ناصر تقیزاده مطرح کرد جلوی صادرات سنگآهن و کنسانتره گرفته شود مدیرعامل گلگهر با اشاره به بازدید اخیر اعضای شورای عالی معادن از گلگهر میگوید با توجه به ایجاد زنجیره ارزش افزود سنگآهن در برخی نقاط کشور، زنگ خطر کمبود سنگآهن برای کارخانههای فولاد به صدا درآمده و باید جلوی صادرات سنگآهن و کنسانتره گرفته […]
ناصر تقیزاده مطرح کرد
جلوی صادرات سنگآهن و کنسانتره گرفته شود
مدیرعامل گلگهر با اشاره به بازدید اخیر اعضای شورای عالی معادن از گلگهر میگوید با توجه به ایجاد زنجیره ارزش افزود سنگآهن در برخی نقاط کشور، زنگ خطر کمبود سنگآهن برای کارخانههای فولاد به صدا درآمده و باید جلوی صادرات سنگآهن و کنسانتره گرفته شود.
ناصرتقیزاده در گفتوگو با معدننامه با بیان مطلب فوق اظهارکرد: ظرفیت تولید کنسانتره در شرکت گلگهر و گهر زمین در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون تن است که طی یکسال آینده به ۲۳ میلیون تن خواهد رسید که این میزان تولید سالیانه ۳۵ تا ۴۰ میلیون تن سنگآهن نیاز است.
وی ادامهداد: طبق بررسیهایی که در گذشته توسط شرکت Hatch انجام شده، در مقطع کنونی منطقه به سرعت و طی ۳ سال آینده با کمبود سالیانه ۱۰ میلیون تن و از ۸ سال به بعد با کمبود ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن در سال روبهرو خواهد بود.
مدیرعامل معدن گلگهر افزود: این در حالی است که در برنامه استخراج روباز از پیت بزرگ معدن یک نیز منظور شده که به علت نسبت بالای باطلهبرداری و نیاز به برداشت بیش از یک میلیارد تن باطله هنوز اقتصادی بودن آن نسبت به خرید و یا استخراج از سایز معادن بهطور کامل مشخص نشده است.
وی ادامهداد: با توجه به میزان سرمایهگذاری انجام شده و در دست اقدام در گلگهر و شرکتهای همگروه مربوط به طرحهای ۵-۴ سال گذشته تاکنون حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان است و در صورتی که فکری برای تأمین خوراک کارخانهها نشود این سرمایه عظیم بلا استفاده و اشتغال بیش از ۱۲ هزار نفر در منطقه گلگهر دچار مشکل خواهد شد.
تقیزاده افزود: به همین دلیل ما این هشدار را به وزارت صنعت مطرح کردیم و امیدواریم راهکاری برای حل این معضل پیدا شود. اما راهکارهایی که به صلاح است برای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت انجام شود و میتواند کمکی به رفع مشکل کمبود سنگآهن کند، فروش سهمیه سنگ ایمیدرو از معدن ۳ به شرکت گلگهر، از صادرات سنگ خام به صورت کامل جلوگیری شود در این صورت گلگهر خریدار سنگهای صادراتی خواهد بود و اینکه کمک و پشتیبانی از گلگهر از طریق واگذاری پهنههای مستعد سنگآهن و رفع مشکلات معارضان در پهنههای واگذار شده یا مشارکتی صورت گیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.