پیشنهاد تهاتر بهره مالکانه سنگ‌آهنی‌ها با هزینه اکتشافات جدید

پیشنهاد تهاتر بهره مالکانه سنگ‌آهنی‌ها با هزینه اکتشافات جدید معاون مالی و اقتصادی سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات : در شرایط فعلی اقتصاد هزینه‌های دولت و درآمد‌ها همخوانی ندارد و علی‌القاعده سهم این بخش در بودجه دولت آنچنان نخواهد بود. به گزارش بورس ۲۴ یکی از فرصت‌هایی که در شرایط حال حاضر می‌توان از آن […]

پیشنهاد تهاتر بهره مالکانه سنگ‌آهنی‌ها با هزینه اکتشافات جدید

معاون مالی و اقتصادی سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات : در شرایط فعلی اقتصاد هزینه‌های دولت و درآمد‌ها همخوانی ندارد و علی‌القاعده سهم این بخش در بودجه دولت آنچنان نخواهد بود.

به گزارش بورس ۲۴ یکی از فرصت‌هایی که در شرایط حال حاضر می‌توان از آن بهره برد را می‌توان استفاده از پتانسیل شرکت‌های مطرح بورسی همچون گل‌گهر دانست به این معنی که دولت شرایطی را فراهم کند تا شرکت‌ها خود برای بقای خود تلاش کنند و دولت امکانات لازم را در اختیار آنها قرار دهد. با توجه به شرایط که دوران‌گذار از تحریم و قیمت‌های کاهشی سنگ‌آهن است این پتانسیل برای شرکت‌ها ایجاد شده تا بتوانند علاوه بر تولید مطالعه و برنامه‌ریزی برای اکتشاف و بهره‌برداری از پهنه‌های جدید معدنی را در دستور کار خود قرار دهند، این پیشنهاد برای دولت می‌توان مفید باشد، دولت به عنوان بخش نظارتی بر عملکرد شرکت‌های سنگ‌آهنی نظارت می‌کند و هزینه‌های اکتشاف را با بهره مالکانه تهاتر می‌کند در عوض این شرکت‌ها با توجه به افزایش تولید‌هایی که پس از اکتشاف‌ها خواهند داشت با پرداخت مالیات در زمان تولید و هزینه‌هایی که در راستای مسؤولیت‌های اجتماعی خود خواهند داشت هم درآمد دولت را افزایش می‌دهند، هم ارزآوری را و هم مسأله‌ای به نام بیکاری در مناطق مختلف کشور کاهش می‌یابد…

یکی از برنامه‌های کشور در افق ۱۴۰۴ تولید ۵۵میلیون تن فولاد است، برنامه‌ای که در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های فعال در این حوزه در حال آماده‌سازی اقدامات لازم جهت ایجاد خطوط تولید و امکانات تکنولوژیکی برای افزایش تولید هستند. اما مسأله اصلی برای تولید هر چیزی ماده اولیه آن است، سنگ‌آهن ماده اصلی تولید فولاد است که میزان استحصال فعلی آن حدود ۴۵ میلیون تن است و افزایش تولید علاوه بر افزایش تولید کارخانه‌های سنگ‌آهنی نیازمند اکتشاف پهنه‌های جدید معدنی است.

اکتشاف معدن عموماً در همه جای جهان با هزینه‌های بالایی همراه است و اصولاً کشور‌ها برای جلب سرمایه‌گذار بسته‌های حمایتی برای اکتشاف پهنه‌های جدید معدنی را ایجاد می‌کنند یا خود بخش قابل توجهی از هزینه‌ها را تقبل می‌کنند.

در سال‌های اخیر دولت به منظور اکتشاف معادن هزینه‌هایی انجام داده و پس از کشف پهنه‌های معدنی مجوز بهره‌برداری از معادن را به شرکت‌های فعال در این حوزه اعطا و ما به ازای آن بهره مالکانه اخذ می‌کند، اما شرکت‌های بزرگ فعال و سرمایه‌گذار در این بخش مانند شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به منظور پیشبرد اهداف خود بسته‌های پیشنهادی به منظور سرمایه‌گذاری گسترده در بخش معدن را به مجلس فرستاده تا بتواند در راستای نیل به اهداف ملی فعال‌تر عمل کند.

وقتی سنگ‌آهنی‌ها مکتشف می‌شوند…

مرتضی‌علی‌اکبری، معاون مالی و اقتصادی سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص بسته پیشنهادی مجموعه به مجلس گفت: همان‌طور که می‌دانید «ومعادن» شرکت توسعه و معادن یکی از شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری در بخش معادن و فلزات است که سهامدار عمده غول‌های معدنی گل‌گهر و چادرملو است. بنابراین این مجموعه پتانسیل سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف معدن سنگ آهن را داراست و نیازمند ایجاد راهکارهایی برای پوشش هزینه‌های این بخش است.

وی گفت: با توجه به برنامه ششم توسعه کشور مواردی همچون حمل و نقل، محیط‌زیست، مسأله آب و معدن در اولویت‌های اجرایی کشور قرار دارد. از طرفی کشور با توجه به ساختار انسانی که دارد با چالش اشتغال هم روبه‌روست بنابراین دولت با حمایت از بخش خصوصی به منظور اکتشاف پهنه‌های جدید معدنی و بهره‌برداری از این معادن می‌تواند علاوه بر تحقق برنامه افق ۱۴۰۴ بخشی از مشکل اشتغال را نیز مرتفع کند.

علی‌اکبری گفت: با توجه به بعد اقتصادی تولید فولاد در کشور و برنامه‌های آتی، توجه دولت به این صنعت جلب شده است. این صنعت به واسطه موارد مصرفی تولیدات آن در بخش‌های مختلف و ارزآور بودن، پتانسیل خوبی برای افزایش در آمد و اشتغالزایی در کشور ایجاد خواهد کرد. از طرفی شرکت‌های بزرگ فعال در این حوزه عمدتاً در بازار سرمایه دارای سهامداران حقیقی و حقوقی هستند که این شرایط منجر می‌شود نقدینگی نیز به سمت سرمایه‌گذاری بیش‌تر در سهام این شرکت‌ها روانه شود و این شرکت‌ها بتوانند با جذب سرمایه‌های جدید پروژه‌های خود را تسریع کنند.

یک پیشنهاد قابل تأمل…

وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از غول‌های بزرگ سنگ‌آهن کشور که توانست از چالش عظیم سنگ‌آهن ۲۰ دلاری با راهکارهایی چون کاهش هزینه‌های تولید موفق خارج شود این امکان را دارد تا از فرصت پیش آمده که بازارهای جهانی روی خوش به این صنعت نشان داده‌اند و حذف بخشی از تحریم‌ها، شرکت با استفاده از پتانسیل‌های موجود در خارج و داخل اقدام به اکتشاف پهنه‌های جدید سنگ‌آهن داشته باشد و پرداخت بهره مالکانه با هزینه اکتشاف بین دولت و شرکت‌ها تهاتر شود و دولت به جای هزینه در این بخش مقام ناظر باشد.

علی‌اکبری گفت: در شرایط حال حاضر کشور ظرفیت تولید ۳۰ میلیون تن فولاد را دارد که حدوداً ۲۰ میلیون تن از این ظرفیت فعال است، در صورتی‌که برنامه تولید ۵۵ میلیون تن محقق شود، کشور نیازمند ۱۳۰ میلیون تن سنگ‌آهن خواهد بود که در صورت نبود این میزان تولید کشور واردکننده سنگ‌آهن خواهد شد.

 

وی ادامه : در شرایط فعلی اقتصاد هزینه‌های دولت و در آمد‌ها همخوانی ندارد و علی‌القاعده سهم این بخش در بودجه دولت آنچنان نخواهد بود. یکی از فرصت‌هایی که در شرایط حال حاضر می‌توان از آن بهره برد را می‌توان استفاده از پتانسیل شرکت‌های مطرح بورسی همچون گل‌گهر دانست به این معنی که دولت شرایطی را فراهم کند تا شرکت‌ها خود برای بقای خود تلاش کنند و دولت امکانات لازم را در اختیار آنها قرار دهد. با توجه به شرایط که دوران‌گذار از تحریم و قیمت‌های کاهشی سنگ‌آهن است، این پتانسیل برای شرکت‌ها ایجاد شده تا بتوانند علاوه بر تولید مطالعه و برنامه‌ریزی برای اکتشاف و بهره‌برداری از پهنه‌های جدید معدنی را در دستور کار خود قرار دهند، این پیشنهاد برای دولت می‌توان مفید باشد، دولت به عنوان بخش نظارتی بر عملکرد شرکت‌های سنگ‌آهنی نظارت می‌کند و هزینه‌های اکتشاف را با بهره مالکانه تهاتر می‌کند در عوض این شرکت‌ها با توجه به افزایش تولید‌هایی که پس از اکتشاف‌ها خواهند داشت با پرداخت مالیات در زمان تولید و هزینه‌هایی که در راستای مسؤولیت‌های اجتماعی خود خواهند داشت هم درآمد دولت را افزایش می‌دهند، هم ارزآوری را و هم مسأله به نام بیکاری در مناطق مختلف کشور کاهش می‌یابد