با ساخت جزیرهای مصنوعی در دریای شمال بزرگترین مزرعه بادی جهان ساخته میشود دولت بریتانیا در پروژهای جاهطلبانه و با همکاری یک شرکت هلندی در نظر دارد بزرگترین نیروگاه بادی دور از ساحل و مستقر در دریا را با ظرفیت ۳۰ گیگاوات در یک جزیره مصنوعی واقع در دریای شما احداث کند. به گزارش سیناپرس، […]
با ساخت جزیرهای مصنوعی در دریای شمال
بزرگترین مزرعه بادی جهان ساخته میشود
دولت بریتانیا در پروژهای جاهطلبانه و با همکاری یک شرکت هلندی در نظر دارد بزرگترین نیروگاه بادی دور از ساحل و مستقر در دریا را با ظرفیت ۳۰ گیگاوات در یک جزیره مصنوعی واقع در دریای شما احداث کند.
به گزارش سیناپرس، امروزه به استثنای چند کشور محدود، تمامی کشورها به سمت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و پاک در حال حرکت بوده و آخرین خبر مربوط به این حوزه نشاندهنده ساخت جزیرهای مصنوعی در سواحل شرقی یورکشایر بریتانیا است که در ان بزرگترین نیروگاه بادی دور از ساحل جهان ساخته خواهد شد. براساس برنامهریزیهای انجام شده، این نیروگاه تا سال ۲۰۲۷ میلادی به بهرهبرداری خواهد رسید.
ظرفیت پیشبینی شده تولید انرژی در این مزرعه بادی ۳۰ گیگاوات است. این میزان و توان تولید انرژی تقریباً دو برابر میزان فعلی تولید انرژی برق اتحادیه اروپا از طریق نیروگاههای بادی مناطق دریایی است و همچنین قدرت آن حدود ۴۸ برابر بیشتر از ظرفیت قویترین نیروگاه دریایی حال حاضر جهان خواهد بود.
این جزیره حدوداً ۵ تا ۶ کیلومتر مربع مساحت داشته و پیرامون آن با توربینهای بادی احاطه شده است و موقعیت ان به نوعی است که در میانه دریای شمالی قرار دارد. این منطقه با عنوان Dogger Bank شناخته شده و به دلیل وزش بادهایی با سرعت ۱۲۵ کیلومتر بر ساعت شهرت دارد. این باد از سمت سواحل انگلستان وزیده و پتانسیل کافی برای راهاندازی هزاران توربین را داشته و عمق دریا نیز در این منطقه کم و مناسب برای استقرار خطوط انتقال نیرو است.
برنامهریزی و اجرای این طرح جاهطلبانه بر عهده شرکت TenneT قرار دارد که وظیفه عملیات حمل و انتقال نیروی برق کشور هلند را بر عهده دارد. بر آورد میشود اجرای کامل این پروژه هزینهای در حدود یکمیلیاردو۵۰۰ تا یکمیلیاردو۸۰۰ میلیون یورو در بر داشته باشد. براساس برنامهریزیهای انجام شده قرار است توربینهای بادی ویژه مناطق دور از ساحل نیز توسط شرکتهای Ørsted و Innogy ساخته شوند.
کارشناسان در این خصوص میگویند که پروژه مورد نظر به عنوان یک آیندهگرایی بزرگ محسوب میشود و این پیشرفت منطقی و مناسبی برای مزارع بادی دریایی است که پیدا کردن و اجرای طرحهای مرتبط با آن معمولاً کار دشواری محسوب میشود.
رابفندرهاگ (Rob van der Hage) مدیر برنامه توسعه خطوط انتقال نیروی شرکت TenneT در این رابطه اعلام کرد: دنیای صنعت برای ادامه مسیر به کاهش هزینهها وابسته است و این موضوعی بسیار حیاتی محسوب میشود. موضوعی که تا سالهای ۲۰۳۰ و ۲۰۵۰ ممکن است در کار ما اختلال ایجاد کند، مسکونی شدن سواحل جهان است که این موضوع استفاده از این مناطق را غیرممکن میکند و بهترین راهکار جایگزین، استفاده از امکانات موجود در دریا و مناطق بادخیز دور از ساحل است.
این جزیره مصنوعی با ۶ هزار متر مربع مساحت پس از ساخت میتواند انرژی برق با منبع پاک و تجدیدپذیر خود را برای ۵ کشور اروپایی هلند، بریتانیا، بلژیک، آلمان و دانمارک فراهم کند. ظرفیت پیشبینی شده تولید انرژی در این مزرعه بادی ۳۰ گیگا وات است. این میزان و توان تولید انرژی تقریباً دو برابر میزان فعلی تولید انرژی برق اتحادیه اروپا از طریق نیروگاههای بادی مناطق دریایی است و همچنین قدرت آن حدود ۴۸ برابر بیشتر از ظرفیت قویترین نیروگاه دریایی حال حاضر جهان خواهد بود.
در خاتمه گفتنی است برخی از کارشناسان این پروژه را پروژهای چالش برانگیز دانسته و با توجه به تأسیس جزیرهای مصنوعی برای اجرای طرح، آن را کاری دشوار محسوب میکنند اما رابفندرهاگ اعتقاد دارد این موضوع کار دشواری محسوب نشده و در هلند جزایر مصنوعی متعددی ساخته شده که میتوان از این تجربیات برای تأسیس جزیره مصنوعی متعلق به این نیروگاه استفاده کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.