پهنه‌های اکتشافی شناسایی شده توسط ایمیدرو در مرحله واگذاری است

مدیر اکتشاف ایمیدرو خبر داد پهنه‌های اکتشافی شناسایی شده توسط ایمیدرو در مرحله واگذاری است مدیر اکتشاف ایمیدرو در دومین همایش مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: اجرای ۸۲ پروژه در فازهای اکتشاف عمومی، تفصیلی و تکمیلی و شناسایی بیش از ۴۰۰ پهنه جدید در کشور دستاورد این سازمان در […]

مدیر اکتشاف ایمیدرو خبر داد

پهنه‌های اکتشافی شناسایی شده توسط ایمیدرو در مرحله واگذاری است

مدیر اکتشاف ایمیدرو در دومین همایش مدیران سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران گفت: اجرای ۸۲ پروژه در فازهای اکتشاف عمومی، تفصیلی و تکمیلی و شناسایی بیش از ۴۰۰ پهنه جدید در کشور دستاورد این سازمان در بخش اکتشاف طی ۴ سال گذشته بوده است.

 به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی ایمیدرو، علی‌اصغرزاده افزود: با توجه به این‌که سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف زود بازده نیست اما رییس هیأت عامل با حمایت‌های خود از این بخش؛ سیاستی درازمدت را مورد توجه قرارداد که امروز نتایج مثبت آن را در سطح ملی شاهد هستیم و بسیاری از طرح‌ها مورد استقبال بخش خصوصی قرار گرفته است.

وی در تشریح عملکرد ایمیدرو در بخش اکتشاف ضمن اعلام این‌که پهنه‌هایی شناسایی شده توسط این سازمان در مرحله واگذاری است، گفت: اجرای عملیات فازهای شناسایی، پی‌جویی و اکتشاف عمومی در ۲۱ استان شامل ۳۶ پهنه در بیش از ۲۵۰ هزارکیلومتر مربع در گستره کشور و شناسایی بیش از ۴۰۰ پهنه جدید انجام شده است.

مدیر اکتشاف ایمیدرو افزود: اجرای ۸۲ پروژه در فازهای اکتشاف عمومی، تفصیلی و تکمیلی در کشور بر روی مواد معدنی مختلف نظیر آهن، زغال‌سنگ، پلی‌متال، طلا، مس، آنتیموان، سرب و روی، کرومیت، تیتان، نیکل، مولیبدن، باریت، فسفات بوکسیت، عناصر نادر خاکی و شورابه‌ها (پتاس، منیزیم، لیتیوم و…) طی سال‌های گذشته اجرایی شد.

کاهش جهانی سرمایه‌گذاری در اکتشاف

وی در خصوص وضعیت اکتشاف در دنیا اعلام کرد: در طول مدت هر ۳ دهه مصرف موادمعدنی فلزی دنیا دو برابر شده است. عمده اکتشافات در دنیا به ترتیب در بخش آمریکای لاتین با ۲۸ درصد، کانادا(۱۴ درصد)، استرالیا(۱۳درصد) آفریقا (۱۳ درصد)، آمریکا(۷درصد)، کشورهای حوزه پاسفیک(۶درصد) و سایر کشورها(۱۹درصد) بوده است.

مدیر اکتشاف ایمیدرو با بیان این‌که اکتشاف در معادن بزرگ در دنیا کار سخت و رو به کاهش است، ادامه‌داد: در سال ۲۰۱۲ هزینه‌های اکتشافی به بالا‌ترین سطح خود به مبلغ ۳۳ میلیارد دلار رسید. این در حالی است که طی سال‌های گذشته میلادی؛ هزینه‌ها کاهش یافت تا در سال ۲۰۱۶ به حدود ۷ میلیارد دلار رسید.

اصغرزاده افزود: طلا همچنان مهم‌ترین کانسار مورد اکتشاف در دنیاست و به‌طور تاریخی سالیانه ۷۰ – ۸۰ کانسار متوسط در دنیا یافت می‌شود.

وی با اعلام این‌که سال ۲۰۰۷ با اکتشاف ۱۴۹ کانسار بالا‌ترین رکورد اکتشافی را دارد، گفت: هزینه‌های اکتشاف دنیا در دهه اخیر افزایش چشمگیر داشته و تقریباً ۳ برابر شده است. همچنین اکتشاف معدن طلا متوسط ۲۰۰ میلیون و برای فلزات پایه ۳۰۰ میلیون دلار هزینه دارد.

اصغرزاده با بیان این‌که باید به سمت ذخایر عمقی برویم افزود: از سال ۲۰۰۰ تاکنون فقط ۱۲ کانسار طلا از ۵۷۰ کانسار کشف شده در عمق بیش از ۵۰۰ متربوده که دوتای آنها در زمین‌های بکر بوده است.

مدیر اکتشاف ایمیدرو در تعریف طرح‌های در دست اقدام ایمیدرو اعلام‌کرد: در پهنه ایران مرکزی بخشی، محدوده‌ای به وسعت تقریبی ۱۴۸۰۰ کیلومتر مربع در استان یزد قرار دارد. در این پهنه داده‌های ژئوفیزیک هوابرد برداشت شده و مطالعات در مرحله شناسایی به پایان رسیده است.

وی افزود: پهنه زاهدان – سفیدابه در استان سیستان و بلوچستان؛ داده‌های ژئوفیزیک هوابرد برداشت شده و مطالعات شناسایی در حال انجام است. با پردازش، تفسیر و تلفیق داده‌های ژئوفیزیک هوایی حاصل با سایر داده‌های اکتشافی موجود از قبیل نقشه‌های زمین‌شناسی، داده‌های ژئوشیمی، داده‌های ماهواره‌ای و اطلاعات مربوط به کانی‌زایی‌ها و معادن منطقه، نواحی دارای پتانسیل کانی‌سازی اقتصادی فلزی مشخص و معرفی خواهد شد. اصغرزاده ادامه‌داد: واگذاری این بخش‌ها به بخش خصوصی در حال انجام است.

نقشه راه بخش معدن و صنایع‌معدنی در راستای اقتصاد مقاومتی است

سمیه‌خلوصی، مدیر برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو گفت: نقشه راه بخش معدن و صنایع معدنی در راستای اقتصاد مقاومتی است.

 خلوصی با بیان این‌که با افزایش درآمد سرانه کشور‌ها به ۵ تا ۱۰ هزار دلار، مصرف فلزات در این کشور‌ها به شدت افزایش می‌یابد، گفت: سطح تقاضای فلزات در کشور چین طی سال‌های گذشته با افزایش مواجه شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد برزیل، هند و اندونزی نیز با شیب ملایمتری نسبت به چین روند تقاضای بیش‌تری را تجربه کرده‌اند.

وی افزود: پیش‌بینی شده که روند تولید ناخالص داخلی کشورهای در حال توسعه رو به افزایش است و از این رو، چشم‌انداز بخش معدن و صنایع معدنی دنیا مثبت است. بنابراین، لازم است توسعه سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری در این بخش در نظر گرفته شود.

مدیر برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو با بیان این‌که در برنامه ششم، برای صنعت رشد ۹٫۳ درصدی و برای معدن رشد ۸٫۸ درصدی پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: این رشد از دو طریق شامل «سرمایه‌گذاری» و «افزایش تولید و بهره‌وری» رشد بخش معدن و صنایع معدنی مقدور است. بر این اساس، ایمیدرو با بهره‌گیری از خبرگان این حوزه، نقشه راه معدن و صنایع معدنی را در ۹ بند تدوین کرد.

 

وی ادامه داد: این بند‌ها شامل «جذب سرمایه‌گذاری، گسترش تأمین مالی و افزایش ظرفیت»، «توسعه اکتشاف»، «توسعه بازار»، «ایجاد زیرساخت‌های فیزیکی و اطلاعات بخش معدن و صنایع معدنی»، «افزایش بهره‌وری، بازسازی و نوسازی»، «رشد تولید و ارتقای کیفیت محصولات معدن و صنایع‌معدنی»، «اصلاح ساختار بخش معدن و صنایع‌معدنی»، «بهبود فضای کسب و کار» و «توسعه پژوهش‌های کاربردی، صنایع دانش‌بنیان و ارتقای فناوری» است.