شفاف‌سازی در مناقصات و قراردادهای شهرداری

رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران تأکید‌کرد شفاف‌سازی در مناقصات  و قراردادهای شهرداری رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران گفت: یکی از برنامه‌های اصلی در این دوره از مدیریت شهری شفاف‌سازی در مناقصه‌ها‌، قرارداد‌ها و مزایده‌های شهرداری خواهد بود. ‌ به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی سازمان بازرسی شهرداری تهران، محمد‌جواد شیرازی گفت: حوزه خدمات شهری […]

رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران تأکید‌کرد

شفاف‌سازی در مناقصات  و قراردادهای شهرداری

رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران گفت: یکی از برنامه‌های اصلی در این دوره از مدیریت شهری شفاف‌سازی در مناقصه‌ها‌، قرارداد‌ها و مزایده‌های شهرداری خواهد بود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی سازمان بازرسی شهرداری تهران، محمد‌جواد شیرازی گفت: حوزه خدمات شهری یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی است که به صورت مستمر در شهرداری تهران انجام وظیفه می‌کند و فعالیت‌های این مجموعه توسط مردم به‌طور ملموس رصد می‌شود.

وی افزود: اهمیت خدمات شهری و سازمان‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه این حوزه همچون آتش‌نشانی، جمع‌آوری پسماند و زباله، میادین، شهربان و سازمان بهشت‌زهرا‌(س) به جهت رابطه دو سویه با مردم است. در بسیاری از بخش‌ها همچون منابع انسانی اگر خطایی صورت گیرد شاید خیلی به چشم نیاید و مردم متوجه مضرات آن نشوند، اما خدمات شهری ویترین شهر و شهرداری تهران است و هر چقدر میزان خدمات بالاتر برود، رضایت‌مندی شهروندان نیز افزایش خواهد یافت.

رییس سازمان بازرسی ادامه‌داد: در شکل‌گیری یک شهر عنصر اصلی انسان است. مردم را اگر از حاکمیت هر کشوری بگیرند آن حاکمیت معنا و مفهومی ندارد. شهر و شهرداری نیز بدون وجود مردم معنا و مفهوم نخواهد داشت و این خدماتی که شهرداری به خصوص در حوزه خدمات شهری انجام می‌دهد با وجود مردم اهمیت می‌یابد.

وی عنصر جلب اعتماد عمومی را نیاز اصلی جامعه دانست و افزود: امروز سرمایه اجتماعی که یکی از عناصر آن همان اعتماد عمومی است دچار خدشه شده است. وقتی به اعتماد عمومی خدشه وارد شود سرمایه اجتماعی نیز کم‌کم فرو می‌ریزد و فروریختن این سرمایه به معنای فروریختن ساختارهای یک نظام است.

شیرازی وظیفه شهرداری را در این مقطع زمانی بسیار سنگین دانست و خاطرنشان‌کرد: جرم، فساد و تخلف اصلاً اسناد محرمانه‌ای نیستند و در صورت مشاهده باید افشا شود. زمان ملاحظه‌کاری به جهت منافع شخصی گذشته است و این نگاه که بیان تخلف و اشتباه مسؤولین را مساوی با سوء‌استفاده دشمن بدانیم، اشتباه است. اگر الان کشور را آسیب‌شناسی کنیم باید بگوییم ما داریم تاوان عدم عمل به امر به معروف و نهی از منکر را می‌دهیم.

رییس سازمان بازرسی با طرح این سؤال که چرا گفته می‌شود کشور‌های موفق در جهان عنصر موفقیت‌شان شفاف‌سازی بوده است؟ گفت: واقعیت امروز جامعه ما این است که اصحاب قدرت و ثروت با هم پیوند خورده‌اند و می‌توانند در جریان‌های سیاسی مختلف فعالیت کنند. آنها کاملاً منافع مشترک دارند و در راستای منافع خود سعی می‌کنند که شفاف‌سازی شکل نگیرد. در همین راستا یکی از بحث‌های جدی دکترنجفی، شهردار تهران که مورد حمایت ما نیز است، این است که مردم به روشنی در جریان مجموعه قراردادها، مناقصه‌ها و مزایده‌ها قرار بگیرند.

وی، بازرسی را به معنای چشم بینا و اقدام به هنگام دانست و تصریح‌کرد: اگر در بازرسی به فعالیت‌ها براساس قائده و وظیفه حرفه‌ای عمل شود و به لحاظ کار حرفه‌ای، حرمت‌‌ها و کرامت انسان‌ها حفظ شود و حق و ناحقی صورت نگیرد، آن‌گاه می‌توانیم بگوییم که ریل را در مسیر اصلی خود قرارداده‌ایم و این راه بهشت است.

شیرازی ضمن تأکید بر آسیب‌شناسی هر یک از حوزه‌های شهری از مدیران بازرسی خواست تا حوزه‌های کاری خود را مورد ارزیابی قرار دهند و پس از آسیب‌شناسی مشکلات، با تشکیل اتاق فکر و طرح پیشنهادات، راهکارهای لازم را ارایه نموده و به بازبینی و اصلاح آسیب‌‌ها بپردازند.

 

رییس سازمان بازرسی با اشاره به بالا بودن حوزه اقتدار و نظارت سازمان بازرسی شهرداری تهران، گفت: بازرسان بهترین کسانی‌ هستند که می‌توانند برای اصلاح فرایند‌ها پیشنهاد بدهند و موجبات پویایی، انرژی و حرکت رو به جلو در سیستم را فراهم آورند.