سهم شرکت‌های ایرانی در اجرای پروژه‌های نفتی افزایش می یابد

    غلامرضا منوچهری با تشریح برنامه‌های وزارت نفت در بخش اقتصاد مقاومتی، برنامه‌های شرکت ملی نفت را در توسعه میدان‌های مشترک نفت و گاز، افزایش ضریب بازیافت نفت و… در سال ٩٥ اعلام کرد. به گزارش شانا، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه و مشاور وزیر نفت درباره اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد […]

 

 

غلامرضا منوچهری با تشریح برنامه‌های وزارت نفت در بخش اقتصاد مقاومتی، برنامه‌های شرکت ملی نفت را در توسعه میدان‌های مشترک نفت و گاز، افزایش ضریب بازیافت نفت و… در سال ٩٥ اعلام کرد.

به گزارش شانا، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه و مشاور وزیر نفت درباره اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در وزارت نفت گفت: مجموعه فعالیت‌های انجام شده در صنعت نفت همسو با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی با اشاره سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبتنی بر درون‌زا و برون‌زا بودن اقتصاد، تصریح کرد: چنان‌چه به ظرفیت سازی، پویایی اقتصاد با اتکا به قابلیت‌های داخلی، بهره‌وری منابع و بهبود مصرف انرژی توجه کنیم مشاهده خواهیم کرد همه این اولویت‌ها در بخش انرژی به ویژه بخش نفت و گاز بسیار پرمعنا بوده و سهم بزرگی از اقتصاد را به خود اختصاص می‌دهد.

مشاور وزیر نفت با اشاره به سهم عمده صنعت نفت در بخش مصرف داخلی انرژی و صادرات آن، اظهار کرد: اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در بخش نفت و گاز علاوه بر این که سبب کارآمدی، بالندگی، شکوفایی و تحمل پذیری اقتصاد کشور در مقابل تلاطم‌های جهانی می‌شود، بلکه در بخش ارتباط با همسایگان سبب برون‌زایی اقتصاد و اتکا به توان داخل خواهد شد.

رونق سرمایه‌گذاری و انتقال فن‌آوری با اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

منوچهری تصریح کرد: در حال حاضر بخش نفت قابلیت‌های بسیار خوبی در کشور دارد، به نحوی که در بخش ساخت تجهیزات با اجرایی شدن ساخت ١٠ قلم کالا در بخش تحقیقات و دانش با مشارکت دانشگاه‌ها و مجموعه‌های تحقیقاتی در بخش بالادستی و در بخش پیمانکاری فعالیت‌های EPC (ساخت تجهیز، خرید، نصب و مهندسی) فعالیت‌های قابل توجهی با حمایت وزارت نفت در حال انجام است.

وی ادامه داد: در ارتباط با تحولات بین‌المللی نیز با آمدن شرکت‌های صاحب فن و تکنولوژی، انتظار رونق مجددی را به لحاظ میزان سرمایه‌گذاری، انتقال فن‌آوری و ارتقای مدیریت در میان صاحبان صنعت در کشور داریم.

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه با اشاره به تولید گاز از میدان پارس جنوبی از سال ١٣٨٠، ادامه داد: با شروع تولید در پارس جنوبی شاهد جهشی در بخش فن‌آوری، علمی، صنعتی و اقتصادی بودیم که اینک انتظار داریم جهش مجددی در صنعت نفت به وجود ‌آید؛ زیرا ظرفیت‌های نیروی انسانی برای این جهش در کشور وجود دارد.

وی با بیان این که ایران به لحاظ ظرفیت‌های زیرزمینی در حوزه انرژی مقام نخست دنیا را به خود اختصاص داده است، اعلام کرد: با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و برنامه‌های وزارت نفت در این راستا، امیدوارم بتوانیم به خوبی از این ذخایر بهره‌برداری کنیم.

ایجاد پارس جنوبی دوم در کشور با افزایش ضریب بازیافت در میدان‌های قدیمی

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در امور توسعه با اشاره به برنامه‌های شرکت ملی نفت ایران برای افزایش ضریب بازیافت نفت، اظهار کرد: وزارت نفت توجه ویژه‌ای به افزایش ضریب بازیافت در میدان‌های نفتی دارد، زیرا یکی از مشکلات عمده صنعت نفت در این بخش قرار دارد.

وی ادامه داد: ورود به بازارهای بین‌المللی و آمدن شرکت‌های صاحب تکنولوژی به ایران، به شرکت‌های داخلی کمک می‌کند تا در این صنعت جدید ورود کرده و بتوانیم ضریب بازیافت از میدان‌های نفتی را افزایش دهیم.

منوچهری خاطرنشان کرد: چنان‌چه بتوانیم ضریب بازیافت در میدان‌های قدیمی نفت را عملی کنیم مانند این است که پارس جنوبی دومی در کشور ایجاد می‌شود، زیرا ظرفیت‌ها و قابلیت‌های توسعه این بخش همانند میدان گازی پارس جنوبی است.

برنامه‌ریزی برای افزایش سهم شرکت‌های داخلی در اجرای پروژه ها

وی ادامه داد: براین اساس تلاش می‌شود در همه برنامه‌ریزیهای انجام شده در این بخش سهم شرکت‌های ایرانی در اجرای پروژه‌ها افزایش یابد، زیرا صنعت نفت صنعت بسته‌ای نیست و درهای این صنعت امروز به روی همه پیمانکاران، سازنده‌ها و دانشگاه‌ها باز است و این امر نوید آینده بهتری را در قالب یک تعامل بین‌المللی خوب برای کشورمان می‌دهد.

 

مشاور وزیر نفت با اشاره به عقب بودن صنعت نفت در برخی از زمینه‌ها از تکنولوژی‌های روز دنیا و تأکید بر جبران این عقب ماندگی، اظهار کرد: نیروی انسانی توانمند و فارغ‌التحصیلان خوش فکری در این زمینه داریم، منتهی باید این استعداد‌ها در معرض کارآمدی‌های جدید و راهکارهای جدید قرار بگیرند.