در نشست کمیسیون آب اتاق ایران مطرح شد نیاز زعفران ایران به بازارهای جدید صادراتی عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران در نشست اخیر کمیسیون آب، محیطزیست و اقتصاد سبز اتاق ایران با اشاره به این نکته که بیش از صدهزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت زعفران قرار دارد، تصریح کرد: ایران بزرگترین تولیدکننده […]
در نشست کمیسیون آب اتاق ایران مطرح شد
نیاز زعفران ایران به بازارهای جدید صادراتی
عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران در نشست اخیر کمیسیون آب، محیطزیست و اقتصاد سبز اتاق ایران با اشاره به این نکته که بیش از صدهزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت زعفران قرار دارد، تصریح کرد: ایران بزرگترین تولیدکننده این گیاه ارزشمند در جهان است، اما متأسفانه تنها به ۲۰ درصد از کشورهای دنیا صادرات زعفران دارد.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران، اعضای کمیسیون آب، محیطزیست و اقتصاد سبز اتاق ایران در نشست اخیر این کمیسیون به موضوع زعفران و معضلاتی که در صادرات این محصول وجود دارد، پرداختند.
عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران در مورد وضعیت تولید و صادرات این محصول گفت: بحران کمآبی، موجب میشود که در آینده نزدیک، کشت و تولید این گیاه که به آب زیادی احتیاج ندارد، چند برابر شود. بنابراین نباید در ایجاد بازارهای جدید برای صادرات زعفران تعلل کرد.
علی حسینی، عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران گفت: میتوان با معرفی زعفران ایران و ویژگیهای آن در کشورهای مختلف، برنامه صادرات حداقل سالانه ۵۰۰ تن زعفران در ۱۰ سال آینده را در دستور کار قرار دهیم.
این فعال اقتصادی گفت: برای تحقق این امر باید موانع موجود برای صادرات زعفران برداشته شود و ممنوعیت استفاده از رنگهای شیمیایی و مضر در رستورانها و فرآوردههای غذایی داخل کشور را با جدیت دنبال کنیم. همچنین طرح بهبود کیفیت و شناسنامهدار کردن زعفران ایران را به منظور اعتماد بیشتر به زعفران کشور دنبال کنیم.
سیدمحمدحسن شریعتمدار، رییس کمیسیون آب، محیطزیست و اقتصاد سبز در جمعبندی مباحث این نشست گفت: خشکسالی طولانی مدت ۱۵ ساله اخیر بر مناطق شرقی کشور تأثیر به سزایی بر درآمد، اشتغال و سطح زندگی مردم گذاشته است. بنابراین این موارد ایجاب میکند که فعالیتهای اقتصادی ممکن و باقیمانده در این مناطق تقویت شوند تا مانع مهاجر ۱۶۰ هزار خانوار روستایی مشغول در زمینه زعفران به شهرها شویم.
به باور وی تولید سالانه بیش از ۲۸۰ تن زعفران در کشور به ارزش تقریبی ۵ میلیون تومان برای هر کیلو، منبع مالی قابل ملاحظهای است.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: تشکل زعفران، کشاورزان و کارگرانی که در فرایند تولید این محصول فعال هستند، انتظار دارند که دولت زمینه بازاریابی و صادرات مطلوبتر این کالای با ارزش را فراهم کند و همچنین بخش تحقیقاتی کشور در شناسایی سایر زمینههای مورد استفاده این محصول و استفاده از سایر اندامهای گیاهی زعفران و تقویت مبانی تولید این محصول کمک کند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.