بخش خصوصی به پژوهشگران مراجعه نمیکند! استفاده رایگان از نتایج تحقیقات عادت شده است! عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز بزرگترین چالش پژوهش را مسأله بودجه عنوانکرد و گفت: گفته میشود پژوهش باید مشتریمدارباشد و متقاضی داشته باشد، اما متأسفانه سازمانهای بخش خصوصی به پژوهشگران مراجعه نمیکنند. شهرامشکرفروش در گفتوگو با ایسنا درباره چالشهای پژوهش در […]
بخش خصوصی به پژوهشگران مراجعه نمیکند!
استفاده رایگان از نتایج تحقیقات عادت شده است!
عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز بزرگترین چالش پژوهش را مسأله بودجه عنوانکرد و گفت: گفته میشود پژوهش باید مشتریمدارباشد و متقاضی داشته باشد، اما متأسفانه سازمانهای بخش خصوصی به پژوهشگران مراجعه نمیکنند.
شهرامشکرفروش در گفتوگو با ایسنا درباره چالشهای پژوهش در کشور با اشاره به مشکلات مربوط به بودجه، اظهارکرد: گفته میشود پژوهش باید مشتریمدار باشد و متقاضی داشته باشد؛ اما متأسفانه هنوز این فرهنگ در سازمانها، دستگاههای مختلف و بخش خصوصی جانیفتاده که حل مشکلات و گرفتاریها به پژوهشگران واگذار شود و بابت آن به پژوهشگران هزینه داده شود.
وی ادامهداد: متأسفانه فرهنگ استفاده از تحقیقات پژوهشگران برای حل مشکلات سازمانها و دستگاهها نهادینه نشده و دستگاهها حاضر نیستند در این رابطه هزینه کنند، ما واقعاً مشکل بودجه داریم، چرا که اگر وزارتخانه برای انجام پژوهش بودجه دهد، این پژوهشها دیگر مشتریمحور نیست و از طرف دیگر نیز مشتریها به استفاده از نتایج تحقیقات رایگان عادت کردهاند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز در خصوص چالشهای صنعت و پژوهش، گفت: عمدهترین چالشها در این زمینه محدودیتهای اداری است که واقعاً کشنده است و روند به تولید رساندن ایدهای پژوهشی خیلی طولانی و طاقتفرسا است و برای استفاده و بهرهبرداری بهتر از امکانات باید این گرههای اداری باز و ساختار اداری کمی روانتر شود.
شکرفروش اضافهکرد: اگر گیر و دارهای اداری کمتر شود، وضعیت خیلی بهتر شده و بسیاری از مشکلات حل میشود.
وی با تأکید بر اینکه پژوهش باید به تولید منجر شود، تصریحکرد: رویکردی که در سالهای اخیر وزارتخانه به آن توجه کرده و مبنی بر آن پژوهش باید منجر به اشتغال و تولید شود، رویکرد خوبی است، اما متأسفانه کمی دیر به آن توجه شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز در خصوص اهمیت فعالیتهای پژوهشی منجر به تولید، ادامهداد: در حال حاضر در زمینه پروبیوتیکها با همکاری ۳ نفر از اساتید دانشگاه، یک شرکت دانشبنیان در زمینه تولید پروبیوتیکها تأسیس کردهایم و تولیدات ما در سطح ملی، هم در مصارف انسانی و هم مصارف دامی در بازار کشور عرضه میشود.
شکرفروش در خصوص کاربرد پروبیوتیکها گفت: یکی از طرحهای پژوهشی من در خصوص بهکار بردن پروبیوتیکها همراه غذای انسان است که میتواند منجر به رفع بعضی از مشکلات مصرفکنندهها شود.
وی افزود: از جمله مشکلاتی که مصرف این پروبیوتیکها همراه غذا میتواند به رفع آنها کمک کند، میتوان به مشکلات گوارشی، مشکلات وضعیت ایمنی بدن، دردهای روماتیسمی و دیابت اشاره کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز یادآورشد: با استفاده از این پروبیوتیکها همچنین میتوان به کاهش مسمومیتهای مزمن ناشی از فلزات سنگین کمک کرد، چرا که در بعضی از نقاط کشور با دریافت زیاد میزان فلزات سنگین توسط انسانها درگیر هستیم.
شکرفروش که در هجدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری به عنوان یکی از پژوهشگران برتر معرفی شد، در پایان اظهارکرد: در این زمینهها طرحهای زیادی داشتهایم که به شکل پایاننامه دانشجویان دکتری و یا با همکاری بعضی از همکاران در دانشگاههای آمریکا، اسپانیا و ایتالیا انجام شده و نتایج این تحقیقات نیز به چاپ رسیده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.