تعارض بین فعالیت‌های معدنی و حیات وحش

تعارض بین فعالیت‌های معدنی و حیات وحش کارگردان مستند زیست‌محیطی «در گرداب انقراض» گفت: این مستند زیست‌محیطی تلاش کرده تا تعارض بین فعالیت‌های معدنی و حیات وحش را با تأکید ویژه بر یوزپلنگ ایرانی به عنوان یک گونه در معرض خطر انقراض به تصویر بکشد. به گزارش ایرنا، فتح‌ا…امیری در این زمینه افزود: در این […]

تعارض بین فعالیت‌های معدنی و حیات وحش

کارگردان مستند زیست‌محیطی «در گرداب انقراض» گفت: این مستند زیست‌محیطی تلاش کرده تا تعارض بین فعالیت‌های معدنی و حیات وحش را با تأکید ویژه بر یوزپلنگ ایرانی به عنوان یک گونه در معرض خطر انقراض به تصویر بکشد.

به گزارش ایرنا، فتح‌ا…امیری در این زمینه افزود: در این مستند همچنین تلاش شده تا با به تصویر کشیدن گونه در معرض خطر یوزپلنگ ایرانی، توجه فعالان معدنی و مسؤولان کشور به توسعه پایدار جلب شود تا همواره با در نظر گرفتن جوانب محیط‌زیستی به توسعه فعالیت‌های اقتصادی بپردازند.

امیری یادآوری کرد: اکنون بسیاری معادن و صنایع معدنی کشور در کنار زیستگاه‌های جانوری کشور واقع شده و به فعالیت می‌پردازند که از جمله آنها می‌توان به معادن آلومینا در خراسان‌شمالی اشاره کرد که در زیستگاه میاندشت که از مهم‌ترین زیستگاه‌های زادآور حیات وحش کشور است، واقع شده است.

وی با قدردانی از آغاز برخی فعالیت‌های زیست‌محیطی از سوی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در راستای به حداقل رسانیدن تخریب‌های زیست‌محیطی، به ساخت پاسگاه محیط‌بانی در «آریز» یزد، همچنین استخدام محیط‌بانان و حتی تغذیه گونه‌های جانوری از سوی آنان اشاره کرد.

کارگردان مستند زیست‌محیطی «در گرداب انقراض»، همچنین با اشاره به عبور و مرور خودروهای سنگین معدنی و سایر خودرو‌ها از زیستگاه‌های جانوری، خطر تصادف این خودرو‌ها با جانوران و همچنین تخلف برخی افراد و رانندگان در شکار گونه‌های جانوری را یادآور و خواستار توجه ویژه مسؤولان برای کاهش این عوامل استرس‌زا بر زیستگاه‌ها شد.

وی خاطرنشان کرد: این مستند با محوریت وضعیت واقعی یوزپلنگ ایرانی در مدت ۳ سال (۹۳ تا ۹۶) ساخته شده که مدت زمان آن ۷۲ دقیقه است.

 

به گزارش ایرنا، اکنون یوزپلنگ ایرانی در پهنه‌ای به وسعت ۶میلیون هکتار در ۶ استان کشور زندگی می‌کند.