گیاه سالیکورنیا بهترین پاسخ به چالشهای محیطی رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به تغییر اقلیم، گفت: کشت گیاه علوفهای سالیکورنیا بهترین پاسخ به چالشهای محیطی است. سالیکورنیا (Salicornia) گیاهی از تیره اسفناجیان و در خاک غیرحاصلخیز و صحرا قابل کشت است. به گزارش ایرنا، نیراعظمخوشخلقسیما با بیان اینکه در این پژوهشگاه برای دستیابی به […]
گیاه سالیکورنیا بهترین پاسخ به چالشهای محیطی
رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با اشاره به تغییر اقلیم، گفت: کشت گیاه علوفهای سالیکورنیا بهترین پاسخ به چالشهای محیطی است.
سالیکورنیا (Salicornia) گیاهی از تیره اسفناجیان و در خاک غیرحاصلخیز و صحرا قابل کشت است.
به گزارش ایرنا، نیراعظمخوشخلقسیما با بیان اینکه در این پژوهشگاه برای دستیابی به امنیت غذایی و کشاورزی پایدار باید ۴ چالش را پاسخگو باشیم، اظهارداشت: تغییر اقلیم برای ما تنش محیطی مثل خشکی و شوری ایجاد میکند و برای حل این چالش از راه فناوری باید وارد شویم.
وی گفت: کشاورزی هالوفیت (مقاوم به شوری)، تولید گیاهان مقاوم که خاصیت زراعی شدن داشته باشند و محصولات جایگزین از جمله راهکارها برای حل این چالش است.
این محقق، گیاه سالیکورنیا را بهترین پاسخ برای چالش شوری آب و خاک محیطی دانست و افزود: کشت این گیاه به صورت آزمایشی از سال ۹۳ در بعضی از نقاط کشور آغاز شد که پاسخ خوبی داده و در حدود ۶۰ هکتار از اراضی کشور کشت شده است.
وی اظهارداشت: این گیاه یکی از روشهای کوچک برای جلوگیری از طغیان نمک در دریاچه ارومیه و حاشیه دریای عمان بوده و در مناطقی از بوشهر، چابهار و گرگان هم کشت شد که آب دریا در کشت آن استفاده شد.
خوشخلقسیما به دیگر مزایای این گیاه اشاره کرد و گفت: پسماندهای آب مزارع پرورش میگو معضل محیطزیست است که اگر این پسماندها را در مزارع کشاورزی استفاده کنیم کمک خوبی به کشاورزی کردهایم که این گیاه در کنار مزارع میگو کشت و جواب داده است.
وی افزود: سالیکورنیا یک منبع خیلی خوب ژنتیکی است که حامل ژنهای تحمل به شوری است که اکنون ما با کارهای تحقیقاتی خود توانستهایم ژن این گیاه را به بانک اطلاعاتی دنیا اضافه کنیم و پیشبینی میکنیم که بتوانیم کشت این گیاه را گسترش داده و با طبیعت پیش برویم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.