحال و شاداب و به صورت طبیعی و زنده نگاه داشت.

وی راهکارهای مشارکت مردم در حفظ و نگهداری فضای سبز را رسانه‌های گروهی، آموزش دانش‌آموزان از همان دوران کودکی، ایجاد گروه‌های حافظ محیط‌زیست و NGOها، شورای مردمی پارک، شورای محله، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای شهروندان و… دانست.

عباسی گفت: گرچه مقوله مشارکت در فرهنگ‌ها و منابع مختلف، دارای معانی و مفاهیم متفاوت بوده و به انواع متعددی تقسیم‌بندی شده است، ولیکن هدف از این نوع همکاری، همیاری و همبستگی، دخالت دادن انسان‌ها در انجام بسیاری از امور فرهنگی، سیاسی و اقتصادی مربوط به خودشان می‌باشد.

 

در پایان مراسم نیز از زحمات بی‌دریغ مظفر افشار در ایجاد و توسعه فضای سبز جنگلی کشور با اهدا لوح تقدیر و هدیه تقدیر و تشکر به عمل آمد.