نیاز ۵۰۰ میلیون دلاری معادن کشوربرای بازسازی تجهیزات

رییس خانه معدن ایران مطرح کرد نیاز ۵۰۰ میلیون دلاری معادن کشوربرای بازسازی تجهیزات رییس خانه معدن ایران از تصمیمات مهم شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی برای تأمین ماشین‌آلات معدنی خبر داد و اعلام‌کرد: گزارش کارشناسی کمیته پیمانکاران خانه معدن ایران آماده شده و به ایمیدرو ارایه شد. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از […]

رییس خانه معدن ایران مطرح کرد

نیاز ۵۰۰ میلیون دلاری معادن کشوربرای بازسازی تجهیزات

رییس خانه معدن ایران از تصمیمات مهم شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی برای تأمین ماشین‌آلات معدنی خبر داد و اعلام‌کرد: گزارش کارشناسی کمیته پیمانکاران خانه معدن ایران آماده شده و به ایمیدرو ارایه شد.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از روابط‌عمومی خانه معدن ایران، محمدرضابهرامن با اشاره به جمع‌بندی جلسه اخیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح کرد: عمده تجهیزات معادن کشور نیاز به بازسازی دارند که در این راستا رقمی معادل ۵۰۰ میلیون دلار پیش‌بینی شده است. اگر معادن کشور به سمت نوسازی حرکت نکنند، توسعه محقق نمی‌شود. اگر سرمایه صندوق بیمه به ۱۵۰۰ میلیارد تومان برسد، معدنکاران برای ایجاد تحول در تجهیزاتشان می‌توانند از تسهیلات صندوق بیمه فعالیت‌های معدنی کمک بگیرند.

او با بیان این‌که وضع تعرفه غیرمنطقی در واردات ماشین‌آلات معدنی یکی از چالش‌های بخش معدن، گفت: متأسفانه در ایران ماشین‌آلات معدنی همچنان جزو گروه خودرو محسوب می‌شوند و در کمیسیون ماده یک برای تعرفه واردات آن تصمیم‌گیری می‌شود. در حالی که نوسازی بخش معدن ایران با حذف نگاه غیرکارشناسانه به تعرفه واردات ماشین‌آلات معدنی شتاب می‌گیرد.

رییس خانه معدن ایران ادامه‌داد: در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به ۴ نتیجه مشخص رسیدیم. معافیت در ۵ درصد از حقوق ورودی ماشین‌آلات معدنی، تمدید زمان ثبت و سفارش ماشین‌آلات معدنی، مجوز ورود برای ماشین‌آلات دست دوم از ٥سال به ١٠سال افزایش یابد و قراردادن ماشین‌آلات معدنی در لیست ماشین‌آلات خط تولید. در موضوع اول که معافیت در ۵ درصد از حقوق ورودی ماشین‌آلات معدنی است، ضرورت دارد امکان معافیت حقوق گمرکی ماشین‌آلات حمل و نقل معدنی برقرار شود.

بهرامن ادامه‌داد: در خصوص اعمال تمدید در زمان ثبت و سفارش ماشین‌آلات معدنی هم به این جمع‌بندی رسیدیم که مجوز ورود برای ماشین‌آلات دست دوم از ٥سال به ١٠سال افزایش یابد تا امکان بهره‌برداری از ماده ١١٠ آیین‌نامه اجرایی قانون معادن در خصوص ورود ماشین‌آلات دست دوم خط تولید عملیات معدنی فراهم شود و میزان تعرفه براساس قیمت دستگاه‌ها محاسبه شود. همچنین در وهله بعد تأکید داریم ماشین‌آلات معدنی در لیست ماشین‌آلات خط تولید قرار گیرد و دولت با موضوع ثبت سفارش ماشین‌آلات موردنیاز خط تولید عملیات معدنی، متفاوت از موضوع خودروهای سواری و تصمیماتش در خصوص ممنوعیت یا آزادسازی واردات سواری برخورد کند.

فهرست ماشین‌آلات معدنی موردنیاز در دست ایمیدرو

بهرامن در ادامه با بیان این‌که کمیته پیمانکاران خانه معدن ایران مصرف‌کننده بخش بزرگی از ماشین‌آلات معدنی در کشور است، افزود: کمیته پیمانکاران خانه معدن گزارشی در خصوص چگونگی تأمین ماشین‌آلات موردنیاز بخش معدن ایران تا سال ۱۴۰۴ آماده و به رییس هیأت عامل ایمیدرو ارایه کرده و قرار است ایمیدرو از یک سو در راستای رشد و توسعه فعالیت‌های معدنی و ضرورت تأمین ماشین‌آلات معدنی که در شرایط کنونی از استهلاک بالایی برخوردار هستند و از سویی دیگر با هدف ورود به بازارهای رقابتی با کنترل قیمت‌های تمام شده، اقداماتی در خصوص نوسازی ماشین‌آلات معدنی انجام دهد.

او ادامه‌داد: همچنین قرار شده ایمیدرو در خصوص تأمین اعتبار ۵۰۰ میلیون دلاری از طریق فاینانس، صندوق توسعه ملی یا صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی راهکاری برای نیاز فعالان این بخش مهم در اقتصاد کشور ارایه کند.

رییس خانه معدن ایران افزود: اگر قیمت متوسط هر دستگاه را ۴۰۰ هزار دلار در نظر بگیریم برای ۱۵۰۰ دستگاه ۶۰۰ میلیون دلار بودجه نیاز است. گزارش نهایی کمیته پیمانکاران براساس آمار ۵ هزار معدن فعال کوچک و تناژ استخراج ۳۹۲ میلیون تن استخراج واقعی در سال ۹۶ تهیه شده است.

بهرامن ادامه‌داد: همچنین در این گزارش مشخص شده از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن کند و کار معدن اعم از باطله‌برداری و استخراج واقعی ماده معدنی ۸۰۰ میلیون تن مربوط به پیمانکاران است و ۴۰۰ میلیون تن مربوط به بهره‌برداران معادن کوچک است.

او گفت: برند دستگاه‌های سنگین وارداتی موردنیاز به ترتیب اولویت کوماتسو، بلاز، NHL چین و ترکس است البته استفاده و به‌کارگیری از تولیدات داخل کشور به عنوان وظیفه ملی مطمئناً مدنظر معدنکاران قرار می‌گیرد. ضمن این‌که مبلغ برآورد هزینه تأمین ماشین‌آلات حدود ۱٫۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است. کمیته پیمانکاران همچنین پیشنهاد داده است با توجه به محدودیت منابع مالی، برای یک سال آینده یک سوم تعداد دستگاه‌های موردنیاز تأمین شود.

 

براساس این گزارش، کمیته پیمانکاران خانه معدن از ماشین‌آلات مورد نیاز بخش معدن که شامل معادن کوچک، متوسط و پیمانکاران معادن بزرگ نیز در راستای جایگزینی ماشین‌آلات مستهلک شده فهرستی تهیه کرده که نشان می‌دهد ۵۳۰ دستگاه بولدزر D8، ۳۶ دستگاه بولدزر D9R، لودر در دو سایز ۴۷۰ و ۹۸۸، ۱۵۰ دستگاه ماشین حفاری، ۶۵۰ دستگاه کامیون کمپرسی، ۲۳۴ دستگاه دامپتراک ۶۰ تنی، ۴۱۸ دستگاه دامپتراک ۱۰۰ تنی، ۱۱۹ دستگاه دامپتراک ۱۵۰ تنی، ۷۷ دستگاه بیل مکانیکی ۸۰۰، ۱۳۵ دستگاه بیل مکانیکی ۱۲۵۰ و ۷ دستگاه بیل مکانیکی ۲۰۰۰ نیاز است.