دچار بازبینی‌های چندباره در صادرات محصول هستیم

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران دچار بازبینی‌های چندباره در صادرات محصول هستیم عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: در صادرات محصول دچار بازبینی‌های چندباره هستیم و گواهی‌هایی که در این بازبینی‌‌ها صادر می‌شود مورد قبول دیگر کشورهای جهان نیست چراکه شرکت‌های مأمور به این کار در ایران سازمان‌های بین‌المللی نیستند. به گزارش خبرگزاری صدا و […]

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران

دچار بازبینی‌های چندباره در صادرات محصول هستیم

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: در صادرات محصول دچار بازبینی‌های چندباره هستیم و گواهی‌هایی که در این بازبینی‌‌ها صادر می‌شود مورد قبول دیگر کشورهای جهان نیست چراکه شرکت‌های مأمور به این کار در ایران سازمان‌های بین‌المللی نیستند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، احمدصادقیان اظهارکرد: تجارت فرامرزی یکی از شاخص‌های مورد نظر در گزارش کسب‌و کار بانک جهانی است. شاخصی که بانک جهانی در گزارش سال گذشته رشد آن را با ایجاد پنجره واحد و بهبود فرایند کار در گمرک یادآور شده بود.

وی درباره تسهیل تجارت فرامرزی با توجه به راه‌اندازی پنجره واحد گفت: ایجاد پنجره واحد حرکت در مسیر درست کمک به تجارت است. هرچند این مکانیزم اثر خوبی در بهبود وضع تجارت ایران داشته است اما شرایط فعلی به‌طور کامل رضایت بخش نیست و پنجره واحد تمام مسایل را حل نکرده است.

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران گفت: ناهماهنگی در فرایند تجارت به اتلاف وقت دامن می‌زند. بار صادراتی در کشور مقصد دوباره بررسی می‌شود و ممکن است به دلیل ناهمخوانی با استانداردهای مورد نظر کشور مقصد، محصول مرجوع شود.

صادقیان با اشاره به تحقق نیافتن انتظارات پسابرجامی افزود: هیچ تحولی در وضع نقل‌ و انتقال پول و مبادلات مالی رخ نداده است. هر چند در زمینه واردات کم‌تر مشکل داریم و در بعضی موارد ضمانتنامه‌هایی صادر می‌شود اما این امکان فراگیر نیست و با این وجود مشکلات واردات کم‌تر از صادرات است.

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران در ادامه گفت: تعیین نرخ دلار ۳۵۰۰ تومانی در لایحه بودجه نشان می‌دهد مسیر سیاست‌های ارزی به یکسان‌سازی منتهی نمی‌شود.

صادقیان اظهارکرد: سال ۹۶ با توجه به نوسان نرخ ارز و افزایش آن در بازار داخلی، تک‌نرخی کردن ارز در سال آینده محتمل به نظر می‌رسید اما با توجه به نرخ ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی دلار در بودجه سال آینده، گویا واقعی‌سازی نرخ ارز سال آینده هم در صف وعده‌های عملی نشده دولت باقی بماند.

وی افزود: فعالان بخش خصوصی بار‌ها مطالبه تک‌نرخی کردن ارز را مطرح کردند، ضمن این‌که حذف ارز مسافرتی و افزایش نسبی قیمت، به امید آنها برای یکسان‌سازی دامن زد اما بودجه حرف دیگری می‌زند.

 

عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به این‌که قول‌های دولت و بانک مرکزی درباره واقعی‌سازی نرخ ارز عملی نمی‌شود‌، گفت: بودجه نشان می‌دهد که دولت یکسان‌سازی نرخ ارز را تا چه اندازه دنبال می‌کند. نرخ دلار در بودجه سال آینده با نرخ واقعی آن در بازار فاصله دارد که نتیجه ارز چند نرخی، عدم رقابت، رانت و فساد است ضمن این‌که بهانه عدم برقراری روابط بانکی برای تأمین نرخ ارز هم دلیل درستی نیست.