IOC؛ کلید کشتی برای باز کردن قفل تعلیق!

  IOC؛ کلید کشتی برای باز کردن قفل تعلیق! اهمیت کسب کرسی در IOC بار‌ها مطرح شده اما مدیران ورزشی در این سال‌ها برنامه‌ای در این رابطه نداشته‌اند و امروز با شنیده شدن خطر تعلیق کشتی ایران بار دیگر اهمیت به‌دست آوردن جایگاه در کمیته بین‌المللی المپیک حس می‌شود. به گزارش ایسنا، اتفاقات مسابقات جهانی […]

 

IOC؛ کلید کشتی برای باز کردن قفل تعلیق!

اهمیت کسب کرسی در IOC بار‌ها مطرح شده اما مدیران ورزشی در این سال‌ها برنامه‌ای در این رابطه نداشته‌اند و امروز با شنیده شدن خطر تعلیق کشتی ایران بار دیگر اهمیت به‌دست آوردن جایگاه در کمیته بین‌المللی المپیک حس می‌شود.

به گزارش ایسنا، اتفاقات مسابقات جهانی کشتی زیر ۲۳ سال و عدم رویارویی علیرضا‌کریمی با حریف رژیم صهیونیستی، این روز‌ها رنگ تازه‌ای به خود گرفته و کشتی ایران را با خطر تعلیق مواجه کرده است، تعلیقی که اگر اتفاق بیفتد کاروان ورزش ایران در المپیک و بازیهای آسیایی را فلج خواهد کرد.

این روز‌ها کشتی ایران در حالی با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند که حل این موضوع فراتر از اختیارات فدراسیون کشتی است و زمانی که پای کمیته بین‌المللی المپیک به وسط آمده، قطعاً نهادهای ورزشی کلان ایران باید وارد کار شوند تا با IOC رایزنی کنند.

رسول‌خادم، رییس فدراسیون درباره خطر تعلیق کشتی ایران، خاطرنشان کرد: این موضوع در اختیار اتحادیه جهانی کشتی نیست بلکه بحثی است که کمیته بین‌المللی المپیک آن را پیگیری می‌کند. IOC یک مجمع جهانی است که قدرت‌های سیاسی و بنگاه‌های اقتصادی بزرگ در آن ذی‌نفوذ هستند، بنابراین آنها در به ثمر رساندن مواضع خود جلوتر از دیگر کشور‌ها قرار دارند. ما امروز با چنین هجمه‌ای از سوی IOC مواجه هستیم و شاید اگر توان دیپلماسی که کشتی ایران طی سال‌های اخیر ایجاد کرده نبود، ۲۰ روز پیش تعلیق کشتی ایران اعلام می‌شد و از حضور در کلیه مسابقه‌ها و رقابت‌‌ها محروم می‌شد. ما جایگاهی در IOC نداریم و قدرت‌های سیاسی و اقتصادی با روابط خارج از این کمیته، موفق شده‌اند در آن صاحب نفوذ شوند. بنابراین ما توان بالایی برای ورود به این موضوع نخواهیم داشت.

رییس فدراسیون کشتی، به توان دیپلماسی فدراسیون اشاره کرده است که باعث پیشگیری از تعلیق سریع کشتی ایران شده است اما ماجرا ابعاد گسترده‌تری دارد و پرونده به کمیته بین‌المللی المپیک کشیده شده است، جایی که ایران هیچ کرسی در آن ندارد و همین موضوع، نگرانی‌هایی را برای تعلیق کشتی ایران به وجود آورده است.

سعیدفائقی، معاون اسبق سازمان تربیت ‌بدنی نیز درباره نداشتن کرسی در IOC، بیان‌ کرد: «ایران جایگاه خود در IOC را به راحتی از دست داد. متأسفانه عزمی در دولت وجود ندارد تا مجدداً این کرسی را به دست آوریم، چرا که از افرادی برای ریاست کمیته ملی المپیک نام می‌برند که جایگاهی در دنیای ورزش ندارند. به لحاظ همبستگی در IOC این مسایل بسیار مهم است و باید افرادی را برای ریاست کمیته ملی المپیک انتخاب کنیم که در دنیا دارای جایگاه باشند. ما باید از افرادی استفاده کنیم که در دنیا دارای جایگاه باشند. ورزشکارانِ المپیکی ما بهترین گزینه هستند و شانس بسیاری را دارند. ما باید از افرادی استفاده کنیم که شانس زیادی برای کسب کرسی در IOC داشته باشند. فائزه‌هاشمی نیز یکی از افرادی است که دارای شانس بسیاری است و می‌توان از وی برای حضور در ورزش حمایت کرد اما متأسفانه در این مسیر از افرادی حمایت می‌شود که هیچ شانسی برای عضویت در IOC ندارند.

دیپلماسی ورزشی برخی رؤسای فدراسیون‌‌ها تاکنون حتی بهتر از مسؤولان ارشد جواب داده و با اتکا به توانایی خود توانسته‌اند کرسی‌هایی را در فدراسیونهای جهانی تصاحب کنند، مانند کرسی‌های ایران در ووشو، والیبال و کشتی. عضویت رسول‌خادم در هیأت رییسه اتحادیه جهانی کشتی یکی از این موارد است که باعث شده امروز سایه تعلیق را سر کشتی ایران دور تر شود اما اگر دیپلماسی ورزشی ما قویتر عمل می‌کرد و جایگاهی را در IOC به دست می‌آورد امروز این نگرانی برای تعلیق ورزش اول کشور به وجود نمی‌آمد. حال باید دید آیا دود دیپلماسی ضعیف ورزش ایران دامنگیر کشتی می‌شود و ورزش نخست مملکت و به تبع آن کل ورزش ایران آسیب می‌بیند؟

شهریورماه سال‌جاری، جلسه سالانه IOC در لیما برگزار و اعضای جدید کمیته بین‌المللی المپیک انتخاب شدند اما ایران همانند گذشته این بار نیز هیچ برنامه‌ای برای مهم‌ترین کرسی‌های ورزش جهان نداشت. این اعضا در حالی انتخاب شدند که ایران نه تنها هیچ نماینده‌ای نداشت که حتی برنامه‌ای هم از سوی مسؤولان ورزش ایران برای تصاحب کرسی از دست رفته در IOC وجود نداشت. در زمان فعالیت مصطفی‌هاشمی‌طبا در ورزش، ایران توانست برای نخستین بار پس از انقلاب در کمیته بین‌المللی المپیک نماینده‌ای داشته باشد و این موقعیت را برای ۴ سال حفظ کند اما پس از اتمام دوره هاشمی‌طبا در IOC و کنار رفتن او از راس قدرت ورزش ایران، جانشینان او در ورزش ایران حمایتی از او نکردند و از آن زمان تا به امروز هیچ تلاشی برای کسب کرسی در کمیته بین‌المللی المپیک دیده نشده است. در این بین اما کشور‌هایی مانند فیجی و بروندی که شاید نخستین بار باشد نام آنها را می‌شنویم موفق به کسب کرسی در IOC شده‌اند.

مصطفی‌هاشمی‌طبا که آخرین نماینده ایران در IOC بوده، درباره قدرت نفوذ فعلی ورزش ایران در کمیته بین‌المللی المپیک به ایسنا گفت: ما هیچ نفوذی در IOC نداریم و علاوه بر آن نیز برخلاف قواعد IOC عمل می‌کنیم. هرچند که کمیته بین‌المللی المپیک نیز خیلی به منشور المپیک وفادار نیست اما هرکجا که بخواهند مجازاتی را انجام دهند، به آن رجوع می‌کنند. امیدوار هستم که در ادامه اتفاقی برای کشتی رخ ندهد.

آنچه مسلم است صدور حکم تعلیق کشتی ایران، محرومیت‌های سنگین و مختلفی را برای این رشته مدال‌آور و موفق ورزشی ایران به همراه دارد که از آن جمله می‌توان به ممنوعیت حضور در تمامی رویدادهای رسمی بین‌المللی و همچنین لغو تمامی میزبانی‌های کشورمان اشاره کرد. با این وجود متولیان کشتی امیدوارند طی روزهای اخیر اتفاق مثبتی رخ دهد و محرومیت کم‌تری گریبانگیر این رشته شود.

از سوی دیگر رسول‌خادم به عنوان عضو هیأت رییسه اتحادیه جهانی کشتی، هنوز چشم امید به نرمش کمیته بین‌المللی المپیک و حمایت اتحادیه جهانی دارد تا شاید حکم تعلیق کلی کشتی ایران را به حکم محرومیت برای مربی و کشتی‌گیر این پرونده تغییر و کاهش دهد. گفته می‌شود رییس فدراسیون کشتی ایران به احتمال فراوان تا پیش از زمان اعلام حکم نهایی، سفر دیگری به سوئیس خواهد داشت تا آخرین رایزنی‌های خود با هیأت رییسه اتحادیه جهانی را انجام دهد.

 

برای کسب کرسی در IOC لابی‌های سیاسی، مالی و سوابق مدیریت ورزشی نیاز است و یک فرد به عنوان نماینده ایران باید حمایت شود تا همه چیز به سود ورزش ایران تمام شود نه شخص خاصی!