خشکی بلای جان ۸۰ هزار هکتار جنگل کهگیلویهوبویراحمد معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویهوبویراحمد گفت که ۸۰ هزار هکتار از جنگلهای بلوط این استان در سالهای اخیر دچار خشکیدگی شده است و امکان افزایش آن تا ۱۰۰ هزار هکتار وجود دارد. به گزارش ایرنا، گودرزباقریفرد اظهارداشت: درختان بلوط این مناطق ۵ تا […]
خشکی بلای جان ۸۰ هزار هکتار جنگل کهگیلویهوبویراحمد
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویهوبویراحمد گفت که ۸۰ هزار هکتار از جنگلهای بلوط این استان در سالهای اخیر دچار خشکیدگی شده است و امکان افزایش آن تا ۱۰۰ هزار هکتار وجود دارد.
به گزارش ایرنا، گودرزباقریفرد اظهارداشت: درختان بلوط این مناطق ۵ تا ۷۰ درصد دچار خشکیدگی شدهاند.
وی با بیان اینکه بیماری خشکیدگی یکی از تهدیدهای جنگلهای بلوط منطقه است، گفت: در صورت مساعد نشدن آب و هوا و کاهش بارندگیها و رطوبت، سطح این میزان خشکیدگی به ۱۰۰ هزار هکتار خواهد رسید.
کهگیلویهوبویراحمد بیش از ۸۷۴ هزار هکتار جنگل دارد که از این میزان ۹۰ درصد گونه بلوط است.
وی با بیان اینکه برداشت بذردر جنگلهای بلوط غیرقانونی است، افزود: کاهش توان اکولوژیک و افزایش تخریب اکوسیستم جنگل و مرتع و فقر بانک بذر و خاک و فرسایش ژنتیکی زادآوری جنگل از پیامدهای جمعآوری بیرویه بذر بلوط است.
باقریفرد تغییر شرایط اقلیمی، کاهش بارندگیها و رطوبت را از مهمترین دلایل پدیده خشکیدگی درختان بلوط اعلام کرد و گفت: کاهش بارندگی و افزایش برداشت از منابع آب زیرزمینی ازجمله عوامل تهدید کننده سلامت جنگلهاست.
وی بیانکرد: بیشترین خشکیدگی بلوط در مناطق بوستان در باشت، شهرستان لنده و کوه خاییز در کهگیلویه است.
باقریفرد افزود: مبارزه بیولوژیک، غنیسازی با بذر و اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری از راهکارهای حفظ جنگلهای بلوط این استان است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویهوبویراحمد گفت: این بیماری بهصورت سرخشکیدگی درخت، کاهش رشد و ریزبرگی نشان داده میشود. به گفته وی کاهش بارندگی مهمترین عامل به وجود آمدن خشکیدگی درختان بلوط است.
۳۶ هزار هکتار جنگل دست کاشت در مناطق مختلف این استان وجود دارد که ۱۴ هزار هکتار از سال ۹۲ تاکنون ایجاد شده است.
کهگیلویهوبویراحمد با بیش از ۱۵ هزار کیلومتر مربع مساحت در جنوب غربی ایران قرار دارد و ۳۰ درصد کل گونههای گیاهی کشور را در خود جای داده است.
کهگیلویهوبویراحمد با حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع وسعت و ۷۱۳ هزار نفر جمعیت، دارای یک درصد مساحت و یک درصد جمعیت کشور است.
این استان با دو اقلیم متفاوت و مناظر بکر و طبیعی و موقعیت خاص گردشگری دارای ۸ شهرستان، ۱۷ شهر و یکهزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.