بحران تخم‌مرغ در راه است

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان اصفهان بحران تخم‌مرغ در راه است مدیرعامل اتحادیه واحدهای مرغ تخم‌گذار و مادر استان اصفهان با بیان این‌که برای جلوگیری از افزایش قیمت تخم‌مرغ ناچار به واردات هستیم، گفت: اگر آنفولانزای پرندگان متوقف شود با از بین رفتن ۱۰ درصد تولید، با کمبود مواجه هستیم و در صورت تداوم این […]

مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان اصفهان

بحران تخم‌مرغ در راه است

مدیرعامل اتحادیه واحدهای مرغ تخم‌گذار و مادر استان اصفهان با بیان این‌که برای جلوگیری از افزایش قیمت تخم‌مرغ ناچار به واردات هستیم، گفت: اگر آنفولانزای پرندگان متوقف شود با از بین رفتن ۱۰ درصد تولید، با کمبود مواجه هستیم و در صورت تداوم این بیماری، کشور با بحران تخم‌مرغ روبه‌رو و شرایط بدتر خواهد شد.

سیدشهاب‌الدین‌افضل در گفت‌وگو با ایمنا با اشاره به روند صعودی نرخ تخم‌مرغ و دلایل آن در کشور، اظهار‌کرد: در حالی‌که صادرات تخم‌مرغ ممنوع است اما به دلیل افزایش تقاضا و کاهش تولید شاهد گرانی این محصول هستیم.

وی با بیان این‌که معدوم‌سازی گله‌های در حال تولید مرغ تخم‌گذار و پولت در کشور به ۱۰ میلیون تن رسیده است، افزود: با شیوع آنفولانزای پرندگان در آذربایجان‌شرقی حدود ۶۰ درصد و در قزوین نیز میزان قابل توجهی از گله‌های مرغ تخم‌گذار معدوم شده است.

مدیرعامل اتحادیه واحدهای مرغ تخم‌گذار و مادر استان اصفهان تأکید‌کرد: خوشبختانه تاکنون در مزارع صنعتی تولید مرغ تخم‌گذار استان اصفهان، آنفولانزای مرغی گزارش نشده اما در کشور ظرفیت قابل توجهی از بین رفته است.

وی افزود: برآورد دائمی تولید مرغ تخم‌گذار در کشور نزدیک به ۷۰ میلیون تن است که حدود ۱۵ درصد تولید معدوم شده است.

افضل با بیان این‌که تولید سالانه تخم‌مرغ در کشور بالای ۹۰۰ هزار تن است، اظهار‌کرد: حدود ۱۳ درصد تولید کشور در استان اصفهان است و با شیوع آنفولانزای پرندگان، بیش از ۱۰۰ هزار تن کسری تخم‌مرغ خواهیم داشت.

وی با اشاره به این‌که در سال‌های گذشته از تولید یک میلیون تن تخم‌مرغ حدود ۱۰ درصد آن صادر می‌شد، افزود: طی دو سال گذشته با شیوع آنفولانزای پرندگان در کشور صادرات این محصول توسط وزیر جهاد کشاورزی ممنوع اعلام شد، البته اگر این ممنوعیت نبود با نرخ کنونی به دلیل رقابت بین‌المللی و قیمت پایین‌تر، صادرات امکان‌پذیر نخواهد بود.

مدیرعامل اتحادیه واحدهای مرغ تخم‌گذار و مادر استان اصفهان با پیش‌بینی این‌که تولید تخم‌مرغ کشور در سال‌جاری ۸۰۰ هزار تن خواهد بود، اظهار‌کرد: اگر آنفولانزای پرندگان متوقف شود با از بین رفتن ۱۰ درصد تولید کشور، با کمبود مواجه هستیم و در صورت تداوم این بیماری، کشور با بحران تخم‌مرغ روبه‌رو و شرایط بدتر خواهد شد.

ناچار به واردات هستیم

وی با تأکید بر این‌که به دلیل شرایط موجود با واردات تخم‌مرغ موافقت شده است، گفت: در حال حاضر قیمت تخم‌مرغ درِ مرغداری‌ها حدود ۷ هزار تومان و در بازار با نرخ ۸۵۰۰ تومان و حتی بیش‌تر فروخته می‌شود و برای جلوگیری از افزایش قیمت آن ناچار به واردات هستیم.

افضل ادامه‌داد: حتی اگر نرخ تخم‌مرغ به ۱۰ هزار تومان برسد به دلیل ارزش غذایی آن، هنوز ارزان‌‌ترین وعده غذایی خواهد بود و حتی مرغ هم نمی‌تواند جایگزین آن شود.

وی گفت: اتحادیه مرکزی مرغ میهن در راستای حمایت از مصرف‌کننده ظرفیتی متناسب با نیاز بازار برای واردات پیش‌بینی کرده است که نمونه بار آن برای بررسی و قرنطینه به کشور آمده و به احتمال زیاد بعد از تأیید از ماه آینده وارد بازار خواهد شد.

تخم‌مرغ‌های ترکیه‌ای و اوکراینی

مدیرعامل اتحادیه واحدهای مرغ تخم‌گذار و مادر استان اصفهان افزود: در حال حاضر دو کشور ترکیه و اوکراین توان تولید تخم‌مرغ را دارند و واردات از آنها انجام می‌شود.

وی تصریح‌کرد: واردات نمی‌تواند نیاز کشور را تأمین کند اما می‌تواند قیمت این محصول را تا حدودی تثبیت کند البته برای مصارف صنعتی و شیرینی‌پذیری می‌توان از پودر تخم‌مرغ استفاده کرد و اکنون نیز مجبور به واردات و ثبت سفارش این محصول هستیم.

 مدیرعامل اتحادیه واحدهای مرغ تخم‌گذار و مادر استان اصفهان با اشاره به این‌که قیمت تخم‌مرغ از مهرماه امسال تاکنون ماهانه بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته است، اظهار‌کرد: از شهریور امسال تاکنون قیمت تخم‌مرغ در کشور حدود ۳۰ درصد گران شده البته افزایش ۴۰ درصدی نرخ نهاده‌ها نیز بر قیمت تمام شده این محصول تأثیرگذار بوده است.

حجم تولید تخم‌مرغ به نصف نزدیک می‌شود

رییس هیأت‌ مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار از کاهش تولید به نصف و افزایش قیمت تخم‌مرغ به شانه‌ای ۲۰ هزار تومان خبر داد.

ناصرنبی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به این‌که هم‌اکنون قیمت تخم‌مرغ درب مرغداری شانه‌ای ۱۴ هزار تومان است، اظهارکرد: در حال حاضر تولید دو هزار و ۶۰۰ تنی کشور به هزار و ۶۰۰ تن کاهش یافته است.

وی بیماری و معدوم‌سازی روزانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار مرغ تخم‌گذار را علت کاهش تولید دانست و افزود: تاکنون بیش از ۱۴ تا ۱۵ میلیون مرغ معدوم شده است.

رییس هیأت‌ مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار با اشاره به این‌که تاکنون حق بیمه مرغدارانی که مرغ‌های خود را معدوم کرده‌اند پرداخت نشده است، ادامه‌داد: هزینه پرورش هر مرغ تخم‌گذار ۲۲ هزار تومان است که با توجه به پرداخت نشدن خسارات مرغداران و این افراد قادر به تولید مجدد و تأمین تخم‌مرغ برای بازار نیستند.

 

نبی‌پور با بیان این‌که این بیماری در کشورهای همسایه نیز وجود دارد، گفت: هم‌اکنون حجم کلی تخم‌مرغ از کشور ترکیه وارد شده است که کافی نیست.