مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان بیش از ۸۰ درصد مقررات ملی ساختمان در بخش بتن، فولاد و تأسیسات رعایت میشود مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: تنها گزینه برای رعایت مقررات ملی ساختمان در کشور اجرای آییننامه کنترل ساختمان است که ارکان ساخت و ساز را ساماندهی […]
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان
بیش از ۸۰ درصد مقررات ملی ساختمان در بخش بتن، فولاد و تأسیسات رعایت میشود
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: تنها گزینه برای رعایت مقررات ملی ساختمان در کشور اجرای آییننامه کنترل ساختمان است که ارکان ساخت و ساز را ساماندهی میکند.
به گزارش صما، حامدمانیفر در جلسه نشست مدیران مسکن و ساختمان ادارههای کل راه و شهرسازی منطقه ۳ کشور در بیرجند افزود: یکی از مهمترین مشکلات حال حاضر در صنعت ساخت و ساز روابط حاکم بر عوامل اجرای کار است.
مانیفر ادامهداد: روابط بین ناظران، مالکان، شهرداریها، سازمان نظام مهندسی و سایر دستاندرکاران ساخت و ساز نشانگر یکی از مشکلات عیبدار در حوزه ساخت و ساز بود که شناسایی شد و قرار است این عیب برطرف و به سمت و سوی مناسبتری حرکت کنیم.
وی گفت: آییننامه کنترل ساختمان که امسال تصویب شد بدون نقص نخواهد بود اما در واقع برای رفع مشکلات چرخه ساخت و ساز این آییننامه تنها گزینهای است که تهیه و ارایه شده و گزینه دومی از سوی هیچ نهاد دیگری برای اصلاح معضلات شناخته شده معرفی نشده است.
مانیفر اظهارکرد: این آییننامه در نهایت تلاش میکند ارکان ساخت و ساز را تعریف کرده و در یک سامان مناسب قرار دهد چراکه تأکید میکند ساختمان باید دارای پیمانکار و سیستم بازرسی باشد.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی هیچ متولی در حوزه ساخت و ساز خود را مسؤول و مقصر تخریبها و اشکالات فنی ساختمان نمیداند، افزود: براساس آییننامه یاد شده هر ساختمانی باید دارای پیمانکار، ناظر، طراح و نظام بازرسی باشد تا کیفیت کار را تضمین کنند.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: در این آییننامه نظام بازرسی ساختمان برعهده شهرداری گذاشته شده، پیمانکار نیز باید به مالک سلامت ساختمان را تضمین کند.
مانیفر بیانکرد: بیش از ۸۰ درصد مقررات ملی ساختمان در مباحث مربوط به بتن، فولاد و تأسیسات رعایت میشود اما در برخی مباحث از جمله ایمنی در برابر آتشسوزی و نگهداری ساختمان هنوز شاهد بیدقتی و کمتوجهی هستیم که نیازمند توجه بیشتر متولیان ساخت و ساز است.
وی عنوانکرد: زمینلرزه بزرگ کرمانشاه نشان داد که در اجرای بسیاری از مباحث ۲۲گانه این مقررات هنوز دچار مشکل هستیم و در اجرای بسیاری از مباحث ساختمان حتی در مقدمه آن ماندهایم.
وی با بیان اینکه مسایل و مشکلات زیادی در حوزههای مختلف ساخت و ساز وجود دارد، یادآور شد: وجود مشکلاتی از جمله موضوعات انسانی، قوانین و مقررات، نگهداری از محصول نهایی و… غیرقابل انکار است.
این مسؤول اضافهکرد: باید بپذیریم هیچ کدام از مشکلات از آسمان نازل نشده بلکه توسط خودمان ایجاد شده است، نحوه نگاه ما به موضوعات مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است و ما مأمور به حل این مشکلات هستیم.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مقاومتهای بسیاری هنگام تغییر یک مسأله میشود، افزود: وقتی آهنگی برای تغییر نواخته میشود، تلاش داریم صدای این آهنگ را بخوابانیم و به وضع موجود رضایت میدهیم در حالیکه در مجموع راضی نیستیم.
مانیفر گفت: زلزلههای اخیری که طی ماههای گذشته تا امروز در کشور اتفاق میافتد، موضوع جدیدی نیست اما تجربیات هیچوقت درس مهمی نشده تا از آن بهرهبرداری لازم داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در حوزه مهندسی با افکار عمومی مواجه هستیم نه فردی، یادآورشد: بخش ساختمان را باید با اخلاق اجتماعی جلو برد، اخلاق و رفتار اجتماعی دارای ضمانت است و بایستی در آن ضمانت باشد و ضمانت اجرایی آن قانون است.
وی ادامهداد: آن چیزی که ضامن صحت رفتار اجتماعی ماست ضوابط و مقررات با همه محدودیتها و مشکلاتی است که بر آن حاکم است.
سومین نشست منطقه ۳ کشور دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان روز شنبه با حضور مدیران مسکن و ساختمان و رؤسای ادارات نظام مهندسی و مقررات ملی ادارت کل راه و شهرسازی استانهای منطقه ۳ کشور شامل استانهای خراسان رضوی، شمالی، یزد، گلستان و سمنان در محل هتل سپهر بیرجند برگزار شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.