صندوق بازنشستگی؛ خانهای بر روی آب برای بازنشستگان کشور موضوع صندوقهای بازنشستگی کشور جزو مسایلی تلقی میشود که طی چند وقت اخیر با معضل و چالشهای بسیار زیادی دست و پنجه نرم میکند. به گزارش ایسکانیوز؛ تمام اقشار جامعه به این امید و آرزو در ادارات دولتی مشغول بهکار میشوند که بعد از دوره بازنشستگی […]
صندوق بازنشستگی؛ خانهای بر روی آب برای بازنشستگان کشور
موضوع صندوقهای بازنشستگی کشور جزو مسایلی تلقی میشود که طی چند وقت اخیر با معضل و چالشهای بسیار زیادی دست و پنجه نرم میکند.
به گزارش ایسکانیوز؛ تمام اقشار جامعه به این امید و آرزو در ادارات دولتی مشغول بهکار میشوند که بعد از دوره بازنشستگی از مزایای آن برخوردار شوند، متأسفانه روزبهروز بر تعداد بازنشستگان کشور اضافه میشود و پوشش حمایتی برای این افراد بسیار پایین است، در صورتیکه حمایت دولت نباشد وضعیت صندوقها بدتر از وضع موجود خواهد شد.
این امر مهم بیانگر این است که دولت برنامه مفصلی در این خصوص ندارد و هر روز با اما و اگرها و البته وعدههای توخالی به بازنشستگان، آنها را ساکت نگه میدارد، چرا مگر این اقشار تاکنون خدمات شایستهای را برای کشور انجام ندادند که اکنون این قشر در جامعه مورد تضعیف قرار گرفتهاند.
بسیاری از نمایندگان مجلس معتقدند که در ابتدا قرار بود وضعیت صندوقها از طریق واگذاری شرکتها به صندوقهای بازنشستگی بهبود یابد اما متأسفانه شرکتها به دلیل زیانده بودن نه تنها مشکلات صندوق را برطرف نکردند بلکه مشکلی بر مشکلات صندوقها اضافه کردند.
گفتنی است، برخی از کارشناسان و نمایندگان مجلس وضعیت نامساعد صندوقهای بازنشستگی را ناشی از مشکلات موجود در صندوقها میدانند و معتقدند تا زمانی که متناسبسازی در میزان حقوق دریافتی بازنشستگان و نیز کارمندان ایجاد نشود، چنین وضعی در صندوقها حاکم است و نمیتوان شاهد بهبود وضعیت صندوق و نیز بازنشستگان کشور بود.
در حال حاضر با توجه به معضلی که در صندوقهای بازنشستگی به وجود آمده انتظار بسیاری از مسؤولان، ورود دولت به این ماجرا است تا با اتخاذ تدابیر خود اقدام به سر و سامان دادن وضع صندوقها و نیز بازنشستگان کند.
سلمانخدادادی، رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شوراى اسلامی در گفتوگو با ایسکانیوز با اشاره به آخرین وضعیت صندوقهای بازنشستگی در کشور گفت: در حال حاضر ۱۸ صندوق در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۷ صندوق ورشکسته و تنها یک صندوق در حال فعالیت است.
او با بیان اینکه این صندوقها قادر به تأمین حقوق بازنشستگان خود نیستند، بیانکرد: حقوق بازنشستگان توسط دولت پرداخت میشود، براساس قانون بازنشستگی زمانى که فردی بازنشست میشود، دولت هیچ مسؤولیتی در قبال پرداخت حقوق فرد ندارد و حقوق باید توسط صندوقی که فرد بازنشست شده است پرداخت شود.
خدادادی افزود: متأسفانه به دلیل عملکرد اشتباه گذشته تمام صندوقها در ایران، وضعیت صندوقها به جایی رسیده که اکنون ۱۷ صندوق با وضعیت نامساعد همراه هستند.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که فردی بازنشسته میشود، تنها ردیف حقوقی فرد موردنظر تغییر میکند بدینصورت که از یک سازمانی منفک و به ردیف دیگری منتقل شده و دولت در قالب ردیف دیگر حقوق فرد را به عنوان بازنشسته پرداخت میکند، بنابراین این امر زنگ خطری براى تهدید کشور ایران است.
او گفت: اعتبارات کشور باید به صورت ۷۵ درصد به ۲۵ درصد باشد، یعنى ۷۵ درصد از اعتبارات به اعتبارات عمرانی و ۲۵ درصد دیگر به اعتبارات جاری اختصاص یابد.
خدادادى با بیان اینکه اعتبار تعلق گرفته در بودجه سال ٩٧ به میزان ۳۴۶ هزارمیلیارد تومان است، افزود: درصورتى که ٢٥ درصد از این میزان به اعتبارات جارى و ٧٥ درصد دیگر به اعتبارات عمرانی اختصاص پیدا نکند، چشمانداز کشور ورشکسته است.
او با اشاره به اینکه اعتبارات کنونی کشور ۹۰ درصد به ۱۰ درصد است، گفت: در حال حاضر ۹۰درصد از اعتبارات کشور به اعتبارات جاری و ۱۰درصد دیگر به اعتبارات عمرانی تعلق گرفته که با توجه به این روند باید به وضعیت اقتصادی کشور گریست و تدابیری را نسبت به بهبود وضع موجود در نظر گرفت.
به گفته رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامى؛ یکی از عواملی که باعث ایجاد وضعیت حاد در کشور شده، وضعیت اسفناک صندوقهای بازنشستگی است که بسیار نگرانکننده هستند.
وی اظهارداشت: در حال حاضر پرداخت حقوق بازنشستگان منجر به فلج شدن اقتصاد کشور شده است و در صورت ادامه این روند تمام درآمد کشور صرف حقوق کارمندان و بازنشستگان خواهد شد.
خدادادی با اشاره به متناسب شدن میزان حقوق دریافتى شاغلان و بازنشستگان کشور گفت: هنوز حقوقی برای کارمندان و بازنشستگان فعلی خود نداریم، بازنشستگان کشور در جریان هستند که دولت برای پرداخت حقوق با مشکل مواجه است و براساس بررسیهای انجام شده فاصله بین دریافت بین بازنشستگان با یکدیگر و کارمندان با بازنشستگان فاصله بسیار زیادی است.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه ششم توسعه، دولت را موظف به همسانسازی میزان حقوق دریافتی بازنشستگان و کارمندان کردیم که دولت مرحله اول این اقدام را انجام داده و مصوب شد که تا پایان سال ۹۶ حداقل حقوق بازنشستگان را به دو میلیون تومان برساند اما در ادامه از باقى اقدامات لازم صرف نظر کرد.
وی اظهارداشت: دولت در برنامه ششم موظف به متناسب کردن حقوق دریافتی بازنشستگان با دریافتی کارمندان است که این تناسب نباید بیشتر از ۱۵ درصد باشد، بدینصورت که کارمندان و بازنشستگان باید ۱۵ درصد تفاوت در میزان دریافت حقوق دریافتی داشته باشد.
خدادادی گفت: تا قبل از سال ۹۶ حقوق دریافتی برخی از بازنشستگان به میزان ۷۰۰ هزار تومان بود این در حالیست که در همان زمان حقوق دریافتی برخی از کارمندان حدود ۵ میلیون تومان بود، بنابراین دولت در سال ۹۷ باید نسبت به همسانسازی حقوق دریافتى اقدام کند.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: براساس جلساتی که بازنشستگان با دولت داشتند نوبخت قول داد تا میزان حقوق دریافتی را یکسانسازی کند اما بعد از ارایه بودجه مشاهده کردیم که مبلغ بسیار ناچیزی برای یکسانسازی اختصاص داده شده و متأسفانه ردیفهای خاصی را برای یکسانسازی در نظر گرفتند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق دریافتى بازنشستگان مورد نیاز است، گفت: در لایحه بودجه چیزی حدود یکهزار میلیارد تومان برای یکسانسازی اختصاص داده شده است که باید گفت با این میزان نمیتوان انتظار یکسانسازی را داشت و همچنان این اختلافات و نارضایتیها وجود خواهد داشت.
خدادادی با تأکید بر اینکه صندوقهای بازنشستگی در تمام دنیا نه تنها عاملى براى تهدید نیستند بلکه به عنوان فرصتی تلقی میشوند، گفت: در بسیاری از کشورها از صندوقها در پروژههایی که دولت قدرت سرمایهگذاری ندارد در راستای توسعه و عمرانی کشور استفاده میشود، بنابراین از این طریق قدمهای مؤثری را جهت پیشرفت کشور برمیدارد.
او در پایان گفت: یک روز تأخیر برای رفع مشکلات صندوقها زیانبار و به ضرر کشور است، بنابراین باید برطرف کردن مشکلات موجود را در اولویت کار قرارداد.
در ادامه روحا…باباییصالح، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با ایسکانیوز با اشاره به مشکلات موجود در صندوقهای بازنشستگی گفت: در حال حاضر تمامی صندوقها نیز بدهکار هستند و در وضعیت نا بهسامانی به سر میبرند.
او در ادامه بیانکرد: اکنون اطلاعات دقیقى نسبت به اعتبارات شرکتها در دست نیست، بنابراین نمیتوان بهطور دقیق نام شرکتی را به عنوان صندوقی که با روند نامناسبی به فعالیت پرداخته است، اعلام کرد.
بابایی صالح اظهارداشت: شنیدهها حاکی از وضعیت نامساعد صندوقها اعم از صندوق بازنشستگی و نیز تأمین اجتماعی است، در حال حاضر صندوقها از لحاظ پرداخت مشکل دارند و دلیل آن یکسری از مباحثی است که بیشتر باید مورد بررسی قرار گیرند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تأکید بر نامتناسب بودن میزان تعداد بازنشستگان و نیز شاغلان در کشور گفت: در زمان دولت احمدینژاد پروژههایى ارایه شد با این عنوان که افراد با ۲۵ سال و ٣٠ روز سابقه کار بازنشست خواهند شد که بدینترتیب ۵ سال را به عنوان ارفاقی حساب کردند، این امر به عنوان یکی از عواملی بود که باعث شد صندوق بازنشستگی با برخی معضلها همراه شود.
به گفته او؛ مشکلاتی که در صندوقها به دلیل برخی از تصمیمات اتخاذ شده و تحت تأثیر برخى عوامل ایجاد شد باید به نوعى مدیریت شوند تا بتوان از این طریق درآمدزایی کرد.
بابایی صالح افزود: صندوقهای بازنشستگی کشوری، شرکتهایی را در اختیار دارند که در حال درآمدزایی هستند، بنابراین باید ضمن حداکثر استفاده از شرکتها، هزینههای موجود را کاهش دهند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه صندوقها باید قادر به نهایت استفاده از شرکتهای در اختیار خود باشند، خاطرنشانکرد: دولت باید برنامهاى را در دستور کار قرار دهد تا بتواند به اندازه توان خود از صندوقها حمایت کند و چارهای بیندیشد تا مشکلات موجود برطرف شود.
او به هزینه مضاعف برخی از شرکتها تأکیدکرد و گفت: شرکتها باید تلاش کنند تا برخی از هزینههاى غیرضرورى را با مدیریت کاهش دهند و علاوه بر پیشروى به سمت کسب درآمد برنامهاى را براى نجات از این شرایط بحرانى در پیش گیرند.
باید دید تلاشهای دولت و نظارت و قانونگذاری بهارستانیها بر جان این صندوق و بازنشستگانی که به آن چشم امید دارند، به کجا خواهد انجامید و میزان حمایت از این قشر با توجه به شرایط روز اقتصادی کشور در دولت دوازدهم چه تفاوتی خواهد کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.