افزایش قیمت بنزین؛ شایعهای که زود جدی شد! خبر افزایش قیمت بنزین که در ابتدا وزنه شایعه بودن آن از وزنه صحتش سنگینتر بود، با اظهارات اخیر روحانی و زنگنه به واقعیت نزدیکتر شده و با اینکه بارها تأکید شده دولت هنوز تصمیم قطعی در این مورد نگرفته است، به نظر میرسد باید منتظر افزایش […]
افزایش قیمت بنزین؛ شایعهای که زود جدی شد!
خبر افزایش قیمت بنزین که در ابتدا وزنه شایعه بودن آن از وزنه صحتش سنگینتر بود، با اظهارات اخیر روحانی و زنگنه به واقعیت نزدیکتر شده و با اینکه بارها تأکید شده دولت هنوز تصمیم قطعی در این مورد نگرفته است، به نظر میرسد باید منتظر افزایش احتمالا ۵۰ درصدی قیمت این حامل انرژی باشیم.
به گزارش ایسنا، تنها چند ساعت بعد از تقدیم لایحه بودجه از سوی دولت به مجلس گمانهزنیهای افزایش۵۰ درصدی قیمت بنزین توسط رسانهها و کارشناسان به گوش رسید. خبر دیگری که همراستای افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین دهان به دهان میشد، تاریخ افزایش قیمت این فرآورده نفتی بود و گفته میشد قرار است بنزین از اول دی ماه ۱۵۰۰ تومان شود.
آنچه شک افزایش قیمت بنزین را تبدیل به یقین میکرد، این بود که نه تنها نمایندگان مجلس، بلکه بیژن زنگنه، وزیر نفتنیز اخبار مربوط به احتمال افزایش قیمت بنزین را تکذیب نکردند و هرچند شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی اعلام کرد «هر قیمت جدید و هر زمانی که برای افزایش قیمت بنزین اعلام میشود کذب محض است»، اما تنور احتمال افزایش قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین همچنان داغ ماند و دو تبصره ۱۴ و ۱۸ لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ نیز بر داغ ماندن این تنور دامن میزد.
در توضیح این دو تبصره باید گفت در ۳ سال گذشته مجموع منابعی که در تبصره هدفمندی گذاشته میشد با در نظر گرفتن سهم تولید ۴۸هزار میلیارد تومان بوده است که از این میزان حدود ۳۴هزار میلیارد تومان در اختیار سازمان هدفمندی قرار میگرفت و البته دولت مجوز داشت که از محل اختلاف این مبلغ تا ۴۸هزار میلیارد تومان تعیین شده قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد، اما در سالهای قبل دست به این اقدام نزد و مازاد مورد نیاز را تا حدود ۱۰ تا ۱۲هزار میلیارد تومان طبق مجوز قانونی از بودجه عمومی تأمین کرد.
در تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، ۴۸هزار میلیارد تومان به ۳۷هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرده و دلیل آن خارج شدن سهم تولید از تبصره ۱۴ و انتقال آن به تبصره ۱۸ است. دولت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ اعلام کرده است برای کمک به تولید و اشتغال از ۳ محل استفاده خواهد کرد که یک محل آن مابهالتفاوت قیمت حاملهای انرژی در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ است. دولت تأکید کرده مابهالتفاوت قیمت حاملهای انرژی تا سقف ۱۷هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان خواهد بود و این میزان به تولید و اشتغال تخصیص خواهد یافت.
رییسجمهوری در مورد گران شدن بنزین چه گفت؟
بوی گرانی بنزین زمانی شدت گرفت که رییسجمهوری، در اولین اجلاس حقوق شهروندی با اشاره به اینکه اولویت اول شما مردم و اشتغال است اظهار کرد: قیمت بنزین و گازوئیل بالاتر از نصف قیمت جهانی امروز نخواهد بود، در حالی که قانون گفته است در ۵ سال باید قیمت بنزین و گازوئیل به قیمت جهانی برسد و این ۵ سال هم به اتمام رسیده است. ما اگر پولی از مردم میگیریم آن پول را صرفاً و فقط برای اشتغال جوانان هزینه میکنیم. ما در ۴ سال آینده با سرمایهگذاری حدود۳۰۰هزار میلیارد تومان به دنبال ایجاد اشتغال هستیم، البته قرار نیست این پول از مردم گرفته شود.
البته بعد از اظهارات رییسجمهوری، زنگنه در حاشیه اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفتها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در ارتباط با اخبار مربوط به افزایش قیمت بنزین که در فضای مجازی منتشر شده است، اظهار کرد: هنوز تصمیم نهایی در این رابطه گرفته نشده است. حرفهایی در فضای مجازی زده میشود، اما در دولت هیچ تصمیم نهایی گرفته نشده است.
پایگاه اطلاعرسانی دولت و انتشار خبر ۱۵۰۰ تومانی شدن بنزین
اظهارات زنگنه درحالی مطرح شد که پایگاه اطلاعرسانی دولت در مطلبی با عنوان «معضل بیکاری و تنگنای مالی دولت» دلایل تصمیم دولت در بودجه ۱۳۹۷ برای افزایش قیمت بنزین و گازوئیل را بررسی و تصریح کرد: براساس بودجه ۱۳۹۷ قیمت بنزین لیتری ۱۵۰۰ و گازوئیل ۴۰۰ تومان میشود.
در این مطلب آمده بود: موضوع اشتغالزایی یکی از اصلیترین موضوعات بودجه سال ۱۳۹۷ است و دولت در ذیل تبصره ۱۸ بودجه سال ۱۳۹۷ یکی از راههای تأمین درآمد برای اشتغالزایی را که یکی از اصلیترین دغدغههای کشور است، افزایش قیمت بنزین و گازوئیل و اختصاص درآمد حاصل از آن برای این امر در نظر گرفته است. در تبصره ۱۸ پیشبینی شده است که دولت از این طریق ۱۷هزار میلیارد تومان درآمد به دست میآورد که خود را ملزم میداند آن را در راه اشتغالزایی هزینه کند. از این رو در ادامه گزارش آمده است که برای تحقق چنین درآمدی، قیمت بنزین و گازوئیل در بودجه سال ۱۳۹۷ به ترتیب ۱۵۰۰ و گازوئیل ۴۰۰ تومان «پیشنهاد» شده است.
البته در ادامه مطلب مذکور تأکید شده که از کلمه پیشنهاد کاملاً مشخص است که این موضوع قطعی نیست و صرفاً یک نظر کارشناسی است که نیاز به بحث و بررسی بیشتر دارد و در زمان قطعی شدن به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
آخرین اظهار نظر زنگنه درمورد قیمت بنزین
این گمانهها درحالی مطرح شده است که زنگنه در آخرین اظهارنظر خود درمورد افزایش قیمت بنزین تأکید کرد قیمت مجموع بنزین و گازوئیل در هر شرایطی و با هر افزایشی بیشتر از دوهزار تومان نخواهد شد.
به گفته وی ابهاماتی درباره سخنان رییسجمهوری در زمینه نحوه افزایش قیمت بنزین و گازوئیل مطرح شد، در واقع نظر رییسجمهوری این است که مجموع قیمت این دو فرآورده از نصف قیمت جهانی آنها بعد از افزایش بیشتر نخواهد شد. اگر قیمت بنزین را یکهزار تومان و گازوئیل را ۳۰۰ تومان محاسبه کنیم، قیمت جهانی این دو فرآورده اکنون بالای ۴هزار تومان است و منظور این بود که قیمت مجموع بنزین و گازوئیل در هر شرایطی و با هر افزایشی بیشتر از دوهزار تومان نخواهد شد.
وزیر نفت تأکید کرد: درباره پیشنهاد وزارت نفت برای قیمت بنزین و گازوئیل در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ هم ما پیشنهاد قیمت نمیدهیم و دولت هر زمانی که تصمیم به اضافه کردن قیمت گرفت، اعلام میشود و هنوز این موضوع در مرحلهای نیست که بتوان قیمتی را برای اطلاع مردم اعلام کنیم. در خصوص مطرح شدن قیمتهای ۱۵۰۰ و ۴۰۰ تومان برای بنزین و گازوئیل در خبرگزاریها نیز این قیمتها را من هم شنیدهام اما تا زمانی که دولت اعلام نکرده، همه چیز را باید شایعه دانست. درباره میزان افزایش قیمت بنزین و گازوئیل بیاطلاعم و آقای رییسجمهوری سقف افزایش را اعلام کرده است، البته ما گزینههای مختلفی را مطرح کردهایم و هر نوعی که تصمیمگیری شود، آماده اجرا هستیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.