اتمام مناقصات مربوط به تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها

معاون وزیر کشور عنوان‌کرد اتمام مناقصات مربوط به تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها معاون عمران ‌و توسعه امور شهری ‌و روستایی وزیر کشور گفت: لایحه استخدامی شهرداری‌ها که به منظور ساماندهی امور اداری و استخدامی شهرداری‌های کل کشور تهیه و باید در صحن علنی مجلس مطرح شود. به گزارش مهر، سید‌محمدعلی‌افشانی که در […]

معاون وزیر کشور عنوان‌کرد

اتمام مناقصات مربوط به تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها

معاون عمران ‌و توسعه امور شهری ‌و روستایی وزیر کشور گفت: لایحه استخدامی شهرداری‌ها که به منظور ساماندهی امور اداری و استخدامی شهرداری‌های کل کشور تهیه و باید در صحن علنی مجلس مطرح شود.

به گزارش مهر، سید‌محمدعلی‌افشانی که در دیدار با جمعی از نمایندگان مجلس‌شورای‌اسلامی، شهرداران و رؤسای شوراهای حوزه‌های انتخابیه سخن می‌گفت، اظهارکرد: در صورت تصویب ماده واحده این لایحه در صحن علنی مجلس‌شورای‌اسلامی، آیین‌نامه اداری استخدامی شهرداری توسط وزارت کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور تنظیم و در سیر مراحل قانونی تصویب قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه با بیان این‌که در حال حاضر یکی از مشکلات شهرداری‌ها وجود نیروی مازاد بدون تخصصی است که بخش اعظم اعتبارات شهرداری صرف پرداخت حقوق آنها می‌شود، تأکید‌کرد: به‌کارگیری نیرو در شهرداری‌ها خارج از مقررات و ضوابط تعیین شده، ممنوع است.

افشانی با تأکید بر این‌که شورا و شهرداری اگر به فکر آینده‌ای خوب برای شهر‌ها هستند، باید به فکر تحول در حوزه منابع انسانی باشند، افزود: متأسفانه در حال حاضر جای دانشجویان ممتاز دانشگاه‌های معتبر کشور و نخبگان دانشگاهی که در حقیقت ثروت و سرمایه آینده شهر‌ها هستند، در شهرداری‌ها خالی است که با توجه به تخصص و دانش خود با تعریف و اجرای پروژه‌های زیرساختی، طرح‌های درآمدزا و اشتغال‌زا و اجرا و اتمام پروژه با هزینه کم‌تر و کیفیت مطلوب؛ برای شهر مفید باشند.

رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور همچنین نگاه بخش اعظم شهرداری‌ها به کمک‌های دولتی برای اداره شهر را یکی دیگر از مشکلات با توجه به محدودیت‌های مالی دولت برشمرد و با تأکید بر ضرورت تغییر در این نگاه به اداره شهر گفت: شهرداری‌ها برای اجرای پروژه و توسعه زیرساخت‌های شهر راهی جز شناسایی مزیت‌های شهر و منطقه خود به منظور ایجاد منابع درآمدی پایدار و جذب سرمایه‌گذار ندارند.

افشانی در ادامه به برنامه‌ریزی‌های دولت به منظور کمک به مدیریت پسماند‌ها در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اشاره و ابراز امیدواری کرد که با حمایت نمایندگان مجلس‌شورای‌اسلامی از این موضوع، اقدامات خوبی برای ساماندهی پسماندهای شهری و روستایی انجام شود تا شاهد کاهش آسیب‌های ناشی از دفن غیراصولی پسماندها، کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی و حفظ طبیعت و محیط‌زیست باشیم.

معاون عمران ‌و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور افزود: همچنین کلیات لایحه کمک به ساماندهی پسماندهای عادی با اولویت استان‌های ساحلی و کلان‌شهر‌ها با مشارکت بخش غیردولتی نیز که از سوی دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی شده، در کمیسیون تخصصی تصویب و نمایندگان در حال بررسی جزییات آن هستند.

وی اضافه‌کرد: طرح‌های دارای توجیه اقتصادی و درآمدزای شهرداری‌ها را برای اعطای تسهیلات به بانک معرفی می‌کنیم.

وی افزود: مناقصات مربوط به تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شامل حمل زباله، آتش‌نشانی و حمل متوفی‌تمام شده و پس از تولید، به سرعت توزیع می‌شود.

 

افشانی همچنین تأکید‌کرد: در قانون برنامه ششم توسعه، قوانین بودجه سنواتی کشور، قوانین شهرداری‌ها و شورا‌ها و سایر قوانین مرتبط با مدیریت شهری، ظرفیت‌های خوبی برای ایجاد درآمدهای پایدار و بهره‌گیری از اعتبارات دولتی برای اجرای پروژه‌های شهری لحاظ شده که ضرورت دارد توجه ویژه به این قوانین داشت.