بلک‌بری، گوگل و موتورولا؛ برندهای فاز دوم رجیستری

بلک‌بری، گوگل و موتورولا؛ برندهای فاز دوم رجیستری نشان‌های تجاری (برند) گوگل، بلک بری و موتورولا از ساعت ۲۴ جمعه این هفته مشمول طرح ثبت گوشی تلفن همراه (رجیستری) می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از تارنمای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد این تصمیم در یازدهمین جلسه […]

بلک‌بری، گوگل و موتورولا؛ برندهای فاز دوم رجیستری

نشان‌های تجاری (برند) گوگل، بلک بری و موتورولا از ساعت ۲۴ جمعه این هفته مشمول طرح ثبت گوشی تلفن همراه (رجیستری) می‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از تارنمای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد این تصمیم در یازدهمین جلسه کمیته راهبری طرح رجیستری برای ادامه مرحله دوم طرح گرفته شد.

از چهاردهم آذرماه همه گوشی‌ها و تبلت‌های اپل مشمول طرح شده بود.

قرار است سایر مدل‌ها نیز در هفته‌های آینده پس از اعلام رسمی زیر پوشش طرح قرار گیرد.

به همه دارندگان این مدل‌های گوشی توصیه می‌شود تا تاریخ ذکر شده گوشی‌های خود را فعال کنند.

خریداران این گوشی‌‌ها نیز از تاریخ آغاز طرح (هشتم دی‌ماه) می‌توانند پیش از فعالسازی با استعلام کد ۱۵ رقمی (آی.ام.یی.آی) از طریق سامانه #۷۷۷۷* یا #۴* اصالت گوشی را استعلام کنند و پس از اطمینان از ثبت گوشی، آن را بخرند.

گوشی‌های قاچاق را چگونه بشناسیم؟

به گزارش ایرنا، ساماندهی بازار گوشی تلفن همراه با اجرایی شدن «طرح ملی ثبت گوشی در شبکه یا احراز اصالت تلفن همراه» معروف به رجیستری به ۱۱ سال پیش برمی‌گردد.

برای نخستین بار این طرح سال ۱۳۸۳ مطرح و اجرای آن دو سال به طول انجامید اما نتوانست موفقیت لازم را کسب کند.

پس از گذشت ۱۰ سال، نخستین مرحله این طرح بیست و هشتم مهر امسال و با پایش آخرین شناسه‌های ترکیبی از گوشی و سیمکارت در شبکه‌های اپراتور موبایل آغاز شد.

براساس اعلام گمرک جمهوری‌اسلامی‌ایران، اگر می‌خواهید بدانید گوشی شما به صورت قاچاق وارد کشور شده است یا قانونی، باید ۳ گام زیر را پیگیری کنید:

* گام نخست: #۰۶#* را شماره‌گیری کنید تا کد ۱۵ رقمی گوشی تلفن همراه مخصوص خود (IMEI) را دریافت کنید.

*گام دوم: شماره پانزده رقمی بین‌المللی گوشی (آی.ام.یی.آی-IMEI) را به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۸۸۸۷ ارسال کنید.

* گام سوم: پیامی درباره وضع ثبت شناسه استعلام شده از پنجره واحد تجاری گمرک برای فرد ارسال می‌شود که کد شناسه گوشی شما در گمرک ثبت شده است یا خیر.

در صورتی که این شماره ثبت نشده باشد گوشی شما به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

رییس انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی پنجم آذرماه اعلام کرد: قاچاقچیان گوشی‌های تلفن همراه سالیانه بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از واردات غیرقانونی خود سود می‌برند.

سیدمحمودسفار به ورود بیش از ۹۵ درصد گوشی‌های تلفن همراه کشور از طریق قاچاق اشاره کرد و ادامه‌داد: زمان طولانی ترخیص واردات قانونی و همچنین پرداخت هزینه‌ای بالغ بر ۱۰میلیون ریال برای واردات، سبب شده است گرایش به سمت قاچاق بیش‌تر باشد.

 

بازار ایران سالیانه به ۱۲ میلیون دستگاه گوشی تلفن همراه نیاز دارد.