درختانی که آب تالابهای پلدختر را سر میکشند روند نابودی تالابهای پلدختر روزبهروز سریعتر میشود تا این بار خبر از کاشت درختان آبدوست در حریم این تالابها به گوش برسد. به گزارش مهر، استان لرستان میزبان تالابهایی است که بهرغم دارا بودن عمری نزدیک به ۱۱هزار سال خود را تا قرن معاصر حفظ کردهاند و […]
درختانی که آب تالابهای پلدختر را سر میکشند
روند نابودی تالابهای پلدختر روزبهروز سریعتر میشود تا این بار خبر از کاشت درختان آبدوست در حریم این تالابها به گوش برسد.
به گزارش مهر، استان لرستان میزبان تالابهایی است که بهرغم دارا بودن عمری نزدیک به ۱۱هزار سال خود را تا قرن معاصر حفظ کردهاند و حال با دستاندازی بشر امروزی در مسیر نابودی قرار گرفتهاند.
تالابها بهترین و مهمترین مخازن ژن گیاهی و جانوری روی زمین هستند که کاربری آنها بهعنوان تفریحگاه، تفرجگاه، شکارگاه و صید محسوب میشوند.
تغییر کاربری اراضی تالابی، عدم رعایت حقابه طبیعی محیطهای طبیعی از سوی مجریان مختلف طرحهای آبی، عدم ملاحظات زیستمحیطی در پروژههای عمرانی، ورود آلایندههای مختلف بیولوژیکی شیمیایی و فیزیکی به محیطیهای تالابی، شکار و صید غیرمجاز، خشکسالیها و بهرهبرداری بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی ازجمله تهدیدات پیش روی تالابها محسوب میشود.
تالابها بهعنوان یکی از بارزترین زیباییهای خلقت مفیدترین و درعینحال بدبیارترین اکوسیستمهای طبیعت هستند که بهنوعی میتوان آنها را شاهکار خلقت به شمار آورد، این بار خبر از کاشت درختان آبدوست در حریم تالابهای پلدختر به گوش میرسد، درختانی که شیره جان این تالابها را میمکند و موجب خشک شدن آنها شدهاند.
در این زمینه، نعمتا…دستیاری، فرماندار پلدختر با اشاره به کاشت درختان «اکالیپتوس» در حریم تالابهای ولیعصر (عج) پلدختر عقیده دارد: «اکالیپتوس» یکی از درختان آبدوست است و بهشدت آب مصرف میکند و ریشه آن موجب کشش آبهای زیرزمینی و تالابهای به سمت خود میشود.
وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل کاشت آن ازنظر کارشناسان از ابتدا در محیط تالابها کاری غیرکارشناسی و اشتباه محض بوده چراکه «اکالیپتوس» لاغراندام است و رشد چندانی هم ندارد.
فرماندار پلدختر افزود: بنابراین توسط منابع طبیعی و با بحث کارشناسی شده تصمیم گرفته شد درختانی با سازگاری بیشتر و نیاز آبی کمتر جایگزین این درختان در حریم تالابها شوند
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.