سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران عدم حضور پیمانکاران انبوهساز در مناقصه توسعه محله سیروس تهران سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: هدف اصلی بازآفرینی بافتهای فرسوده، توجه به نیازهای عمومی محله و خدمترسانی به ساکنین این بافتهاست. به گزارش آریا، هوشنگعشایری، سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در مراسم کلنگزنی […]
سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران
عدم حضور پیمانکاران انبوهساز در مناقصه توسعه محله سیروس تهران
سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: هدف اصلی بازآفرینی بافتهای فرسوده، توجه به نیازهای عمومی محله و خدمترسانی به ساکنین این بافتهاست.
به گزارش آریا، هوشنگعشایری، سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در مراسم کلنگزنی پروژه ۱۰۰ واحدی محله سیروس با تأکید بر تلاش دولت یازدهم و دوازدهم برای تغییر رویکرد جریان شهری و انتقال پروژه محوری به محله محوری در کشور اظهارداشت: این تغییر نگرش به شدت نیازمند ابزارهای قانونی و محلی بود که خوشبختانه با مدیریت وزیر راه و شهرسازی از آغاز دولت یازدهم این نیازهای اولیه شکل گرفت.
وی تشکیل ستاد ملی بازآفرینی در سطح ملی، استانی و شهرستانی و تهیه سند ملی بازآفرینی را از اتفاقات خوب این دوره دانست و گفت: موضوع بازآفرینی شهری نتیجه ۴ سال تدبیر و اندیشه بوده است که امروز با حمایتهای دولت به عرصه عمل رسیده و در حال احیای مناطق ناکارآمد است.
عشایری تداوم جریان بازآفرینی شهری را خواسته تمام مقامات و مسؤولان کشوری دانست و گفت: امروز به این اجماع رسیدیم که بازآفرینی شهری به جریان عملیاتی تبدیل شود، به همین دلیل برای تحقق آن به تدوین ۳ ابزار مورد نیاز پرداختیم.
سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، ایجاد همدلی بین تمام کنشگران محله در حوزه مدیریت و اجرا را یکی از این ۳ ابزار دانست و گفت: این همدلی که باعث ورود جدی تمام بخشها از جمله دولت، شهرداری، بخش خصوصی و مردم به عرصه عمل شد و تلاش میکند تا در نهایت، به نوسازی و ارتقای زیربناهای کشور و توانمندیهای اجتماعی منجر شود.
عشایری پروژه ۱۰۰ واحدی محله سیروس را نماد استفاده از ابزار دولتی در بافت ناکارآمد اعلام کرد و گفت: طی سالیان گذشته اراضی این پروژه با رویکرد پروژهمحوری تهیه شده بود ولی خوشبختانه امروز با تغییر رویکرد انجام شده توانستیم ضمن استفاده از این اراضی آن را در مسیر کمک به مردم در اختیار توسعهگران قرار دهیم بدون آنکه انتفاعی برای دولت به همراه داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه فعایتهای ما به این پروژه ۱۰۰ واحدی محدود نمیشود، افزود: شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به نمایندگی از وزارت راه و شهرسازی در ۴۰ شهر کشور دارای زمین است و ظرفیت تولید ۲۵ هزار واحد را دارد که این پروژه امروز به عنوان یک الگو در کشور شروع شد تا بستر حرکت به این سمت را ایجاد کند.
همچنین عشایری تأکیدکرد: در محله سیروس، حداکثر تراکم ۱۲۰ درصد و ۴ طبقه خواهد بود که در واحدهای دو طبقه، تراکم به ۶۰ درصد میرسد ضمن اینکه هر واحد مسکونی حیاط اختصاصی حتی در طبقات بالاتر خواهد داشت و این حیاط از دید خانههای جانبی خارج است.
سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: برای اجرای این پروژه مناقصه برگزار کردیم و ۲۴ شرکت اعلام آمادگی کردند که چون شرایط ساخت و ساز را به ۴ طبقه کاهش دادیم در نتیجه ساخت و ساز به صرفه نبود و هیچ یک از پیمانکاران انبوهساز در آن مشارکت نداشتند به همین دلیل بانک مسکن را مجاب کردیم تا در این پروژه حضور داشته باشد.
عشایری مدل طراحی پروژه مذکور را مدل زندگی حاکم بر محلات اعلام کرد و گفت: ما در این مدل هیچگونه انتفاعی برای دولت در نظر نگرفته و قصد داریم تا واحدهای ساختمانی را به سبک خانههای قدیمی که دارای حیاط اختصاصی بودند با بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا بسازیم.
سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در پایان رویکرد محله محوری بازآفرینی شهری را عاری از هرگونه نگاه سوداگرانه در شهر دانست و گفت: قطعاً نگاه ما در این سیستم نگاه ویژه به نیازهای عمومی محله و خدمترسانی به ساکنین آن خواهد بود.
این مقام مسؤول حمایت از توسعهگران را اقدامی برای تأمین ابراز مالی پروژههای بازآفرینی دانست و افزود: اگر قرار باشد به هر واحد ۵۰ میلیون تومان تسهیلات بدهیم باید سالانه ۵ هزار میلیارد تومان – نیمی از آن را دولت از محل منابع نزد دولت یا صندوق توسعه ملی و با سود صفر درصد و نیمی دیگر را نظام بانکی با سود ۹ درصد تأمین کند تا این برنامهریزی عملیاتی شود.
هدررفت هزاران میلیارد تومان از پول مردم در بیابانها
در همین رابطه عباسآخوندی در مراسم کلنگزنی پروژه ۱۰۰ واحدی محله سیروس به عنوان آغاز طرح پیشگام برنامه ملی بازآفرینی شهری در استان تهران، این پروژه را نوعی تغییر رویکرد در حوزه شهری دانست و گفت: امید داریم که بتوانیم این تغییر رویکرد را در سایر مناطق استان و همچنین شهرهای کشور تأمین دهیم و من بارها به بحث کالایی شدن مردم در ایران، سوداگری شهری و شهرداری تجارت محور اشاره کردم. بهگونهای که میبینیم امروز وضعیت تهران نتیجه همین اوامر و خرید تراکم بوده و قدیمیترین محلات کشور را بدین روز درآورده است.
آخوندی در ادامه بیانکرد: اتفاقات امروز نتیجه تلاشهای قبلی مسؤولان کشور است که چگونه شهر را دستخوش تجارت کرده و تمامی اقدامات در حد یک پروژه و خرید و فروش یک تراکم آن را از بین برده است. به واقع اگر تمامی محلات تهران را از طریق تراکم بفروشیم اتفاق بزرگی روی میدهد؟ یا از سویی دیگر کیفیت زندگی ارتقا پیدا میکند؟
وزیر راه و شهرسازی ارتقای کیفیت زندگی را هدف اصلی دولت دوازدهم در حوزه شهری دانست و گفت: پروژه ۱۰۰ واحدی امروز باید به عنوان یک نمونه در تهران اجرا شده و در نهایت منجر به ارتقای زندگی مردم شود. بهگونهای که آنها بتوانند ضمن لذت بردن از محیط زندگی خود، به آن حس تعلق داشته و تجلی تمامی خاطرات تاریخی و هویت ایرانی خود را در آن پیدا کنند.
وی با تأکید بر اینکه این اقدام آغاز یک تغییر نگرش در شهر و طراحی شهری است، افزود: دولت، مردم و تمامی ساکنین محلات باید بر کشیدن خط بطلان بر تصمیمات و سیاستهای گذشته اقدام کرده و دوران ساخت بیغوله را به پایان برسانند.
به گفته این مقام مسؤول اقداماتی همچون هدررفت هزاران میلیارد تومان از پول مردم در بیابانها و ایجاد فضایی زشت نباید دیگر تکرار شود و باید از بر باد رفتن ثروت ملی در این مناطق جلوگیری گردد.
آخوندی با تأکید بر اینکه باید بار دیگر به هویت ملی خود در ایران بازگردیم، گفت: به واقع شهر باید جایی برای گفتوگو، نفس کشیدن، لذت بردن از ارتباط با همسایگان و برگزاری آیینهای ملی و مذهبی باشد. شهر باید مکانی باشد تا ساکنان آن بتوانند از حال یکدیگر باخبر شوند و این اقدامی است که قطعاً از سوی دولت اجرا نمیشود بلکه باید ضمن سیاستگذاری از سوی دستگاه حاکمیتی توسط مردم و خود شهر اجرا شود.
عضو کابینه دولت دوازدهم در این راستا افزود: ما در این دولت تلاش داریم تا برخلاف سیاستهای گذشته که تنها به ارایه گزارشهای کمی محدود میشد به سمت اقدامات اجرایی برویم تا زندگی مردم را بهتر کرده و تکیه اصلی آن به خود شهروندان و اجتماع باشد. ما نمیخواهیم قیوم مردم باشیم، آنها باید در کاری که میکنند، واقف باشند.
آخوندی در ادامه ضمن ابراز امیدواری نسبت به پیگیری جدی این تغییر نگرش در کشور بیانکرد: بدون شک پس زمینه موجود شهرهای ما شایسته ایران نیست. ما باید ضمن کنارهگیری از تک پروژه به سمت تداوم این تغییر نگرش در سایر شهرهای خود برویم.
به گفته وزیر راه و شهرسازی ما قصد داریم با بهرهگیری از اندیشه محلهمحوری به هویت پیشین محلات خود بازگردیم که خوشبختانه امروز پشتوانههای مالی آن نیز از طریق بانک مسکن ایجاد شده است.
وی این تغییر نگرش را از جهت اقتصادی به شدت سودآور دانست و گفت: روشهای گذشته نه تنها کیفیت محله را ارتقا نمیداد بلکه تنها به فروش تراکم توجه میشد، اما خوشبختانه در این سیستم با وجود آنکه متراژ خانهها کم میشود ولی قطعاً کیفیت زندگی در محلات افزایش پیدا میکند.
این مقام مسؤول در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ابراز تأسف نسبت به فرسوده نامیدن بافتهای تاریخی و فرهنگی شهر تهران بیانکرد: قطعاً سیاستهای غلط گذشته این مناطق را فرسوده کرده و باعث تنزل اجتماعی آنها شده است. ما در این دوره سعی داریم با افزایش این منزلت اجتماعی کاهش تراکمها و کم شدن متراژ خانهها را جبران کنیم که قطعاً مهمترین منبع اقتصادی یک محله همین ارتقای منزلت اجتماعی خواهد بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.