یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم در راه است

یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم در راه است رییس اتحادیه نان گفت: با توجه به کاهش یارانه در بودجه سال آینده به نظر می‌رسد که یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم و رقابت سالم میان نانوایان اجرا شود.  به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد‌کرمی، رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم صنعتی با اشاره به ضرورت آزاد […]

یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم در راه است

رییس اتحادیه نان گفت: با توجه به کاهش یارانه در بودجه سال آینده به نظر می‌رسد که یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم و رقابت سالم میان نانوایان اجرا شود.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد‌کرمی، رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم صنعتی با اشاره به ضرورت آزاد پز شدن نانوایی‌های کشور اظهارکرد: در شرایط کنونی حدود ۲۰ درصد نانوایی‌های استان تهران آزاد پز هستند که ۱۵ درصد از آن مربوط به نانوایی‌های حجیم و نیمه‌حجیم است.

وی افزود: براساس مصوبه دولت در سال ۹۳، تعدادی از واحدهای نانوایی آزادپز شدند، درحالیکه قرار بود این مصوبه استمرار یابد اما در شرایط کنونی دیگر خبری از اجرای آن نیست.

 کرمی ادامه‌داد: در صورت استمرار این مصوبه تاکنون تمامی نانوایی‌ها یا حداقل ۶۰ درصد نانوایی‌ها باید آزادپز بودند، چرا که این امر تأثیر به‌سزایی در بهبود شرایط کیفیت و قیمت‌گذاری دارد.

 این مقام مسؤول با اشاره به ضرورت یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم بیان‌کرد: با توجه به ثبات قیمت نان و افزایش هزینه‌ها در۳ سال اخیر، نانوایی‌ها در شرایط سختی به سر می‌برند و در صورت اجرا نشدن یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم، نانوایان با مشکلات متعددی روبه‌رو خواهند بود.

 وی از کاهش یارانه نان در بودجه سال آینده خبر داد و گفت: با توجه به کاهش بودجه به نظر می‌رسد که به سمت یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم و رقابت سالم میان نانوایان پیش رویم.

به گفته کرمی؛ با یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم به سبب برخوداری نانوایان از شرایط یکسان شاهد افزایش کیفیت نان و در نهایت رقابت میان واحد‌های تولیدی خواهیم بود.

رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم صنعتی ادامه‌داد: در شرایط کنونی، پرداخت یارانه دولت تنها به تعدادی از واحدهای تولیدی به سبب متفاوت بودن نرخ آرد زمینه را برای ایجاد رانت و فساد مهیا می‌سازد، در این صورت نانوایان به دنبال کیفیت و ایجاد رقابت در فضای سالم نیستند.

کرمی در پاسخ به این سؤال که نانوایان از منتفی شدن گرانی ۱۵ درصدی قیمت نان گلایه‌مند هستند یا خیر، بیان‌کرد: در یک ماه اخیر که بحث افزایش ۱۵ درصدی قیمت نان مطرح شد، با دستور رییس‌جمهور جهت بررسی بیش‌تر منتفی شد، چرا که در صورت یکسان‌سازی نرخ آرد و افزایش مجدد قیمت‌ها فشار بیش از پیش بر خانوار‌ها وارد می‌شد.

 وی با اشاره به این‌که افزایش نرخ بنزین در سال آینده تبعات منفی برای سایر اقلام اساسی به همراه خواهد داشت، اذعان‌کرد: با افزایش نرخ بنزین، تغییر و تحولاتی در نرخ سایر اقلام صورت خواهد گرفت از این رو به نظر می‌رسد که دولت به سبب کاهش یارانه نان در بودجه سال آینده و افزایش نرخ بنزین، از گرانی ۱۵ درصدی نرخ نان جلوگیری به عمل آورد.

 این مقام مسؤول در ادامه افزود: با هدفمندی یارانه‌ها در سال ۸۹ و افزایش قیمت بنزین و سایر فرآورده‌های نفتی شاهد تغییرات قیمت سایر گروه کالاهای مصرفی خانوار بودیم که به همین خاطر افزایش نرخ بنزین و کاهش یارانه نان در سال آینده و حرکت به سمت و سوی یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم موجب تغییراتی در نرخ نان خواهد شد.

با یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم، قیمت نان به نرخ واقعی خود می‌رسد

 به گفته وی؛ با یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم، افزایش قیمت نان بیش از ۱۵ درصد نخواهد بود.

 رییس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه‌حجیم صنعتی در ادامه یادآورشد: با یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم، مواداولیه با نرخ واحد در اختیار نانوایان قرار می‌گیرد که در نهایت با از بین رفتن شرایط سوءاستفاده برخی افراد، واحدهای تولیدی جهت افزایش کیفیت با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

 

 وی در خاتمه در پاسخ به این سؤال که افزایش کیفیت نان می‌تواند عاملی برای افزایش مجدد قیمت آن باشد یا خیر، گفت: یکی از آیتم‌های افزایش کیفیت، ایجاد رقابت سالم میان واحدهای تولیدی است، از این رو افزایش کیفیت، ارتباطی به گرانی بیش از پیش قیمت‌ها ندارد، چرا که با یکسان‌سازی نرخ آرد و گندم، قیمت نان به نرخ واقعی خود می‌رسد.