موج سواری دلالان از کاهش نرخ سود بانکی برای افزایش قیمت مسکن سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه رشد قیمت مسکن به علت گرانی مصالح ساختمانی است، گفت: کاهش نرخ سود بانکی در عمل رخ نداده که به رشد قیمت مسکن در بازار دامن بزند. صدیف بدری در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره […]
موج سواری دلالان از کاهش نرخ سود بانکی برای افزایش قیمت مسکن
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه رشد قیمت مسکن به علت گرانی مصالح ساختمانی است، گفت: کاهش نرخ سود بانکی در عمل رخ نداده که به رشد قیمت مسکن در بازار دامن بزند.
صدیف بدری در گفتوگو با خانه ملت، با اشاره به برخی زمزمهها مبنی بر اثرپذیری بازار مسکن از کاهش نرخ سود بانکی، گفت: کاهش نرخ سود بانکی در عمل رخ نداده است از این رو نمیتوان رشد قیمتها در بازار مسکن را به مؤلفه سود بانکی مرتبط دانست.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از نحوه تسهیلاتدهی بانکها، افزود: در حال نرخ سود تسهیلاتی بانکی کمتر از ۱۸ درصد نیست که این خود عملکرد خلاف قانون شبکه بانکی و ضعف نظارتها را نشان میدهد.
تسهیلات مسکن یکم با استقبال کمی مواجه شد
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کسانی که برای اخذ وام مسکن آن هم از نوع مسکن یکم سپردهگذاری کردهاند تسهیلات با سود ۸٫۵ و ۹ درصد در بافت فرسوده دریافت میکنند، تصریح کرد: این نوع تسهیلات با لحاظ سپردهگذاری نهایت ۹ درصد ارایه میشود که باز هم با استقبال آنچنانی مواجه نشده است.
وی ادامه داد: وامهایی که در بافتهای فرسوده بانکهای عامل داده شده که مابهالتفاوت سود آن را باید دولت بدهد دولت به تعهد خود عمل نکرده بانک هم با همان نرخ سود ۲۲، یا ۲۱ درصد سابق با مردم برخورد کرده است که در این باره تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی با اوراق مشارکت ۲۱ درصد و تقسیط ۱۰ ساله ۲۱ درصد محاسبه شده است.
بدری با تأکید بر اینکه دولت در عمل به وعدههای خود برای تنظیم بازار موفق نبوده است، گفت: در ۶ ماهه نخست سال جاری مردم به هر بانکی برای اخذ تسهیلات مراجعه کردهاند با جواب رد مواجه شدهاند زیرا گویا بانکها خود را مقید به پرداخت وام ازدواج میدانند.
تسهیلاتدهی بانکها بازار مسکن را با مشکل مواجه کرد
وی با بیان اینکه توقف تسهیلاتدهی بانکها مسکن را دچار مشکل کرده است، افزود: در ماههای اخیر برخی تحرکات در حوزه مسکن رخ داده و دادوستدهایی صورت گرفته که درصد کمی از آن به انتقال مالکیت مشارکت بر میگردد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر اینکه صدور پروانههای ساختمانی نیز بر تحرک بازار مسکن بیتأثیر نیست، گفت: در شرایط فعلی آن گونه که انتظار میرود در بازار مسکن تحرک خاصی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه عدم همکاری بانکها با بخش مسکن مشکلات عدیدهای را موجب شده است، تصریح کرد: در سالهای اخیر منابع در اختیار مردم بیشتر به سمت مؤسسات مالی و اعتباری و بانکهای خصوصی سوق پیدا کرده که آنها نیز با دور زدن قانون و با تشکیل شرکتهای صوری سودهای بیشتری به مردم داده و سودهای بیشتری نیز از تسهیلات اخذ کردهاند.
بدری با انتقاد از ضعف نظارت بانک مرکزی بر عملکرد شبکه بانکی کشور، گفت: با این روال اگر بانکها ادامه بدهند حرفهایی که رییسجمهور زدند در شعار میماند و در عمل چیزی رخ نمیدهد.
وی با بیان اینکه رشد قیمت مسکن در روزهای اخیر موج سواری و دلالی برخی سوءاستفادهکنندگان بوده است، گفت: با توجه به اینکه اقدام عملی در راستای کاهش نرخ سود بانکی رخ نداده پس افزایش قیمت مسکن با این بهانه نیز منتفی است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس دهم، با بیان این همه یکی از مؤلفههای تأثیرگذار در افزایش قیمت مسکن رشد نرخ مصالح ساختمانی است، افزود: در ماههای اخیر تمام ابزارهایی که منجر به ساخت و ساز میشود اعم از میلگرد، سیمان و غیره افزایش یافته و به طبع آن قیمت مسکن نیز افزایش مییابد اما بیشتر از اینکه بازار از این مؤلفه تأثیر پذیرفته باشد از حالت دلالی متأثر است.
وی ادامه داد: عدم وجود کنترلهای مناسب بر بازار مسکن از طریق دولت و دستگاههای متولی بازار نیز عامل مهم دیگری است که به حباب قیمتی در بازار مسکن دامن زده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: دولت در چند ماهه آخر سال باید عزم خود را برای کنترل قیمت مصالح ساختمانی و همچنین رفتار سوءاستفادهکنندگان بازار مسکن جزم کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.