غنیسازی نان با ویتامین دی یک نیاز جهانی است یکی از مشکلاتی که مردم بسیاری از کشورها از جمله ایران با آن روبهرو هستند، کمبود میزان ویتامین Dدریافتی است که تبعات فراوانی در پی دارد. مهمترین راهکار برای حل این مشکل، افزودن این ماده به مواد غذایی مانند نان و شیر است. به گزارش سیناپرس، […]
غنیسازی نان با ویتامین دی یک نیاز جهانی است
یکی از مشکلاتی که مردم بسیاری از کشورها از جمله ایران با آن روبهرو هستند، کمبود میزان ویتامین Dدریافتی است که تبعات فراوانی در پی دارد. مهمترین راهکار برای حل این مشکل، افزودن این ماده به مواد غذایی مانند نان و شیر است.
به گزارش سیناپرس، بر خلاف بسیاری از دیگر ویتامینها، ویتامینD در مواد غذایی محدودی وجود داشته و بخش عمده آن توسط بدن و بر اثر تابش نور خورشید ساخته میشود و اگر به این وسیله میزان مورد نیاز ویتامین Dبدن تولید و تأمین نشود، باید به روشهای دیگری این ماده حیاتی را به بدن رساند. در بسیاری از کشورهای جهان برای حل این مشکل اقدام به افزودن ویتامین Dبه مواد غذایی مورد مصرف روزانه کردهاند.
محققان تخمین زدهاند که حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان از کمبود ویتامین Dرنج میبرند که علت آن قرار نگرفتن در معرض نور خورشید است. از این رو میتوان گفت که نور خورشید یکی از منابع طبیعی ویتامین Dاست که افراد باید به آن اهمیت دهند.
بیشتر این کشورها در مناطق سردسیری قرار دارند که در بیشتر روزهای سال خبری از خورشید نیست و به همین دلیل مردم توانایی دریافت میزان کافی ویتامین Dرا بهطور طبیعی ندارند. ویتامینD جزو ویتامینهای محلول در چربی است و لزوماً تنها مواد غذایی معدودی قابلیت حل کردن و حمل این ماده را دارند. در بیشتر کشورهای جهان ویتامین Dعلاوه بر مکملهای دارویی با کره، روغن، شیر و نان مخلوط میشود.
قابل توجه است که کمبود ویتامین دی به شدت بخشیدن برخی از بیماری کمک میکند که در اینجا به برخی از آنها اشاره میشود:
۱- بیماریهای قلب و عروق
۲- آنفولانزا
۳- کم خونی
۴- آسیبهای مغزی.
۵- ناباروری
۶-ام اس
۷- آفتاب سوختگی
۸- بیش فعالی کودکان
افزودن ویتامین دی به محصولات غذایی در بسیاری از کشورها چون روسیه، آلمان، فرانسه، کشورهای اسکاندیناوی، کانادا، ایالات متحده و…. وجود دارد هرچند مهمترین نگرانی درباره این عمل، مصرف بیش از حد ویتامین Dاست زیرا این ویتامین محلول در چربی بوده و دفع آن از بدن به سادگی انجام نمیشود. مازاد برخی ویتامینها که مانند ویتامین C محلول در آب هستند، از طریق ادرار از بدن دفع میشود اما این اتفاق برای ویتامینهای محلول در چربی رخ نداده و مصرف بیش از حد آن موجب مسمومیت میشود.
آیا افزودن ویتامین دی به مواد غذایی منطقی است؟
مطالعات انجام شده در گوشه و کنار جهان نشان میدهد احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونتهای جدی مانند پنومونی در افرادی که از مکملهای ویتامین D استفاده میکنند، کمتر از سایرین است. در این مطالعات که توسط پژوهشگران بریتانیایی انجام شد، ۲۵ مطالعه در ۱۴ کشور تجزیه و تحلیل شده و افراد تحت مطالعه، دوزهای منظم ویتامین D را به میزان قابل توجهی به ویژه در افرادی که کمبود ویتامین داشتند، دریافت کردند.
محققان میگویند این نتایج این مطالعه با هدف ترغیب دولت بریتانیا به صدور مجوز برای اضافه کردن ویتامین D به شیر، آب پرتقال، غلات و نان؛ غذاهایی است که توسط عموم مردم مصرف میشود.
دانشمندان معتقد هستند این روش برای کسب اطمینان از این مسأله که همه افراد به اندازه کافی از ویتامین استفاده میکنند؛ بسیار مناسب بوده و سطح عمومی سلامت استخوانها، دندانها و عضلات سالم و توانایی سیستم ایمنی افراد جامعه بیشتر خواهد شد.
باید توجه داشت که اگر چه این ماده مغذی بهطور طبیعی در ماهیهای چرب، پنیر و زرده تخممرغ یافت میشود، اما میزان مصرف این مواد توسط عموم افراد کافی نبوده و به همین دلیل افزودن مکملهای ویتامینی به مواد غذایی روزانه مورد مصرف مردم، کاری منطقی محسوب میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.