تقویم تاریخی صنعت نفت در راه است

تقویم تاریخی صنعت نفت در راه است سمینار یک روزه «طراحی و انطباق‌پذیری پالایشگاه‌های نفتی با موزه» که با حضور اکبرنعمت‌اللهی، مدیر موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت، به دعوت گروه مرمت دانشکده معماری دانشگاه تهران برگزار شد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی موزه‌های صنعت نفت، اکبرنعمت‌اللهی، در سمینار «طراحی و انطباق‌پذیری پالایشگاه‌های […]

تقویم تاریخی صنعت نفت در راه است

سمینار یک روزه «طراحی و انطباق‌پذیری پالایشگاه‌های نفتی با موزه» که با حضور اکبرنعمت‌اللهی، مدیر موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت، به دعوت گروه مرمت دانشکده معماری دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی موزه‌های صنعت نفت، اکبرنعمت‌اللهی، در سمینار «طراحی و انطباق‌پذیری پالایشگاه‌های نفتی با موزه» که در جمع دانشجویان کارشناسی ارشد رشته مرمت شهری دانشکده معماری دانشگاه تهران، برگزار شد، با اشاره‌ای مختصر به تاریخ ۱۱۰ ساله اکتشاف و تولید نفت در کشور گفت: با آغاز تولید نفت در مقیاس صنعتی، نیاز به ساخت پالایش آن احساس شد و نخستین عملیات پالایش در بی‌بیان مسجد سلیمان توسط انگلیسی‌ها انجام گرفت و نفت را از آنجا در ظرف‌های حلبی، ابتدا به درخزینه در ساحل کارون و سپس به آبادان می‌فرستادند.

نعمت‌اللهی افزود: به این ترتیب ۵ نقطه در آبادان، ۵ نقطه در مسجد سلیمان و نقاطی در تهران، مشهد، کرمانشاه، سبزوار، کرمان، امیدیه، آغاجاری، بهرگانسر و… برای ایجاد موزه‌های نفت در نظر گرفته شده‌اند.

وی با اشاره به مکان‌ها و تأسیساتی که برای تأسیس موزه‌های نفت در نظر گرفته شده است، گفت: تلاش ما حفظ اصالت بناهای تاریخی، انجام کم‌ترین تغییرات در ظاهر بنا و جلوگیری از آسیب بیش‌تر است.  نعمت‌اللهی تأکیدکرد: اگر بنا از بین رفته، تلاش می‌کنیم با مصالح اولیه باقی‌مانده آن را بازسازی کنیم.

نعمت‌اللهی ضمن اشاره به اقدامات و دستاوردهای موزه نفت از تهیه و انتشار تقویم تاریخی صنعت نفت در آینده نزدیک خبر داد.

 

گفتنی است در پایان این سمینار پیروزحناچی، مدیر گروه مرمت ابنیه و بافت دانشکده معماری دانشگاه تهران با اهدای لوح تقدیر به مدیر موزه‌ها و مرکز اسناد صنعت نفت، از فعالیت‌های ارزشمند مدیریت موزه‌ها در حفظ و توجه به میراث صنعتی‌های نفت قدردانی کرد.