در ۷ ماه سالجاری مجوز اکتشاف ذخیره معدنی بیش از ۲۶۳ میلیون تن توسط وزارت صمت صادر شد وزارت صنعت، معدن و تجارت طی دوره ۷ ماهه (منتهی به مهرماه) تعداد ۲۹۴ فقره مجوز گواهی کشف با تناژ ذخیره قطعی افزون بر ۲۶۳ میلیون تن را صادر کرد. به گزارش ایرنا، بر پایه جدول آماری […]
در ۷ ماه سالجاری
مجوز اکتشاف ذخیره معدنی بیش از ۲۶۳ میلیون تن توسط وزارت صمت صادر شد
وزارت صنعت، معدن و تجارت طی دوره ۷ ماهه (منتهی به مهرماه) تعداد ۲۹۴ فقره مجوز گواهی کشف با تناژ ذخیره قطعی افزون بر ۲۶۳ میلیون تن را صادر کرد.
به گزارش ایرنا، بر پایه جدول آماری وزارتخانه یاد شده، هزینه عملیات اکتشافی ذخایر مزبور بیش از ۳۳۱ میلیارد ریال برآورد شده است.
جمهوری اسلامی ایران دارای حدود ۶۰ میلیارد تن ذخیره اکتشافی است که حدود ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است .
بررسی عملکرد استانهای کشور از نظر تعداد مجوز گواهی کشف نشان میدهد که به ترتیب یزد، خراسانرضوی و اصفهان به همراه فارس (مشترک) رتبههای اول تا سوم را در این زمینه به خود اختصاص دادهاند.
همچنین استانهای گیلان و بوشهر (مشترک) با صدور یک مجوز و کهگیلویه و بویر احمد با دو فقره جواز کمترین سهم را در این ارتباط داشتند .
براساس آمارهای بینالمللی ایران از نظر ذخیره اکتشافی در بین کشورهای جهان رتبه چهاردهم را به خود اختصاص داده است.
علاوه بر این، از لحاظ تناژ ذخیره قطعی نیز استان فارس با بیش از ۵۰ میلیون و ۲۱ هزار تن، آذربایجانشرقی با افزون بر ۲۹ میلیون و ۴۷ هزار تن و چهارمحال و بختیاری با بیش از ۱۵ میلیون و ۶۵۳ هزار تن به ترتیب بیشترین سهم را در این زمینه داشتند.
همچنین استانهای سیستان و بلوچستان، ایلام و جنوب استان کرمان به ترتیب با ۴۸۷ هزار تن، ۶۸۲ هزار تن و بیش از یک میلیون و ۴۷۱ هزار تن کمترین ذخیره قطعی معدنی را در مجوزهای صادره در دوره این گزارش داشتند.
ایران با ۶۸ نوع مادهمعدنی اکتشافی در بین کشورهای جهان از لحاظ تنوع ذخیرهمعدنی رتبه دهم را داراست.
سهم بخش معدن کشورمان در تولید ناخالص داخلی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱٫۱ درصد اعلام شده و ارزش همین بخش در تولید ناخالص داخلی در صورت فراوری به ۶٫۵ درصد میرسد.
متخصصان تاکید دارند، ارزش اصلی در بخش معدن بعد از استخراج ماده معدنی و در مرحله فراوری صورت میگیرد.
اکنون در ایران آن قسمت از معادن که مطالعات اولیه روی آنها صورت گرفته تا رسیدن به مرحله استخراج، یک روال و مدت زمان ۵ تا ۶ ساله لازم دارد، به ویژه در معادن فلزی، زیرا در معادن فلزی غیرآهنی مثل مس، روی، سرب به علت داشتن شرایط مخصوص ایجاد معدن و استخراج مادهمعدنی زمان بر است.
معادن سنگآهن در مدت زمان مورد نیاز از اکتشاف تا استخراج در حدود ۳ تا ۴ سال برآورد میشود.
پیش از این جعفرسرقینی، معاون امور معادن و صنایعمعدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلامکرد: امروز از محل مطالعه پهنههای اکتشافی حدود ۴۰۰ آنومالی معدنی (ذخیره معدنی) شناسایی شده که از این رقم مناطق جزو مناطق امید بخش ذخایر فلزی هستند که برای تأسیس معادن جدید باید بررسی بیشتر همراه با حفاری در آن مناطق صورت گیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.