شناسایی یکی از علل کاهش حافظه ناشی از افزایش سن محققان دانشگاه برکلی مکانیزمی را شناسایی کردند که علت کاهش حافظه ناشی از پیری را توجیه میکند. به گزارش ایرنا، از سالها قبل مشخص شده است که خواب نقش مهمی در انتقال خاطرات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت دارد، اما نحوه وقوع […]
شناسایی یکی از علل کاهش حافظه ناشی از افزایش سن
محققان دانشگاه برکلی مکانیزمی را شناسایی کردند که علت کاهش حافظه ناشی از پیری را توجیه میکند.
به گزارش ایرنا، از سالها قبل مشخص شده است که خواب نقش مهمی در انتقال خاطرات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت دارد، اما نحوه وقوع این فرایند از منظر بیولوژیکی مبهم بوده است.
به اعتقاد محققان در هنگام خواب عمیق دو نوع از امواج سریع و کند مغزی با یکدیگر هماهنگ میشوند و در نتیجه امکان انتقال خاطرات از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت فراهم میشود. این اتفاق در یک بازه زمانی بسیار کوتاه در حدود یک دهم ثانیه رخ میدهد و مغز در همین مدت خاطرات را به حافظه بلند مدت منتقل میکند.
بر اساس تحقیقات جدید با افزایش سن مغز توانایی خود را در هماهنگسازی دو نوع موج مغزی در هنگام خواب از دست میدهد و در نتیجه به خاطر سپردن خاطرات جدید دشوارتر میشود.
محققان برای ارزیابی این فرضیه دو گروه از داوطلبان شامل یک گروه ۲۰ نفری از افراد بالغ بین ۲۰ تا ۳۰ ساله و یک گروه ۳۲ نفری از افراد بین ۷۰ تا ۸۰ ساله را مورد مطالعه قراردادند. از این افراد خواسته شد مجموعهای از لغات را به خاطر بسپارند و سپس بخوابند. محققان امواج مغزی داوطلبان را در هنگام خواب ثبت کردند.
براساس نتایج به دست آمده از این آزمایش، گروه داوطلبان سالمند دائماً الگوی ناهماهنگی از دو نوع موج مغزی را نشان میدادند در حالی که این امواج در گروه جوانتر اغلب هماهنگ بود. روز بعد از هر دو گروه آزمونی برای یادآوری لغات به عمل آمد و مشخص شد موفقیت آنها در یادآوری لغات ارتباط مستقیمی با میزان هماهنگی دو نوع موج مغزی در هنگام خواب دارد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.