اتحادیه صنفی چیست؟

دانشنامه اصطلاحات اقتصادی اتحادیه صنفی چیست؟ اتحادیه صنفی تشکیل شده از افرادی خوشنام از هر صنف (گا‌هی چند صنف مرتبط دارای یک اتحادیه بوده و افرادی منتخب از آن صنف‌ها) از حقوق صنفی آن رسته مشاغل حمایت می‌کند.  اتحادیه صنفی تشکیل شده از افرادی خوشنام از هر صنف (گا‌هی چند صنف مرتبط دارای یک اتحادیه […]

دانشنامه اصطلاحات اقتصادی

اتحادیه صنفی چیست؟

اتحادیه صنفی تشکیل شده از افرادی خوشنام از هر صنف (گا‌هی چند صنف مرتبط دارای یک اتحادیه بوده و افرادی منتخب از آن صنف‌ها) از حقوق صنفی آن رسته مشاغل حمایت می‌کند.

 اتحادیه صنفی تشکیل شده از افرادی خوشنام از هر صنف (گا‌هی چند صنف مرتبط دارای یک اتحادیه بوده و افرادی منتخب از آن صنف‌ها) به منظور حمایت از حقوق صنفی آن رسته مشاغل و ایجاد همکاری در میان کاسبان آن صنف و بهبود خدمات به مصرف کنندگان و همچنین بهبود اقتصاد شهر و ارتباط با مؤسسه‌های دولتی و خصوصی و انجام وظیفه‌هایی در قوانین نظام صنفی و آیین‌نامه‌های مربوطه گرد هم می‌آیند و اتحادیه آن صنف را تشکیل می‌دهند.

بازرسان اتحادیه هر صنف و رسته شغلی باید تخصص کافی در رسته آن شغل را داشته باشند.

وظایف اتحادیه‌های اصناف کدامند؟

به موجب ماده ۳۰ قانون نظام صنفی بند (ط): اتحادیه‌های صنفی باید با تشکیل کمیسیون بازرسی بر نحوه فعالیت واحد‌های صنفی عضو خود نظارت کنند.

طبق ماده ۷۲ نیز خریداران و مصرف‌کنندگان و همچنین بازرسان و ناظران موضوع ماده ۵۲ قانون مزبور می‌توانند شکایت‌های خود در مورد تخلف‌های موضوع قانون نظام صنفی واحدهای صنفی را به اتحادیه‌های ذی‌ربط تسلیم و اعلام نمایند.

اتحادیه‌ها وظیفه دارند که در مدت حداکثر ۱۰ روز شکایات و گزارش‌های دریافتی را بررسی کنند. در غیر این‌ صورت عدم تخلف اعلام خواهد شد و پرونده مختومه می‌باشد‌ و در صورت اعلام تخلف پرونده را به سازمان تعزیرات حکومتی و در شهرستان به ادارات تابعه سازمان تسلیم می‌نمایند‌ و سازمان تعزیرات حکومتی و ادارات تابعه باید ظرف حداکثر دو هفته با حضور شاکی و مشتکی به پرونده رسیدگی و مطابق قانون حکم را صادر نماید.

اتحادیه‌های صنفی طبق ماده ۲۷ قانون نظام صنفی می‌توانند درخواست پلمب و تعطیلی واحدهای صنفی که بدون دریاف پروانه کسب فعالیت می‌کنند را از نیروی انتظامی نمایند. (نیروی انتظامی نیز ۱۰ تا ۲۰ روز مهلت تخلیه می‌دهد بعد پلمب می‌کند)

اتحادیه صنفی می‌تواند طبق ماده ۲۸ قانون نظام صنفی واحد‌های صنفی که بدون مجور اتحادیه تغییر شغل داده‌اند و یا شغل خود را تعطیل نموده‌اند را و وارد شغل دیگری بدون مجوز شده‌اند تعطیل نماید.

 

منبع: خبرگزاری میزان