نگاهی به سیاستهای ضدمحیطزیستی رییسجمهور آمریکا دونالدترامپ، رییسجمهوری آمریکا، همچنان اصرار شدیدی بر تولید سوختهای فسیلی دارد. آنهم در شرایطی که تحلیلهای علمی این تخلیه فاجعهبار نفتی را عامل بروز آلودگی هوا، سیل، طوفان، خشکسالی و آتشسوزی میدانند. گرمایش جهانی، دسیسه دشمنان و فریبکاران! از نخستین روزهای پس از پیروزی او در انتخابات خروج از […]
نگاهی به سیاستهای ضدمحیطزیستی رییسجمهور آمریکا
دونالدترامپ، رییسجمهوری آمریکا، همچنان اصرار شدیدی بر تولید سوختهای فسیلی دارد. آنهم در شرایطی که تحلیلهای علمی این تخلیه فاجعهبار نفتی را عامل بروز آلودگی هوا، سیل، طوفان، خشکسالی و آتشسوزی میدانند.
گرمایش جهانی، دسیسه دشمنان و فریبکاران!
از نخستین روزهای پس از پیروزی او در انتخابات خروج از توافقنامه پاریس، اقدامی در راستای این بهانه بود که موضوع گرمایش جهانی را ساخته و پرداخته رقبای آمریکا – علیالخصوص چین – میدانست. او با این تصمیم، در عمل آینده تحقق اهداف توافق پاریس را نیز در سایه سیاستهای ضد محیطزیستی خود قرارداد. چراکه آمریکا به عنوان یک کشور صنعتی نقش قابل توجهی در تولید و انتشار گازهای گلخانهای در جهان دارد و تحقیقات سازمانهای علمی جهانی نشان میدهد که انتشار بیرویه گازهای گلخانهای در تغییرات آب و هوایی نقش مخربی ایفا میکند. با این وجود اما دونالدترامپ با سماجت تمام پشت سر عقاید ضد محیطزیستی خود ایستاد و از آنها دفاع کرد. او معتقد است که مصرف سوختهای فسیلی در تشدید گرمایش جهانی نقشی ندارد و تنها جمعی از دانشمندان فریبکار و دوستداران متعصب محیطزیست در این میانه به این باور غلط دامن زدهاند.
فروش بطریهای پلاستیکی آزاد!
او در راستای پافشاری و دفاع از این عقاید ضد محیطزیستی خود چندی پیش نیز تصمیم گرفت تا ممنوعیت فروش بطریهای پلاستیکی آب را در برخی از معروفترین پارکهای ملی آمریکا لغو کند.
حیوانات قطبی را شکار کنید!
در اوایل سال جاری، دونالدترامپ دستوری مبنی بر آزاد کردن حق شکار در مناطق قطب شمال و آلاسکا صادر کرد. براساس این دستور، شکارچیان میتوانند خرسهای قطبی که در خواب زمستانی هستند و همچنین توله گرگهای قطبی را شکار کرده و از آن بدتر اینکه براساس بخشنامه و قانون جدید ترامپ، شکارچیان میتوانند با استفاده از بالگرد به شکار جانوران قطبی بهطور نامحدود بپردازند.
اتمسفر زمین، قربانی سیاستهای مالی!
اما شاید بتوان گفت نگرانکنندهترین سیاست ترامپ در راستای جنگ مداوم و قدرتمند او با محیطزیست، مسأله معدنکاوی نفت و گاز در اعماق اقیانوسها باشد. باید دانست که کف اقیانوس در ایالات متحده آمریکا، ذخیرهگاه حداقل ۹۰ میلیارد بشکه نفت و ۴۰۰ هزار میلیارد فوت مکعب گاز طبیعی است. با این حساب میتوان حدس زد که سوزاندن این مقدار سوخت فسیلی، بیش از ۵۰ میلیارد تن CO2 به اتمسفر جهان میافزاید. همچنین میزان زیادی از این دیاکسیدکربن جذب آب دریا میشود و آن را اسیدی میکند. اما ترامپ و همفکرانش تنها دلارهای نهفته در دل اقیانوسها را میبینند و به هوایی که مردم جهان باید آن را تنفس کنند، کاری ندارند. دونالدترامپ با دستور لغو سرمایهگذاری در حفاری دریایی که توسط اوباما صادر شده بود، مخالفت کرد و دستور حفاری در مناطق دریایی آمریکا را صادر کرد و برای اکتشافات مورد نظرش شرایط اعطا مجوز ایجاد کرد.
«کاهش مقررات و کنترل هزینههای نظارتی»، «ارتقای استقلال انرژی و رشد اقتصادی» و «گسترش تاریخی حفاریهای دریایی» نیز از دیگر سیاستهای ضدمحیطزیستی رییسجمهور آمریکا برای دستیابی به منافع شخصی است.
با این وصف به نظر میرسد جهان با وجود ترامپ، راهی دشوار برای رسیدن به آبوهوایی پاک دارد. گویی «محیطزیست» قربانی درجه اول سیاستها و قدرتنماییهای خودخواهانه دولتمردان آمریکا است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.