کینوا چیست و خوردن آن چه اهمیتی دارد؟

کینوا چیست و خوردن آن چه اهمیتی دارد؟   کینوا یا خاویار گیاهی این روز‌ها به عنوان یکی ازخوراکی‌های مغذی مورد بحث است. به عنوان یکی از خوراکی‌های مغذی که در سال‌های اخیر به آنها بیش‌تر بها داده شده، هنوز هویت کینوا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و منشأ آن به خوبی شناخته شده […]

کینوا چیست و خوردن آن چه اهمیتی دارد؟

 

کینوا یا خاویار گیاهی این روز‌ها به عنوان یکی ازخوراکی‌های مغذی مورد بحث است. به عنوان یکی از خوراکی‌های مغذی که در سال‌های اخیر به آنها بیش‌تر بها داده شده، هنوز هویت کینوا در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و منشأ آن به خوبی شناخته شده نیست. تحقیقاتی که انجام شده نشان می‌دهد کینوا چیزی حدود ۷ هزار سال پیش در رشته‌ کوه‌های جنوب غربی آمریکا کشت می‌شده است، منطقه جغرافیایی‌ که امروزه به پرو و بولیوی تعلق دارد. امروزه کینوا عضو جدانشدنی صبحانه‌ها، سوپ‌‌ها و غذاهای گیاهی است. این گیاه نه تنها خوشمزه است بلکه در سلامت غذایی نیز بسیار مفید و مهم است.

 اما کینوا چیست؟

اغلب گفته می‌شود که کینوا غله‌ است و نسبت به سایر غلات برتری دارد اما این‌طور نیست. کینوا از مشتقات گیاهان است و شباهت بیش‌تری به موادغذایی مثل اسفناج، چغندر و برگ چغندر دارد. بد نیست بدانید تنوع کینوا به بیش از صد نوع می‌رسد که فقط ۳ نوع آن مصرف خوراکی دارد؛ سیاه، سفید و قرمز. محبوب‌‌ترین نوع آن کینوای قرمز است. مقوی، سرشار از موادغذایی و ترد است و می‌شود آن را مثل برنج طبخ کرد.

کینوا

کینوا را در غذای خود جا دهید.

همانطور که گفتیم این گیاه منبع فوق‌العاده موادغذایی است به ویژه پروتئین و ترکیبات آمینو اسید است و برای تأمین انرژی و سوخت و ساز بدن می‌تواند مفید باشد. همین‌طور یک منبع سرشار فیبر، ویتامین E و آهن محسوب می‌شود.

کینوا گلوتن ندارد.

در واقع بهتر است به جای این که بگوییم کینوا چیست، بگوییم چه نیست؟ اگر نسبت به گلوتن واکنش نشان می‌دهید و سعی دارید از خوردن آن پرهیز کنید، کینوا جایگزین بسیار خوبی است برای غلاتی که دارای گلوتن هستند، مثل گندم و جو.

کینوا برای هر غذایی مناسب است.

کینوا مثل کیف دستی مشکی رنگ شما که به همه چیز می‌آید، با هر غذایی جور است. می‌توانید در کنار پنیر و کدو می‌توانید با آن یک سالاد فصل ساده و سبک درست کنید. حتی می‌توانید آن را داخل مافین وکاپ‌کیک بریزید و برای صبحانه نوش جان کنید.

کینوا از ترکیبات گیاهی کمیاب و با ارزش تشکیل شده است.

 

برخی از ترکیبات تشکیل‌دهنده از خود آن رمزآلودتر هستند. کوئرستین و کامفرول (فلانول موجود در سبزیجات، برگ‌‌ها و دانه‌ها) از این دسته ترکیبات‌ هستند که خاصیت ضد التهاب و ضد سرطان دارند.