بچه‌ماهی‌هایی که هرگز به دریا نمی‌رسند

  صیادان غیرمجاز نمی‌گذارند بچه‌ماهی‌های برخی از رودخانه‌های گیلان به دریا برسند. به گزارش ایسنا، با پایان فصل ۶ ماهه صید از دریای خزر، ماهیان استخوانی به ویژه ماهی سفید به‌طور غریزی به رودخانه‌های منتهی به خزر مهاجرت می‌کنند تا تخم ریزی و زادآوری کنند، اما صیادان غیرمجاز آرامش تخم‌ریزی آنان را به کابوس تبدیل […]

 

صیادان غیرمجاز نمی‌گذارند بچه‌ماهی‌های برخی از رودخانه‌های گیلان به دریا برسند.

به گزارش ایسنا، با پایان فصل ۶ ماهه صید از دریای خزر، ماهیان استخوانی به ویژه ماهی سفید به‌طور غریزی به رودخانه‌های منتهی به خزر مهاجرت می‌کنند تا تخم ریزی و زادآوری کنند، اما صیادان غیرمجاز آرامش تخم‌ریزی آنان را به کابوس تبدیل می‌کنند.

برای حفظ ذخایر ماهیان خزر هرسال حدود ۱۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی در رودخانه‌های منتهی به دریا رهاسازی می‌شود، اما ۹۰ درصد این ماهیان در دوران بچگی به دام صیادان می‌افتند و هرگز به دریا نمی‌رسند.

براساس قانون، حفاظت از رودخانه‌ها و مقابله با صیادان غیرمجاز برعهده سازمان حفاظت محیط‌زیست است، اما به نظر برخی از طبیعت دوستان گیلانی، مأموران این سازمان آن گونه که باید برخورد قاطعانه‌ای با صیادان غیرمجاز ندارند.

محمدپور، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که قشر زحمتکش محیطبانان برخوردهای جدی با صیادان قاچاق رودخانه‌های گیلان دارند، گفت: محیط‌بانان در همه رودخانه‌های استان حضور مستمر دارند و ادوات غیرمجاز را کشف و ضبط می‌کنند.

وی اضافه کرد: علی‌رغم بضاعت اندک نیرو در سازمان حفاظت محیط زیست گیلان، محیط‌بانان استان در جلوگیری از صید غیرمجاز نقش بسیار مؤثری ایفا می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: امروز پرسنل یگان حفاظت محیط زیست شهرستان صومعه‌سرا طی عملیاتی ۲۴ ساعته اقدام به پاکسازی رودخانه‌های طاهرگوراب، سیاه‌درویشان در محدوده روستای لیفشاگرد (پل ۳ خواهران) و رودخانه‌های کلسر از محدوده روستای میانده تا دهنه کلسر، چمثقال و لاکسار کردند و تعداد ۳ رشته تور زیر آبی، ۷ رشته تور سالیک و ۲۳ رشته تور نامریی کشف و ضبط شد.

وی ادامه داد: شهرستان صومعه سرا با دارا بودن ۸ رودخانه مهم که به تالاب می‌ریزند هر ساله در این موقع از سال مکان مناسبی برای تخم ریزی انواع ماهیان علی‌الخصوص کولی و ماهی سفید است که جهت حفظ این گونه‌های با ارزش و پیشگیری از تخلفات صید، پرسنل یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان صومعه‌سرا به صورت شبانه‌روزی عملیات مستمر گشت و پاکسازی از مناطق تحت حفاظت شهرستان را انجام می‌دهند.

محمدپور در ادامه از پاکسازی رودخانه دیناچال از صیادان غیرمجاز خبر داد و گفت: اکیپی متشکل از پاسگاه مرزی -دریایی شفارود، پایگاه حفاظت آبزیان شفارود و یگان حفاظت محیط‌زیست رضوانشهر مصب رودخانه دیناچال را از صیادان غیرمجاز پاکسازی کردند و در این خصوص ۲ رشته تور زیر آبی، ۷ رشته تور سالیک کشف و ضبط و یکدستگاه وانت نیسان نیز که در حال بارگیری شن و ماسه غیرمجاز از مصب رودخانه بود متوقف و به پارکینگ منتقل شد.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از جمع‌آوری آلات صیادی در شلمانرود شهرستان لنگرود خبر داد و گفت: علی‌رغم ممنوعیت متأسفانه همچنان مشاهده می‌شود که افراد در برخی مناطق با گستردن دام‌های زیرآبی و دیگر روش‌ها اقدام به صید غیرمجاز می‌کنند و ما نیز به شدت با آن‌ها برخورد می‌کنیم.