مردم انقلاب کردند تا به حق خود برسند

روحانی در اجلاس ملی حقوق شهروندی مردم انقلاب کردند تا به حق خود برسند رییس‌جمهور با بیان این‌که یکی از بزرگ‌‌ترین حق شهروندی جوانان ما اشتغال است، گفت: ما فضای مجازی امن، سالم و ارزان می‌خواهیم. به گزارش مهر، رییس‌جمهور گفت: برای من روز بسیار مهمی است، موضوع حقوق شهروندی و توجه مردم عزیز ما […]

روحانی در اجلاس ملی حقوق شهروندی

مردم انقلاب کردند تا به حق خود برسند

رییس‌جمهور با بیان این‌که یکی از بزرگ‌‌ترین حق شهروندی جوانان ما اشتغال است، گفت: ما فضای مجازی امن، سالم و ارزان می‌خواهیم.

به گزارش مهر، رییس‌جمهور گفت: برای من روز بسیار مهمی است، موضوع حقوق شهروندی و توجه مردم عزیز ما و دولت و همه مسؤولین به این مسأله می‌تواند برای آرامش جامعه و امنیت و احقاق حقوق مردم، احساس عدالت و تساوی در جامعه بسیار مهم باشد.

وی افزود: یکی از حقوق شهروندی ما همین بلندگو است که یک روز باید درست شود، در یکی از مراسم روضه خوانی یکی به من گفت در این مراسم یکی بلند گو و یکی چایی هرگز درست نمی‌شود.

روحانی ادامه داد: طرح تحول سلامت، آرامش در مسایل اقتصادی، موضوع سیاست خارجی و برجام، فضای مجازی و حقوق شهروندی در دولت برای ما مهم بود. اینها برای ما بسیار اهمیت داشت. من در ۱۰۰ روز اول در دولت یازدهم در شبی که مصاحبه کردم و گزارش دادم همزمان سایت حقوق شهروندی باز شد و پیش‌نویس حقوق شهروندی در اختیار مردم قرار گرفت و بسیاری از اساتید حقوق، محققین، دانشمندان، هنرمندان و علما اظهارنظر کردند تا در نهایت بعد از ۷ تا ۸ جلسه با حضور اساتید معروف کشور منشور حقوق شهروندی در ۲۲ فصل و ۱۲۰ ماده تنظیم شد که در آذر سال گذشته رونمایی و منتشر شد.

روحانی با بیان این‌که رونمایی از منشور حقوق شهروندی، انتخاباتی نبود، گفت: برخی گفتند نزدیک انتخابات است و فلانی می‌خواهد کار تبلیغاتی انجام دهد این هم مثل خیلی چیزهای دیگر فراموش می‌شود. من همان زمان گفتم یکی از اهداف بزرگ ما اجرای تمام این منشور است.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: چرا مردم ما انقلاب کرده‌اند؟ در پاسخ می‌توان یک کلمه را بیان کرد و آن این‌که می‌خواستند به حق خود برسند. چرا مردم در انتخابات شرکت می‌کنند؟ چرا نقد می‌کنند؟ اینها همه برای رسیدن به حق خود است.

وی افزود: دستیابی به حقوق کامل انسانی که شامل حقوق بشر و حقوق شهروندی؛ اینها همه دلایلی هستند که مردم اقداماتی را که برشمردم، برای آن انجام می‌دهند. از انقلاب مشروطه به این طرف، ملت ما گفت که من نمی‌خواهم رعیت باشم و یک نفر بالای سر ما پادشاهی کند و دستور دهد و من هم مجبور به اطاعت و فرمانبرداری از او باشم.

رییس‌جمهور تصریح کرد: بنابراین همه انقلاب ما برای این بود که مردم گفتند که ما رعیت نیستیم و ما یک شهروندیم؛ شاه نمی‌خواهیم، قانون می‌خواهیم. هر کس در این کشور هر مسؤولیتی که دارد، بالاتر از قانون نیست و وظیفه‌ای مهم‌تر از اجرای قانون هم ندارد.

روحانی گفت: یکی از مهم‌ترین حقوق شهروندی، دسترسی مردم به اطلاعات است؛ همه باید بدانند که چه خبر است و چه تصمیماتی در حال اتخاذ است. من به دولت دستور دادم هر وزارتخانه و هر دستگاهی که پیشنهادی را مطرح می‌کند و قرار است آن پیشنهاد در هیأت دولت مطرح شود، قبل از آن‌که منِ رییس‌جمهور آن پیشنهاد را ببینم، باید پیشنهاد در سایت آن وزارتخانه یا دستگاه باشد.

رییس‌جمهور با بیان این‌که در روزهای اخیر بسیار خوشحال هستم از این‌که از زمان ارایه بودجه به مجلس در فضای مجازی غوغایی به پا شد، گفت: همه مردم به صحنه آمده‌اند، اظهارنظر و نقد کردند؛ سازمان برنامه و بودجه، دولت و شخص رییس‌جمهور را نقد کردند. من دست همه را می‌بوسم، چه کار قشنگی انجام دادند.

روحانی تصریح کرد: مردم در خصوص بودجه‌ها صحبت می‌کنند و می‌گویند چرا فلان دستگاه این میزان بودجه می‌گیرد؛ این حق مردم است که نقد و مقایسه کنند که فلان دستگاه فرهنگی چرا این میزان از بودجه را به خود اختصاص داده است؟ بله همه چیز با مردم است، نظرات مردم در رأس امور است. اگر ما متوجه شدیم که نظر اکثر مردم در این است که فلان دستگاه بودجه زیادی را دارد، حق با آنها است و درست می‌گویند و حق با دولت نیست چرا که حق با ملت است.

وی اظهار داشت: در گذشته روال به این شکل بود که بودجه‌ها را ما باید به دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف می‌دادیم و اگر تأخیری در آن صورت می‌گرفت، آنها به ما ایراد می‌گرفتند و زمانی که ما از آنها می‌پرسیدیم که آن بودجه را در چه راهی مصرف کردید، آنها می‌گفتند که ارتباطی به شما ندارد.

رییس‌جمهور ادامه داد: اینجا من نمی‌خواهم گلایه‌ای داشته باشم، اما برخی از دستگاه‌ها همان بودجه را صرف تخریب دولت می‌کردند؛ البته اینها دیگر مهم نیست اما بالاخره این پول کجا رفت و کجا خرج شد؟ من از همین تریبون به وزیر اقتصاد و خزانه دستور می‌دهم از سال آینده هر بودجه‌ای را که به هر دستگاهی تخصیص می‌دهند، باید بلافاصله در سایت اعلام کنند تا همه مردم ببینند.

روحانی اضافه کرد: مردم باید بدانند که بودجه به چه نهادهایی اختصاص پیدا می‌کند. می‌گویند که این دستگاه عمومی و غیردولتی است. اگر چنین است و از مردم پولی نمی‌گیرد اشکالی ندارد اما اگر بنا شد از خزانه یعنی جیب مردم، پولی بگیرد باید به مردم گزارش بدهند که پول تخصیص یافته را چه کار کرده‌اند و کجا خرج کرده‌اند؟

روحانی افزود: مگر جز این راه، راه دیگری برای جلوگیری از فساد وجود دارد؟ اگر صد‌‌ها دستگاه مبارزه با فساد ایجاد کنیم و ده‌ها دادگاه با فساد مبارزه کنند نمی‌توانیم فساد را ریشه‌کن کنیم مگر آن‌که مردم به‌طور شفاف ببینند که ما مشغول چه کاری هستیم.

رییس‌جمهور با بیان این‌که به اتاق شیشه‌ای برویم، تصریح کرد: باید نورافکن روی ما باشد و باید همه ما را مشاهده کنند. من در طول ۴ سال و نیم گذشته، ماهی نبوده که نایستم و با ارگان‌های مختلف صحبت نکنم؛ هر روز می‌گفتند که اینجا و آنجا را ببندیم و فیلتر کنیم.

روحانی تأکید کرد: مگر می‌شود در دنیای امروز از فضای اینترنت خارج شویم و بگوییم که می‌خواهیم اشتغال ایجاد کنیم. شب گذشته در شورای عالی فضای مجازی، گزارش خوبی را استماع کردیم. این گزارش به ما می‌گفت که ۷۰ درصد خدمات دنیا امروز از طریق اینترنت و فضای مجازی در حال ارایه است.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که اگر بخواهیم معضل آب و بهره‌وری آب را حل کنیم، این مسأله از طریق فضای مجازی شدنی است. ما اگر می‌خواهیم در مصرف آب یا برق صرفه‌جویی کنیم باید از فضای مجازی استفاده کنیم. ما نمی‌توانیم به روش های۵۰ سال قبل بازگردیم.

روحانی گفت: من از همه جوانان می‌خواهم که بودجه ۹۷ را ر‌‌ها نکنند. باید ادامه بدهید و ببینید که در بودجه چه خبر است. نورافکن باید روی همه ردیف‌های بودجه قرار بگیرد. همه دستگاه‌هایی که در سال ۹۷ بودجه می‌گیرند باید به مردم اعلام کنند که در چه مواردی خرج کرده‌اند.

 

روحانی گفت: من به عنوان رییس‌جمهور سر پیمان خودم تا آخر خواهم بود. از شما مردم، جوانان، زنان، مردان، روستاییان، شهریان، فرهیختگان و هنرمندان می‌خواهم که شما هم سر پیمان خود بمانید ما با هم کار را شروع کردیم. ما باید با هم کار را ادامه دهیم. روحانی در تمام ساعات دولت دوازدهم به رای و حمایت و انتقاد شما نیازمند است.