جانورانی که سال ۲۰۱۷ کشف شدند مطالعات پژوهشگران و جانورشناسان در منطقهای واقع در جنوب شرق آسیا که دارای تنوع زیستی منحصر به فردی است، منجر به کشف دهها گونه جانوری و گیاهی ناشناخته شد که برخی از آنها در معرض انقراض قرار دارند. به گزارش سیناپرس، دانشمندان بهطور رسمی ۱۱۵ گونه جدید را […]
جانورانی که سال ۲۰۱۷ کشف شدند
مطالعات پژوهشگران و جانورشناسان در منطقهای واقع در جنوب شرق آسیا که دارای تنوع زیستی منحصر به فردی است، منجر به کشف دهها گونه جانوری و گیاهی ناشناخته شد که برخی از آنها در معرض انقراض قرار دارند.
به گزارش سیناپرس، دانشمندان بهطور رسمی ۱۱۵ گونه جدید را به فهرست جانوران شناخته شده جهان اضافه کرده و قلمرو پادشاهی حیوانات را گسترش دادند. در بین این جانوران تازه کشف شده میتوان به یک موشکور با بینی عجیب و غریب، یک مارمولک، تمساح شبیه به اژدها و یک لاکپشت حلزونخوار اشاره کرد.
جزییات تمامی این گونههای جانوری در گزارشی ویژه از سوی مرکز حفاظتی بنیاد حیات وحش (WWF) با عنوان گونههای عجیب و غریب منتشر شده و در آن به معرفی گونههای عجیب و پر تعدادی که در سال ۲۰۱۶ در منطقه رود مکونگ (Mekong) در جنوب شرق آسیا کشف شده بود، پرداخته شده است. به باور پژوهشگران این منطقه دارای تنوع زیستی بسیار منحصر به فرد و شگفتانگیزی است. رود مکونگ بین کشورهای کامبوج، لائوس، میانمار، تایلند، ویتنام و بخشهایی از جنوب چین جریان دارد. گفتنی است در این منطقه از سال ۱۹۹۷ تا امروز دو هزار و ۵۲۴ گونه جانوری جدید کشف شده است که نشاندهنده اهمیت و خاص بودن تنوع زیستی منطقه است.
در مطالعات جدید انجام شده، ۱۱ گونه از جانوران دوزیست، دو گونه ماهی، ۱۱ گونه از خزندگان، ۸۸ گونه گیاهی و ۳ پستاندار جدید کشف شدهاند که پیش از این برای جانورشناسان و دانشمندان شناخته شده نبودند.
یکی از جالبترین این جانوران، مارمولک – تمساح شبیه به اژدها است که در ویتنام کشف شده و دارای سری با ترکیب رنگبندی نارنجی و بسیار زیبا و اندازه متوسط است.
پرفسورتوماسزیگر (Thomas Ziegler) که این جانور را کشف کرده است، درباره آن اعلام کرد: «امروزه تهدیدات یکپارچه و بسیار زیادی اینگونه جانوری را در معرض خطر قرارداده است. اکتشافات معدن، ویرانی محیطزیست طبیعی و استخراج زغالسنگ باعث شده تا این مارمولک در آستانه انقراض بوده و تنها ۲۰۰ عدد از آن در جهان وجود داشته باشد. این رقم بسیار کم و وحشتناک است.»
گفتنی است در اعماق جنگلهای کوهستانی تایلند نیز پژوهشگران یک خفاش نعل اسبی (horseshoe bat) با دماغی بسیار حساس کشف کردند که بسیار جالب توجه است. این جنگل در نزدیکی سواحل ویتنام است که در آن گونهای از قورباغههای خالخالی ناشناخته کشف شده است.
دیگر جانور جالب توجه کشف شده در منطقه مکونگ، لاکپشت حلزونخواری است که در تایلند به دست آمده و در کمال شگفتی در بازار ارایه محصولات خوراکی به صورت زنده توسط یک صیاد عرضه میشد که این لاکپشتها توسط دانشمندان خریداری شده و به صورت زنده به آزمایشگاه انتقال داده شدند تا مطالعات لازم روی آنها انجام گرفته و برای حفظ و بقای آنها تلاش شود.
در حالی که کشف گونههای جدید همیشه امری مفید و مثبت محسوب میشود، میتوان اهمیت حفاظت از محیطزیست و حیاتوحش را درک کرد. متأسفانه در حال حاضر بسیاری از گونههای جانوری در حال انقراض هستند و اگر همه چیز به زودی تغییر نکند، به زودی بسیاری از آنها منقرض شده و دیگر امید کشف گونههای جدید نیز وجود نخواهد داشت.
مارکگویچت(Marc Goichot) از پژوهشگران این تیم تحقیقاتی درباره جانوران فوق و گونههای ناشناخته کشف شده،گفت: رودخانه بزرگ مکونگ و شرایط حیاتی و منابع آن توسط تعدادی از پروژههای صنعتی و توسعه شهری تهدید میشود که این موضوع نه تنها اکوسیستم، بلکه اقتصاد و معیشت میلیونها نفر را تهدید میکند. ما باید درک کنیم که رودخانهها حیات وحش و مردم این منطقه را به یکدیگر پیوند میدهد. اگر این رودها را نابود کنیم، نه تنها حیاتوحش را از بین بردهایم، بلکه خودمان نیز نابود خواهیم شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.