افزایش ۷ درصدی اعتبارات سلامت در لایحه بودجه۹۷

افزایش ۷ درصدی اعتبارات سلامت در لایحه بودجه۹۷ عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با تأکید بر این‌که رفع مشکلات حوزه سلامت با بودجه‌ای که هم‌اکنون روی کاغذ آمده، امکان‌پذیر است، گفت: ساماندهی این حوزه را در گرو مدیریت صحیح منابع دانست. به گزارش خانه‌ملت، اکبرترکی در مورد تأکید برخی به ضرورت تخصیص ردیفی در […]

افزایش ۷ درصدی اعتبارات سلامت در لایحه بودجه۹۷

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با تأکید بر این‌که رفع مشکلات حوزه سلامت با بودجه‌ای که هم‌اکنون روی کاغذ آمده، امکان‌پذیر است، گفت: ساماندهی این حوزه را در گرو مدیریت صحیح منابع دانست.

به گزارش خانه‌ملت، اکبرترکی در مورد تأکید برخی به ضرورت تخصیص ردیفی در بودجه ۹۷ برای شناسایی بیماری‌های ناشناخته گفت: افزایش بودجه برای درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج مهم‌ترین دغدغه کمیسیون بهداشت است، چراکه این بیماری‌ها، رنج مزمن، مداوم و هزینه‌های بالای درمانی را برای این بیماران و خانواده‌هایشان به همراه دارد، به همین دلیل باید تلاش شود، بخشی از اعتباراتی که به اجرای طرح تحول سلامت تخصیص یافته، به این مهم اختصاص داده شود.

نماینده مردم فریدن، فریدونشهر و چادگان در مجلس‌شورای‌اسلامی، ادامه‌داد: در نشست اخیر کمیسیون بهداشت با اعضای انجمن‌های ام‌اس و‌ ای‌بی، قرار بر این شد که، تلاش کنیم تا در کمیسیون تلفیق بودجه با نظر مثبت، مقداری از بودجه بیماری‌های خاص را افزایش دهیم.

وی در پاسخ به این‌که اعتبارات تعیین‌شده در لایحه بودجه ۹۷ پاسخگوی نیازهای حوزه سلامت خواهد بود، تصریح‌کرد: بودجه حوزه سلامت ۷ درصد نسبت به بودجه سال گذشته افزایش داشته، که اگر مبلغ حدود ۳ میلیارد تومان ناشی از هدفمندی یارانه‌ها که در لایحه بودجه ۹۷ بدان اشاره نشده به‌طور جداگانه به وزارت بهداشت تخصیص داده شده و پرداخت شود، بودجه حوزه سلامت به یازده درصد خواهد رسید، بنابراین برای تأمین نیازهای این بخش باید بودجه قسمت‌هایی که هزینه‌های اضافی به حوزه سلامت تحمیل می‌کند را کاهش داده و به قسمت‌هایی که نیاز به تأمین اعتبارات دارند، بیفزایند.

ترکی یادآورشد: هم‌اکنون براساس آنچه در لایحه بودجه ۹۷ دیده شده و تقویتی که از جانب کمیسیون‌های برنامه، بودجه و محاسبات و بهداشت و درمان صورت گرفته، اگر واقعاً منابعی که دیده شده، تخصیص یابد، شاید بتوان مشکلات حوزه سلامت را مرتفع ساخت.

مدیریت منابع راهکار رفع مشکلات حوزه سلامت است

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان این‌که مدیریت هزینه‌کرد‌ها در حوزه سلامت از اهمیت به‌سزایی برخوردار است، تأکید کرد: البته بودجه‌نویسی کنونی تنها روی کاغذ بوده و ممکن است بخشی از منابع و درآمد‌ها حاصل نشود، در نتیجه در برخی بخش‌های درمانی کسری بودجه‌ ایجاد شود، در شرایط کنونی افزایش بودجه‌ای که روی کاغذ صورت گرفته در صورت تحقق، موجب ارتقای ارایه خدمات در جهت تأمین نیازهای مردم می‌شود، از سوی دیگر روند اجرای طرح تحول سلامت نیز با مشکلات کم‌تری همراه خواهد شد.

عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷، با اشاره به بخش‌هایی که به بودجه کم‌تری نیاز دارد، خاطرنشان‌کرد: در قسمت درمان اگر راهنمای بالینی تعریف شود، میزان مراجعات به بخش ارایه خدمات پاراکلینیکی کاهش می‌یابد، اگر سیستم ارجاع به‌طور واقعی اعمال شود، از بار هزینه‌های سنگینی که بر حوزه سلامت تحمیل شده، کاسته می‌شود، یا اگر در میزان اضافی که تاکنون به پزشکان پرداخت ‌شده است، تجدیدنظر شود و میزان تعرفه‌های پزشکی با افزایش چشمگیری همراه نشود، می‌تواند به کاهش هزینه‌های حوزه سلامت منتهی شود.

 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس‌شورای‌اسلامی، افزود: چالش‌هایی در حوزه سلامت وجود دارد که شاید نتوان رسانه‌ای کرد، اما قطعاً مدیریت مالی آن بخش‌ها به وسیله مسؤولان وزارت بهداشت امکان‌پذیر است، که در پی آن می‌توان پرداخت هزینه از جیب مردم را کاهش داد.