التیام درد به قیمت ابتلا به زخم معده عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مصرف مسکنهای ضد التهابی مانند بروفن، ژلوفن، ناپروکسن و داروهای ضد پلاکت و ضد انعقادی مثل آسپرین و پلاویکس و وارفارین از علل مهم ایجاد زخم معده هستند که مصرف آنها باید با تجویز پزشک انجام شود. به گزارش […]
التیام درد به قیمت ابتلا به زخم معده
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مصرف مسکنهای ضد التهابی مانند بروفن، ژلوفن، ناپروکسن و داروهای ضد پلاکت و ضد انعقادی مثل آسپرین و پلاویکس و وارفارین از علل مهم ایجاد زخم معده هستند که مصرف آنها باید با تجویز پزشک انجام شود.
به گزارش ایرنا، زخم معده به جراحات دردناکی گفته میشود که در جداره داخلی معده یا قسمت آغازین روده کوچک که اثنی عشر نامیده میشود وجود دارد. هرگاه تعادل بین اسید معده و سد دفاعی مخاط معده بر هم میخورد، زخم معده ایجاد میشود.
دکتر محمد امانی در این رابطه اظهار کرد: زمانی که از این داروها استفاده میشود، لایه دفاعی معده ضعیف میشود و جریان خون رسانی به آن کاهش پیدا میکند. در نتیجه اسید به داخل مخاط معده نفوذ کرده و زخم ایجاد میشود.
وی بیان کرد: زخم معده ناشی از مصرف مسکن اغلب بدون علامت و بدون درد بوده و تظاهرات اولیه آن ممکن است به صورت خونریزی مشاهده شود. گاه به دنبال مصرف حتی یک عدد مسکن، خونریزی ایجاد شده، بدون اینکه فرد حتی دردی داشته باشند.
فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: البته مصرف مسکنها گاهی با سوءهاضمه و زخمهای متعدد در معده خود را نشان میدهد. زخمهای ناشی از داروها، خوش خیم بوده و بدخیم یا سرطانی نمیشوند.
امانی گفت: مصرف مداوم مسکنها مانند بروفن، ژلوفن و آسپرینها، باید تجویز پزشک انجام گیرد. شاید برای کنترل درد بدن، استامینوفن داروی مناسب تری از سایر داروهای ضد درد باشد.
وی ادامه داد که هر چه سن بالاتر باشد، عوارض ناشی از مسکنها در بدن بیشتر میشود و به همین دلیل باید از مصرف بیرویه آنان بشدت جلوگیری کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.