علی اکبر شعبانپور با اعلام این که برداشت سالانه ایران از میدان گازی پارس جنوبی امسال با قطر برابر میشود، میزان سرمایهگذاری انجام شده در فازهای ١٢ تا ٢٤ پارس جنوبی را ٥٠ میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار اعلام کرد. به گزارش شانا، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: توسعه میدان گازی […]
علی اکبر شعبانپور با اعلام این که برداشت سالانه ایران از میدان گازی پارس جنوبی امسال با قطر برابر میشود، میزان سرمایهگذاری انجام شده در فازهای ١٢ تا ٢٤ پارس جنوبی را ٥٠ میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار اعلام کرد.
به گزارش شانا، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: توسعه میدان گازی پارس جنوبی مصداق کامل اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی مبنی بر افزایش توان صادرات و تولید محصولات با ارزش افزوده بالاست.
وی با بیان این که درحال حاضر بیش از ٥٠ درصد گاز کشور از میدان گازی پارس جنوبی تأمین میشود، افزود: زمانی که در اقتصاد مقاومتی در زمینه افزایش صادرات برق یا پتروشیمی تأکید میشود، مشاهده میکنیم که تحقق این سیاستها با تأمین خوراک گازی که بهطور عمده از پارس تأمین میشود، محقق خواهد شد.
وارد مدار شدن ٥ فاز پارس جنوبی کاری دشوار اما در کلام ساده
وی با اشاره به اولویتبندی وزارت نفت برای وارد مدار شدن ٥ فاز پارس جنوبی تا پایان امسال، تصریح کرد: اگرچه در کلام ورود این پنج فاز به مدار کار سادهای به نظر میآید، اما تحقق این امر کار بسیار دشواری است که زنجیرهای از فعالیتهای حفاری، نصب عرشهها، خطوط لوله دریا و پالایشگاهها را شامل میشود.
شعبانپور با اشاره به فاز ١٩ پارس جنوبی که دارای ٤ سکو بوده و هر سکو نیز ٥ حلقه چاه دارد، گفت: چاههای این سکو به عمق ۴ کیلومتر از بستر دریا حفاری شده که ٩٠٠ تا یک کیلومتر آن به صورت افقی است.
شعبانپور با اشاره به ساخت سکوهایی با ٣٢٠٠ تن وزن در یاردهای خرمشهر، بندرعباس و بوشهر که حجم بالایی از سازههای فلزی را شامل میشود، ادامه داد: برای حمل این سکوها از جرثقیلهایی با قدرت ۵ هزار اسب بخار و شناور لولهگذار استفاده کردیم، ضمن این که خط لوله ٣٢ اینچ به طول ١١٥ کیلومتر از کف دریا به پالایشگاه خشکی متصل و سپس در پالایشگاه فرایند شیرینسازی گاز و سایر فعالیتها انجام میشود.
برداشت سالانه ایران از پارس جنوبی امسال با قطر برابر میشود
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان این که کشور قطر برداشت گاز از میدان پارس جنوبی را از سال ١٣٦٨ و ایران هم عملاً از سال ١٣٨٠ شروع کرد، افزود: براساس اطلاعات به دست آمده، مجموع تولید قطر از میدان گازی پارس جنوبی هزار و ٦١٦ میلیون مترمکعب است و ایران هم با توجه به شرایط تحریم که ایجاد شد، تاکنون ٩٠٤ میلیون مترمکعب از این میدان برداشت کرده است.
وی برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی را نسبت به قطریها ٥٥ درصد اعلام کرد و افزود: در حال حاضر در برداشت از میدان گازی پارس جنوبی به نصف قطر رسیدهایم.
شعبانپور تولید سالانه قطر در ۳ سال گذشته را سالی ١٧٧ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و افزود: در حال حاضر آنها بیشتر بر روی بخش نگهداشت فعالیت میکنند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تولید پارسال ایران در میدان گازی پارس جنوبی را حدود ١٣٢ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: در حال حاضر تولید سالانه ایران در میدان گازی پارس جنوبی به نسبت تولید سالانه قطر به ٧٥ درصد رسیده است که این امر حاکی از این است که در این بخش ٢٥ درصد از قطریها عقب هستیم.
وی افزود: چنانچه امسال ٥ فاز پارس جنوبی با حمایتهای مالی وارد مدار شود، در تولید سالانه با قطر برابر شده و سال آینده دراین بخش از آنها پیشی خواهیم گرفت؛ البته ایران در مقطع سال ٨٤ نیز در تولید سالانه با کشور قطر برابر بود.
اولویتهای بهرهبرداری فازهای پارس جنوبی در سال ٩٥
وی با بیان این که امسال فاز ١٩ (معادل دوفاز استاندارد) ٢٠، ٢١ و١٨ وارد مدار تولید خواهند شد، گفت: باتوجه به این که برداشت گاز از سکوی SPD١ در فاز ١٩ شروع شده است، انتظار داریم طی هفتههای آینده شاهد تزریق گاز به شبکه سراسری از این فاز باشیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: براساس برنامهریزی انجام شده سکوهای ١٩A و ١٩B نیز امسال وارد مدار شده و در مجموع تولید دو میلیارد فوت مکعب گاز از فاز ١٩ محقق خواهد شد.
شعبانپور درباره فازهای ٢٠و ٢١ نیز، گفت: تابستان امسال حفاری چاههای این فازها به پایان میرسد؛ ضمن این که فازها از پیشرفت بالای ٩٠ درصد برخوردارند.
وی ادامه داد: همچنین در یارد بندرعباس نیز دو سکوی ١٨B و ١٧B در حال ساخت هستند که انتظار داریم تا پایان امسال نیز شاهد تکمیل آنها باشیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان این که برای توسعه ١٠ فاز نخست پارس جنوبی حدود ١٣,٤ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام شده بود، گفت: این درحالی است که برای توسعه فازهای ١٢ تا ٢٤ حدود ٥٠ میلیارد و ٥٠٠ میلیون دلار سرمایهگذاری صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر به غیر از فاز ١٤ که از پیشرفت حدود ٦٢ درصدی برخوردار است، باقی فازهای پارس جنوبی از پیشرفتهای بالای ٧٧ درصد برخوردارند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.