انتقال کربن اتمسفر به اعماق دریا توسط کریلها محققان دریافتند کریلها (نوعی پلانکتون)نقش مهمی در انتقال کربن به عمق اقیانوسها دارند. به گزارش ایرنا، کریلها نوعی پلانکتون شبیه به میگو هستند که در دومین طبقه از زنجیره غذایی اقیانوس قرار گرفتهاند و بهگونهای در اعماق اقیانوس حرکت میکنند که تأثیر مهمی بر آب و هوای […]
انتقال کربن اتمسفر به اعماق دریا توسط کریلها
محققان دریافتند کریلها (نوعی پلانکتون)نقش مهمی در انتقال کربن به عمق اقیانوسها دارند.
به گزارش ایرنا، کریلها نوعی پلانکتون شبیه به میگو هستند که در دومین طبقه از زنجیره غذایی اقیانوس قرار گرفتهاند و بهگونهای در اعماق اقیانوس حرکت میکنند که تأثیر مهمی بر آب و هوای زمین باقی میگذارند.
بر اساس این تحقیقات کریلها همواره در عمق مشخصی از اقیانوس حرکت نمیکنند و مانند سایر پلانکتونها برای تغذیه به آبهای کم عمق میآیند و پس از آن به عمق اقیانوس باز میگردند. در واقع کریلها این چرخه حرکتی را بهطور مستمر انجام میدهند. کریلها هنگام حرکت در آبهای عمیق مواد غذایی هضم شده را که حاوی مقادیر زیادی کربن است، دفع میکنند بدین ترتیب حدود ۲۳ میلیون تن کربن را به عمق اقیانوسها میفرستند و از چرخه خارج میکنند. این میزان کربن معادل کربنی است که سالانه توسط کشور انگلیس تولید میشود.
با وجود این که اندازه بزرگترین کریلهای بالغ از دو سانتیمتر تجاوز نمیکند، تجمع کریلها در اقیانوس یک توده زیستی عظیم ایجاد میکند. وزن کریلهای موجود در هر اقیانوس به ۴۰ میلیون تن میرسد. کریلها از فیتوپلانکتونها و زئوپلانکتونها تغذیه میکنند و خود به غذای گونههای مختلفی از ماهیان از جمله نهنگ آبی تبدیل میشوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.