نایب رییس اول کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد تأثیرات اصلاح قانون بر ساخت و سازها نایب رییس اول کمیسیون عمران مجلسشورایاسلامی با اشاره به آخرین وضعیت اصلاح قانون نظام مهندسی گفت: برخی از مسؤولان وزارت راه که در جلسات اصلاح قانون حضور دارند، تأکید دارند که لایحهای در این زمینه ارایه کنند، اما با گذشت […]
نایب رییس اول کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد
تأثیرات اصلاح قانون بر ساخت و سازها
نایب رییس اول کمیسیون عمران مجلسشورایاسلامی با اشاره به آخرین وضعیت اصلاح قانون نظام مهندسی گفت: برخی از مسؤولان وزارت راه که در جلسات اصلاح قانون حضور دارند، تأکید دارند که لایحهای در این زمینه ارایه کنند، اما با گذشت بیش از یکسال و نیم هنوز لایحهای را که مقرر بوده بیاورند، به مجلس ارایه نکردهاند.
به گزارش صما، علیمیارمحمدی با اشاره به این موضوع اظهارکرد: کمیته و کارگروه رسیدگی به اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان حدود ۴ ماه روی این قضیه وقت گذاشت و ما هم به صورت ویژه به این موضوع پرداختیم.
وی با بیان اینکه در این زمینه از نقطه نظرات اهل فن استفاده شده است، گفت: افرادی که در نهادهای مختلف از جمله شهرداریها، وزارت راه و شهرسازی، سازمان مدیریت، مرکز پژوهشها، سازمان نظام مهندسی و نهادهای مرتبط و ذیمدخل مسؤولیتهایی دارند، در این جلسات دعوت شدند و حضور داشتند.
یارمحمدی با بیان اینکه مسؤولان حاضر در بیش از ۲۰ جلسهای که برای این منظور برگزار شد؛ به بحث و تبادل نظر در این حوزه پرداختند، گفت: در حال حاضر کلیات اصلاح قانون نظام مهندسی در کمیسیون عمران مجلس رأی آورده و روی جزییات این امر مقداری حرف وجود دارد که اگر تعدیل شود، آماده ارسال به صحن مجلس میشود.
نایب رییس کمیسیون عمران مجلس در عین حال با اشاره به اینکه هر طرحی که به مجلس میآید، روی کلیات آن و در خصوص تأثیرات اجرایی شدن آن بحث میشود تا ببینیم که چقدر وجاهت قانونی دارد، افزود: آنچه که در زمینه اصلاح قانون نظام مهندسی تاکنون روی آن کار شده، میتواند گرهگشا باشد.
یارمحمدی همچنین با انتقاد از اینکه وزارت راه و شهرسازی هنوز با گذشت بیش از یکسال و نیم لایحه خود را آماده نکرده است گفت: این تأخیر موجب شده تا تعدادی از همکاران طرحی را آماده کنند که به این طرح رسیدگی شده و تصور ما بر این است که میتواند پاسخگو باشد.
این نماینده مجلس در ادامه سخنان خود تأکیدکرد: در وضعیت کنونی کشور با توجه به فعال شدن گسلها و بروز زلزلههای پیاپی، تأثیرات اصلاح قانون میتواند رنگ و بوی واقعیتری به خود بگیرد و باید اهمیت بیشتری به این موضوع داده شود تا دیگر شاهد تخریب خانهها در اثر زلزله و سایر حوادث نباشیم و امنیت هموطنان حفظ شود.
یارمحمدی همچنین در خصوص تأثیرات اصلاح قانون نظام مهندسی بر نحوه ساخت و سازها عنوانکرد: با اصلاح قانون بحث نظارت بر ساخت و سازها قویتر میشود. همچنین سازمان نظام مهندسی ملزم است تا دقت بیشتری در عمل به مسؤولیتهای خود اعمال کند و با اتخاذ تدابیر ویژه در این زمینه، نتیجه آنها را به سیستمهای نظارتی اعمال کند و این مسایل دست به دست هم میدهد تا وضعیت ساختمانسازی بهبود پیدا کند.
راهکار ارتقای جایگاه مهندسان
وی در ادامه با اشاره به اظهارات رییس کمیسیون عمران مجلس در رابطه با ضرورت ارتقای جایگاه مهندسان و افزایش اختیارات آنها اظهارداشت: مهندسان در تشکلی به نام سازمان نظام مهندسی عضو هستند و با توجه به مسؤولیتی که این تشکل در زمینه کنترل بر اعضای خود دارد، بهطور قطع باید این مهم بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
یارمحمدی اضافهکرد: در این صورت جایگاه مهندسان ارتقا مییابد و خدمات مهندسی هم جایگاه و ارزش واقعی خود را پیدا میکند. از طرف دیگر هم نظارت بیشتری بر نحوه ارایه خدمات مهندسی انجام میگیرد و این همان امری است که مورد تأکید کمیسیون عمران مجلس قرار دارد.
وی همچنین بیانکرد: به یقین اگر قشر مهندسان به خوبی به وظایف خود عمل نکنند و برای کار خود اهمیت قایل نشوند، با مشکل مواجه میشویم. چرا که ساختمانها به عنوان مکانی برای حفظ امنیت مردم بوده و از سوی دیگر بیشترین سرمایه مردم را به خود اختصاص میدهند.
این نماینده مجلس در پایان با ابراز تأسف از تبعات و خسارات مالی و جانی زلزله اخیر کرمانشاه خاطرنشانساخت: از همین رو جامعه مهندسان باید در زمینه ارتقای کیفیت و مقاومت ساختمانها تلاش کنند تا در صورت وقوع زلزله، شاهد تخریب خانهها و خسارات مالی و جانی نباشیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.